2023-2024 Sezon Öncesi Hazırlık Dönemi

Kimse kusura bakmasın ama Bu Mitroviç'ten de bir halt olmaz. Aynen Pistiolis gibi. Yine eziyet dolu bir sezon bizi bekliyor. Turgay Zeytingöz kadar işini hakkını veremeyen birisini de daha görmedim. Bu takımı izleyip sinir hastası olmayı düşünmüyorum...Yönetim de uyumaya devam etsin.
 
3 yetmez be abi, 1 tane de koç almak lazım. Hatta ilk koç almak lazım, daha sonra oyunculara bakarız.
koç inanilmaz akıl tutulması yasadi ya bugün, valla şaşkın şaşkın izledim tercihlerini. amacı ne çözemedim, inşallah toparlar diyeceğim de toparlamaz ve böyle devam ederse sezon ilk 10 haftada çöpe gidebilir. Galatasaray'ın da buna lüksü yok. koç degisikligi düşüneceğini de zannetmiyorum bunların, umarım toparlar diye dua etmekten başka çaremiz yok gibi. :/
 
Kimse kusura bakmasın ama Bu Mitroviç'ten de bir halt olmaz. Aynen Pistiolis gibi. Yine eziyet dolu bir sezon bizi bekliyor. Turgay Zeytingöz kadar işini hakkını veremeyen birisini de daha görmedim. Bu takımı izleyip sinir hastası olmayı düşünmüyorum...Yönetim de uyumaya devam etsin.
Harika yorum.
Özellikle Pistiolis benzetmesine ben de katılıyorum.
Pistiolis gibi Mitrovic'in de A planı gayet iyi ama rakip koç bu plana karşılık verince B planı üretme konusunda Mitrovic de çok kötü malesef. Bu maçta da maça çok iyi başladık ve 11-0 seri yakaladık ama Yakup hoca ön alan baskısı yapınca bizim bütün plan bozuldu ve oyun olarak Daçka maçı dengeledi.
Pistiolis hücuma,Mitrovic savunmaya daha çok önem veren bir koç. Bunun dışında 2 koç arasında bariz bir fark yok.
Aslında yeni hoca gelsin derdim ama basketbol şubesinde bütçe durumu nedir bilmediğim için kadroyu kuran hoca devam etsin diye düşünüyorum.
 
şu cevat soydaş turnuvasından sonra bende kendimce eleştirimi azalttım yani cidden çok başka oynadık burayı. ama mesela maçın en kritik anlarını goksenin-yeboah-halilovic aynı anda oynamak ne bileyim, bu bana deneme gibi gelmiyor. akıl tutulması olmasına yoruyorum bu denemeyi. umarım koç bir daha böyle bir rezillik yaşatmaz ne kendisine ne takımına ne de biz taraftara.
 
Her maç neredeyse fark açıp sonra kapamasını izliyoruz. Ya bi skorer bi guard yada paçasından dahi skor atacak bi adam alıp bu sorunu çözmeliyiz. 5 numara içinse şuanlık aralık ayını bekleyebiliriz, bcl'deki duruma göre hamle yapılabilir. Walden daha combo guard gibi kulanıp net bi 1 almak daha mantıklı geliyor.
 
Valla ben bu maçları pek izleyemedim yoğunluğumdan dolayı. Ancak dün maçın tekrarını internetten sara sara izledim. Ve ne yazık ki en başından tahmin ettiğim şeyin yine gerçekleştiğini gördüm. Rakiplerimizdeki atlet uzunlar her ribauntta varlar ve asla rahat savunma ribaundu dahi alamıyoruz. Pota altında siyahi atleti olan her takım, geçen yıl olduğu gibi yine bize problemler açıyor. Ve yine Sadık'ı çekmişiz 5'e, o atletlerle boğuşmasını istiyoruz. Eşleşmeler bile sıkıntı, değil ki ribaunt...
Mesela Fener'de Vesely vardı. Rakiplerinde 2 tane deli atlet Eurolig oyuncusu olsa bile NET her ribaundu çekiyordu adam tekte. Bizde ise rakibin 3.sınıf atlet siyahilerine bile üstünlük kuramıyoruz. Çünkü atlet uzunumuz yok ve geride bıraktığımız seneye rağmen hala ders almıyoruz.
Sen istersen mükemmel bir takım kimyası kur. Bu ribaunt problemini bu sene de aşamayacaksın. Ve bu daha büyük problemlere yol açacak her maç. Tıpkı geçen yıl olduğu gibi...
 
Maçları pek izleyemedim ama şu farkı açıp sonra maçın kafa kafaya gelmesi ya son anlarda galip gelinmesi yada mağlubiyet alınması konusu dikkatinizi çekerse son yıllarda takımımızda olan sıkıntı bu Ekrem Hoca zamanında da vardı Pistiolis zamanında da vardı. Tabi maçların tamamını izleyen dostlar bu sezonki sorunu daha iyi görmüşlerdir.
 
Beşiktaş Cska'yı ikinci kez yenmiş hazırlık döneminde. Bu arada hazırlık maçları yüzde yüz ölçü olmayabilir fakat takımın durumunu verdiği sinyalleri de gösterir. 2-3 transfer olmadığı takdirde bu sezon bu takımdan bir yol olmayacak bence.

Ayrıca hazırlık maçı da olsa kazanmak alışkanlık ve kimya açısından önemlidir.
 
Hoca bir cok deneme yapti, o yuzden ben sonuclar kismina cok takilmiyorum. Ancak; ayni anda Goksenin, Muhaymin ve Yeboah’tan ikisinin sahada oldugu sekanslarda ne denedigini merak ediyorum.

Hazirlik maclari sonucunda benim aldigim izlenim:

- Yeboah hucumu gectim, savunmada da bu takima bir sey katacak gibi durmuyor. Herseyden once basketbolun temel fundementallerinin olmadigini, sut mekaniginin cok kotu oldugunu gorebiliyorsun.

- Halilovic’in cok iyi yapabildigi birsey var o da icerde hareketli aldigi zaman bileklerini iyi kullanip bitirebiliyor. Basketbol bilgisi bence gayet iyi ama savunmada cok undersize kaliyor, adamin sucu yok; bu adami 6. adam yapiyoruz 100 bin dolara desen kimse hayir demez ama 250 bin euroya takimin birinci pivotu olamaz.

- O kadar transferden sonra hala takimin pota altinda ribaund alacak, blok yapacak caydirici bir oyuncusu yok.

- Ismet, Walden yokken; guard oynadi, guard oynatmak senden performans istemiyorum demek. Bence takimin en net sutoru Ismet ve ona ozel setler kullanmaliyiz.

- Radebaugh’in rolu belirsiz, ben savunmasina bayildim, kabus gibi cokuyor ama rolu belli degil.

- Kisisel gorusum; oyun kurulumuna katkisi olacak bir kisa forvet (Schilb); atletik bir pivot alip; Yeboah’a tesekkur edip, Halilovic’den de 6. Yabanci olarak faydalanmak.

Bugrahan da umarim kisa surede toparlar, son mac bi umut vermedi degil.
 
Transferler olurken fikirlerimi yazmıştım burada sonra kamp dönemi bitene kadar bir şey yazmadan beklemek, takımın durumunu görmek istedim. Zira biz transferleri eleştirirken bazı arkadaşlar negatif olmakla suçluyordu bizi. Günün sonunda bakıyorum elde kalan tek şey hoca denemeler yapıyor muhabbeti. Mutlaka öyle ama bu her takım için öyle. Bizim öne geçtiğimiz anlar, seri yakaladığımız anlar içinde böyle. Önemli olan tabi ki skor değil yapı ne, oynanmak istenen oyun ne, eldeki kadro buna ne kadar uygun bunları konuşmak lazım.

Biz ne oynamaya çalışıyoruz mesela bu takımın planı bu diyebileceğimiz bir şey var mı? Biz bir kere bir yarı saha takımı değiliz, yarı sahada, düşük tempoda neredeyse elit hiçbir yaratıcımız yok. Koş koş takımıyız desek bunu da tetikleyecek şey iyi savunma ve net ribaunt almak olur ki oralarda da bayağı vasat bir takım olacağız gibi. Bu maçlar bize şu yapıyı gösterdi diyen arkadaş varsa dinlemek isterim çünkü benim olumsuz fikirlerimi azaltmadı tam tersine arttırdı bu dönem oyun anlamında.

Transferlere bakarsak;

Ben Yeboah ve Halilovic dışında Radebough'u da beğenmediğimi söylemiştim maalaesef genel olarak beni haksız çıkarmadı. Ortalama bir katkı verir, game changer bir dokunuşu olmayacak gibi duruyor.

Walden işini beğenmiştim ki takımda topla güvenilir tek adam durumunda zaten.

Beni en çok yanıltan şuana kadar Martin oldu. Ben tarz olarak hücum değil daha savunma açıklarını kapatacak 4-5 numarayı daha çok istediğimi söylememe rağmen Martin alınınca en azından hücumda bize seviye atlatabilecek bir oyuncu olduğunu düşünmüştüm ama çok uzak gözüktü maalesef oradan.
 
Son düzenleme:

Kritik Soru: Yıldızlar potansiyellerini ortaya koyabilecek mi?​

Sarı kırmızılılar koç Mitrovic ile yola devam ederken kadroyu ise Göksenin, Muhaymin ve Sadık Emir dışında tamamen değiştirmeyi tercih etti. Kadroya eklenen yeni yabancılardan 3 tanesi Euroleague patentli isimler. Evet o seviyede yıldız değillerdi ama BSL seviyesinde net olarak yıldız statüsünde olduklarını söyleyebiliriz. Walden, Radebaugh, Martin üçlüsünün bu apoletin altını ne kadar doldurabileceği Galatasaray’ın bu sezonki hedefleri doğrultusunda çok kritik olacak. (Basketbol Günlüğü.Net)
 
Evet aslında ellerinde İsmet, Buğrahan, Göksenin, Sadık Emir, Samet’den oluşan kaliteli bir yerli beşi de var. Fakat BSL’de istikrar için sorun çözücü yıldızların devreye girmesi gerekiyor. Koç Mitrovic’in en büyük şansı yerli rotasyonun kuvvetli olması ama bu onları bir noktaya kadar taşıyabilir. İlk 4 ve hatta final hedefi için 3 yıldızın potansiyellerini ne kadar ortaya koyabileceği direkt belirleyici olacak. Örneğin hazırlık döneminde Martin sakatlık ve hastalık problemleriyle beklentileri vermedi, Radebaugh istikrarlı değildi ve bazı maçlarda ortaya çıkamadı… (Basketbol Günlüğü.Net)
 

Kilit Oyuncu: Corey Walden​

Galatasaray yaz döneminde hem yerli rotasyonuna seviye atlatacak önemli transferler yaptı hem de Euroleague patentli yabancıları kadrosua kattı. Bu ses getiren hamlelerden birisi de 31 yaşındaki oyun kurucu Walden oldu. Tecrübeli guard Partizan ve Kızıl Yıldız’da başarılı sezonlar geçirdikten sonra Bayern’e 2021 yazında gelmişti ancak orada geçirdiği 2 sezonda ve özellikle 2022-23 sezonunda beklentileri karşılayamadı. Sadece Euroleague değil, BBL sahnesinde de özellikle hücum performansı nedeniyle eleştirdi. Zaten bu nedenle de Euroleague’de kontrat bulamadı ve bir alt seviyeye inmek durumunda kaldı. Galatasaray ile geçirdiği hazırlık döneminde olumlu sinyaller verdi ve burada Euroleague’de daha yumuşak savunmalara karşı başarılı olabileceğini gösterdi. Yanında Radebaugh gibi etkili bir savunmacı olacağı için bu alanda şanslı ve hücuma daha fazla konsantre olup, oraya daha fazla enerji taşıması isteniyor. Ayrıca Walden’ın skorer kimliği dışında Bayern günlerinin aksine asistler ve takımın organizasyonuna da konsantre olması şart. Ellerinde Yeboah ve Halilovic gibi değerli tamamlayıcılar var ama doğru organizasyon olmazsa bu oyuncuların vasat isimlere dönüştüğünü de biliyoruz. Bu nedenle Walden’ın takımın liderliğine soyunması ve önceliğinin skor değil, organizasyon olacağını kabullenmesi gerekecek. (Basketbol Günlüğü.Net)
 
Beklentiler:
Öncelikle ligimizde puan tablosunu dörde böldüğümü tekrar hatırlatayım; en alttaki 4 sıra kırmızı, bir üstündeki 4 sıra turuncu, play-off potasının son 4 sırası sarı ve ilk 4 sıra ise yeşil olarak kodlandırıldı.
Sarı kırmızıları ben yeşil gruba koydum. Onları sarı gruptaki rakiplerinden önde görmemde iki temel neden var; birincisi kaliteli yerli rotasyonları ikincisi ise 3 tane tecrübeli Euroleague oyuncusuna sahip olmaları.
Koç Mitrovic’in öğrencilerinin bu artılarla beraber Sinan Erdem’deki maçlarda taraftar desteğini de sonuna kadar arkalarına alarak yenilmesi zor bir takım olacaklarını düşünüyorum. BSL sahnesinde bir çok takım 2 tane bile oyuna direkt katkı yapabilen yerli oyuncu bulamazken ellerinde 5 tane direkt sahaya sürüp bir çok takıma karşı üstünlük sağlayacakları bir yerli rotasyonuna sahip olmaları gerçekten büyük lüks. Elbette alttan gelen, sarı gruptaki rakipler onları zorlayacaktır fakat ben tecrübe ve yerli oyuncu farkıyla sarı kırmızıların normal sezonu ilk 4 sırada tamamlayacağını düşünüyorum. (Basketbol Günlüğü.Net)
 

Üst