18 Mart 1915 | Onlar Dönmeyi Düşünmediler..

Türk tarihinin dönüm noktalarından olan ve bağımsızlık savaşının temellerinin atıldığı Çanakkale Zaferi?nin 95. yıldönümünde Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşlarını, canlarını ortaya koyarak ?Çanakkale Geçilmez? dedirten kahraman Şehitlerimizi ve Gazilerimizi sonsuz şükran ve saygıyla bir kez daha anıyoruz.

Kınalı kuzuların yattığı yerdir Çanakkale..
Seyit Onbaşıların gücüdür Çanakkale..
Yahya Çavuşların savaşıdır Çanakkale..
Türk?ün kaderinin yazıldığı yerdir..Geçilmezdir Çanakkale!

Hayatınızda bir kez olsun gidin görün Çanakkale'yi, orası öyle bir yerki yazarak anlatamayız..

Bu ülke için canlarını hiç düşünmeden veren, "geri dönmeyi düşünmeyenlere" büyük minnet borçluyuz. Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ile anıyoruz.

Hepsinin ruhları şad olsun.

Bugün anma töreninde nerdeyse ağlıyordum.
Çocuklar genç yaşta vatanı uğruna şehit olanları duydukça nasılda etkilendiler.

Ruhları şad olsun.
Ülkem bir daha o durumlara düşmesin.

Gerçekten de dönmeyi düşünmediler. Savaştılar, savaştılar... Çok şey borçluyuz onlara. Çok şey değil, belki de her şeyi. Büyük önder ve silah arkadaşlarını saygıyla anıyoruz. Ne yazsam onu da bilmiyorum. Bugün konferans vardı okulda. Yine ağladık, şu iletiyi yazarken de duygulandım ya.

3 kez gittim Çanakkale'ye fırsatım olsa yine giderdim. Gittiğimde gerçekten bu vatan için neler yapıldığını ancak anlayabiliyorum. Ruhu şad olsun hepsinin.

Bu tür gezileri mutlaka değerlendirin arkadaşlar.

Bu arada;

19 Mart Cuma gecesi saat 00:00?da Çanakkale?ye Şehitlerimizi, Kınalı Kuzularımızı anmaya gidiyoruz.

Ali Sami Yen Stadyumu Numaralı Tribün önünde saat 22:00?da toplanarak otobüslerle Çanakkale?ye hareket edeceğiz.

Tüm ultrAslanlar davetlidir.

Not: Gidiş-Dönüş ücretsizdir.

Küçükken ilk şehitliğe kadar gitmiştik. Pek fazla bir şey görmemiştim; ama geçen yaz, her yerini gördüm Yarımada'nın. Kendimi şanslı hissediyorum bu yüzden.

Mutlaka görülmeli. Orada yaşananlar hissedilmeli.

Saygıyla anıyorum hepsini.

GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK DİYOR Kİ: Karşılıklı siperler arasındaki mesafe 8 metre, yani ölüm muhakkak. Birinci siperdekilerin hiç birisi kurtulamamacasına hepsi düşüyor. İkinci siperdekiler yıldırım gibi onların yerine gidiyor. Fakat ne kadar imrenilecek bir soğukkanlılık ve tevekkülle biliyor musunuz? Bomba, şarapnel, kuşun yağmuru altında öleni görüyor, üç dakikaya kadar öleceğini biliyor ve en ufak bir çekinme bile göstermiyor. Sarsılma yok. Okuma bilenler Kur?anıkerim okuyor ve cennete gitmeye hazırlanıyor. Bilmeyenlerse kelimeişahadet getiriyor ve ezan okuyarak yürüyorlar. Sıcak, cehennem gibi kaynıyor. 20 düşmana karşı her siperde bir nefer süngüyle çarpışıyor. Ölüyor, öldürüyor. İşte bu Türk askerindeki ruh kuvvetini gösteren dünyanın hiçbir askerinde bulunmayan tebriğe değer bir örnektir. Emin olmalısınız ki Çanakkale muharebelerini kazandıran bu yüksek ruhtur.