2010 Dünya Kupası

Santos'un özelliklerinden bahsetmeye gerek yok zaten.Sühan abinin dediği gibi bu gecede klasik,güven veren duruşunu sergiledi maçta.Bu adam da defterden silindi ya.Ne diyim.

ingilizler dünya kupasındaki grupları için, " beatles'dan sonraki en iyi grup " diyorlarmış.. : )
öldüm, gülmekten..
gerçi ingilizler yine elenecek bir portekiz bulurlar..
çok da heveslenmesinler..

Sonunda turnuva başlıyor. Geçtiğimiz hafta sonunda bir hazırlık karşılaşması sonrası, taraftarlar arasından yaşanan kavga turnuva öncesi bir soru işareti oluşturmadı değil. İnşallah olumsuz bir tablo ile karşılaşılmaz Afrika'da.

Benim tuttuğum bir takım yok, ama favorim Arjantin, sonra Brezilya. Sürpriz takım ise, Uruguay. Fransa yine hayal kırıklığı yaratacaktır. Çeyrek finali göreceğini düşünmüyorum.

Messi, sezon içerisinde göstermiş olduğu performansı sürdürerek takımını şampiyon yapmak isteyecektir. Geçtiğimiz sezon söylenen Messi, dünyanın bir numaralı oyuncusu olmak istiyorsa, Maradona'dan daha iyi olmak istiyorsa, kupayı kaldırmalı düşüncelerine yanıt verecektir. Messi' ye ek olarak, Aguero başta olmak üzere inanılmaz hücum hatlarına sahipler. Messi'nin de dediği gibi tüm oyuncular karşılaştırıldığında en iyi takım Arjantin.

Gözler Maradona'nın üstünde. Takımı nasıl yönlendirecek göreceğiz

tuttuğumuz takım arjantin, turnuvaya yine süper (!) geliyor..
son haberler şöyle; tevez ben kampta tek kalırım, çünkü odada çırılçıplak dolaşıyorum demiş.. messi'nin oda arkadaşı veron ise " messi çok horluyor " demiş.. arjantin nelerle uğraşıyor görüyoruz işte.. sonu yine hüsran..

Bu arada Avrupa Kıtası dışında düzenlenen organizasyonlarda Avrupa takımları hiç şampiyon olamamış. Bu turnuvada yine öyle olmasını ve Arjantin'in şampiyonluğu kucaklamasını bekliyorum.

Bende Arjantin'i destekliyorum.
Hücum hatları inanılmaz.Kim yedek kalacak merak ediyorum.

En önemlisi ise takım olmak Arjantin tam takım olmuş göreceğiz :)

Hücum hattı iyide gerisi düşündürüyor.

Bende Arjantin'i tutuyorum hele sonunda 50 lira olunca :)

En çekimdiğim takımda İspanya,komple takım adamlar.Xavi-Fabregas-İniesta başlı başına bir takım zaten.İlerde Torres-Villa geride Puyol.

Hayırlısı bakalım.

Arjantin dışında turnuvaya bakarsak İspanya en büyük favori gibi görünüyor. Hemen her bölgesinde yıldızlar var ve en sorunsuz takım gibi görünüyor İspanya.Tabi onlara da sert futbola başvuracak takımlar sorun yaratacaktır.

İngilizler'de de kadro çok sağlam ama oynadıkları futbol pek iç açıcı değil gibi. Dünya Kupası'nda oynadıkları futbolla bağlantılı olarak en büyük favorilerden yine İngiltere. Kısacası güzel oynarlarsa, gaza gelirlerse durdurulmaları zor ama yapabileceklerini sanmıyorum :)

Fransa, İtalya, Almanya, Portekiz ve Hollanda gibi Avrupa takımlarının da yapabilecekleri en iyi derece final olur diye düşünüyorum iyimser olarak. Kura şansları olmazsa finali bile göremezler en fazla yarı final.

Brezilya'yı ise hiç beğenmiyorum ama diğer takımlara göre daha güzel futbol sergiliyorlar. Elano'nun başarılı olmasını diliyorum onlar adına. Takım olarak da herşey yapabilirler ama yarı finalde aşağısı sürpriz olur bence.

Turnvadaki sürpriz adayım ise Sırbistan.

Defans hattında Vidic, Kolarov, Subotic, Ivanovic gibi önemli isimler var.

Ortasahasında sık sık bizim takım için önerilen Kacar, İnter'li Stankovic, bu dönem transferin göz bebeklerinden Krasic var. Ayrıca forvette de ortasaha da oynayabilen yeni Liverpool'lu Jovanovic de var.

Hücumda da Zigic ve Pantelic ortalama üstünde oyuncular.

Kısacası sürpriz beklentiM Sırplardan yana :)

Olmasını istediğimi de yazayım :)

1.Meksika, 2.Fransa
1.Arjantin, 2.Nijerya
1.İngiltere, 2.ABD
1.Almanya, 2.Sırbistan
1.Hollanda, 2.Kamerun
1.Paraguay, 2.İtalya
1.Brezilya, 2.Fildişi Sahilleri
1.İspanya, 2.İsviçre

2.Tur;

Meksika-Nijerya
İngiltere-Sırbistan
Hollanda-İtalya
Brezilya-İsviçre
Arjantin-Fransa
Almanya-ABD
Paraguay-Kamerun
İspanya-Fildişi

Çeyrek Final;

Meksika-Sırbistan
Hollanda-Brezilya
Arjantin-Almanya
Kamerun-İspanya

Yarı Final;

Sırbistan-Brezilya
Arjantin-İspanya

Final;

Arjantin-Brezilya (Aslında Sırbistan derdim de Brezilya'yı yenmek daha güzel olur :))

bence fransa ve almanyadan cacık olmaz.(almanyanın balı tutabilir. :oops: )
favorim arjantin.brezilya-arjantin finali olmasını istiyorum.
ingiltere yarı finale bence büyük ihtimal gelir.ama sonrasını getiremez.avustralya çeyrek final yapabilir.benim için turnuvanın renkli takımları fildişi sahili ve avustralyadır.

arjantin'le ilgili son haber de aceto'dan..
4000 arjantinli şimdiden güney afrikaya gitmiş ama 10 tanesi ülkeye alınmamış..
tribünden sabıkalı adamlarmış..
gerçekten bu konuda arjantin süperdir..
boca-river derbisi için birbirlerini öldürürler ama milli takım için birleşiyorlar..
tribün emekçileri de birleşmiş işte..
her şey arjantin için..

ne bir kupa ister şen gönlüm, ne de şampiyon olmak..
iki dileğim var arjantin, ikisi de brezilya'ya ... mak..

Ben çok düşündüm bu Dünya Kupasında kimi desteklesem diye 2006'da Arjantin'i desteklemiştim ve çok kötü bir şekilde elenmiştik Almanya'ya,Bu kupada Arjantin'i desteklemiyorum çünkü çoğunluk Arjantin'i favori gösteriyor,Favorileri desteklemeyi sevmem bu yüzden çok düşündüm sonunda herkesin unuttuğu İtalya'yı destekleme kararı aldım.

TRT'den yayınlanacak olan 2010 Dünya Kupası maçlarını çanak antenleriyle izlemeye hazırlanan futbolseveleri kötü bir sürpriz bekliyor.

TRT yayınlarını çanak anten aracılığıyla izleyenlerin 11 Haziran-11 Temmuz arasında düzenlenecek 2010 Dünya Futbol Şampiyonası maçlarının yayımı sırasında ekranları kararacak. Şampiyonanın yayın haklarını Türkiye toprakları için satın alan TRT bu maçların canlı görüntülerini uydu aracılığıyla yayınlayamayacak.

Daha önce çeşitli spor dallarındaki dünya ve Avrupa şampıyonalarında ya da Formula 1 gibi çeşitli etkinliklerinde uydu yayınlarına şifre koyan çeşitli TV kanalları, turvunavaların başlangıcından sonra bir şekilde bu şifreyi sızdırarak 'çanak izleyicileri'nin sorunlarını çözmüştü.

Ya yeter be. Kendi lig maçını seyredemezsin. Formula şifreli olur. Dünya Kupası şifreli olur. Hazırlık maçları şifreye girer. Bıktık bee.