2011 Dünya Kadınlar Futbol Şampiyonası-Almanya

Şampiyona başladı ve şuanda grup maçları oynanıyor. Favoriler ABD ve Almanya. İngiltere dün Meksika ile berabere kaldı. İlk sürpriz buydu. Maçlar eurosporttan canlı yayınlanıyor. Bazı oyuncular çok teknik. Ama fizik kapasite biraz düşük. Bi de birbirlerine ayarsız tekmeler atıyorlar bazen :) Kadın baskette olduğu gibi pas hataları fazlalaşabiliyor. Ama izlemesi zevkli.
Kelly Smith'i takip ediyordum. İngiltere'nin 10 numarası. Beğendiğim bir oyuncu. Dün pek varlık gösteremedi. Bi de Almanya'da Pritz var. Ama çok yaşlandı artık.Bu turnuvada ne yapar bilemiyorum.

Dün bir frikik golü gördüm,bizim takımda Hagi'den sonra öyle bir gol atılmadı.

Sanırım Almanların attığı golü diyorsun Furkan.Tek kelimeyle enfesti...

Ayrıca Eurosport'ta Erkekler U17 Dünya Kupası da var.Brezilya her zamanki gibi favori olsa da Fildişi Sahili'nin takipçisiyim.
Coulibaly :)
Almanlar'ın grup averaj grubuydu zaten aldatıyor bence sonuçlar.Ev sahibi Meksika'ya da şans tanımıyorum.

Sonuç olarak her iki turnuvada da çok güzel maçlar oluyor gerçekten.Erkekleri de yazdım buraya ama maçların biri bitiyor öteki başlıyor ekran başına kilitleniyor insan..Bayan futbolunu ilk kez izleyebildim bu turnuva sayesinde ve çok şaşırdım..Birçok erkek topçudan daha çok iş yapacak bayanlar var diyeyim sadece yeterli :)

Bugün Almanya Fransa'yı 4-2 mağlup etti. İngiltere de Japonya'yı 2-0 yendi. Çeyrek Final maçları Almanya-Japonya ve İngiltere-Fransa şeklinde olacak.Almanya'da seyirci desteği çok yüksek. Erkeklerin yapamadığını yapıp dünya kupasını alacağız diyolarmış. Ama şimdiye kadar maçlarda 2 yıl önceki Avrupa kupasındaki gibi rakiplerine bariz üstünlük kuramadılar. Belki de beklenti baskı oluşturdu. Şikeden ve şikecilerden sıkıldım. Maç izlemek daha güzel.

Brezilya'nın 10 numarası vallahi bizde oynar. O kadar diyorum.

Yok bizde olmayan arapaslar falan muhteşem zaten. Almanya 8 numarası İnka Grings 33 yaşında. Ama öyle oynuyor ki 28 falan sandım ben. Aliyor veriyor. Bir Alex değil tabi. Bence hiç küçümsenecek yanları yok. Gerçekten iyi oyuncular var. Dünkü mçata bir şey dikkatimi çekti. Fransa'nın kalecisi kırmızı kart gördü ve dışarıda kaldı. Normal şartlarda Almanya'nın büyük üstünlük kurmasını bekleriz. Ama öyle birşey olmadı. Sanırım kadınlar futbolu fizik üstünlüğe dayanmadığı için böyle oldu. Bir de Almanya'da Bajramaj var. Kıza bizdeki Lincoln muamelesi yapılıyor. Pas atmıyorlar falan :)

Çeyrek final eşleşmeleri:

Almanya-Japonya
İsveç-Avustralya

İngiltere-Fransa
Brezilya-ABD

alt alta yazılan takımlar yarı finalde birbiri ile eşleşecekler. Almanya'nın işi kolay. Brezilya-ABD ve İngiltere'nin olduğu taraf daha zorlu. Almanya-Japonya maçı cumartesi akşam oynanacak bildiğim kadarı ile.

Bugün de Brezilya'yı yenen ABD ve Avustralya'yı yenen İsveç yarı finalist oldu. ABD-Fransa ve İsveç-Japonya maçları çarşamba oynanacak.
ABD-Brezilya maçı biraz da hakemin yüzünden tatsızlaştı. Ama sonuçta zor da olsa hakeden kazandı.

Bu organizasyonu Almanya´nın yapması sebebiyle ekmeğini yiyip birasını içmeme rağmen Almanların elenmesine sevinmedim desem yalan olur. İlk maçı (Almanya-Kanada) izleme imkanım oldu, pek keyif almadım. Açılış maçının ardından bir de final maçını izleyip noktayı koyarım herhalde turnuvaya.

Hepsi güzel futbol oynuyor. Kendileri daha güzel. 10 sene sonra Kadınlar Dünya Kupası organizasyonunda görev almak isterim :D

Oğuzhan, senden farklı bir yorum beklemek hata olurdu zaten. : )

Bugün ABD Fransa'yı 3-1 yenerek finale yükseldi. Aslında Fransa kendisinden beklenmeyecek kadar iyi gidiyordu. Teknik Direktör gereğinden fazla cesaretlendi ve defansa yönelik ortasaayı çıkarıp hücuma yönelik bir oyuncu aldı. Bunun bedelini ağır ödediler. Ruphier'i de Işıl Alben'e benzetti spikerler. Bence hiç benzemiyor. İkinci finalisti belirleyecek maç şuan oynanıyor ve İsveç-Japonya 1-1 berabere.

Japonya 3-1 yendi ve finale yükseldi. ABD-Japonya finali pazar günü oynanacak. İki takım da bireysellikten uzak takım oyunu oynuyor. Japonya'nın tek pasla gelmesi çok güzel. Beklerinin çıkışları falan iyi. Amerika da güzel oynuyor. Forvet oyuncuları Wambach fena oynamıyor.ABD'yi tecrübeden dolayı daha şanslı görüyorum.