2012 Londra Olimpiyatları Taekwondo

Bu branşın federasyon başkanına helal olsun çok iyi sporcular yetiştiriyorlar .Servet 23 yaşında Nur ise 19 yaşında umarım bu seviyede daha nice sporcular yetiştiririz
 
Nur'un finalde pasif kalması normaldi çünkü rakibi gerçekten büyük tecrübe. Ben inanıyorum ki bir sonraki Olimpiyat'ta altın madalyayı söke söke alacaktır. Tebrik ederim sporcumuzu...
 
Önce Servet'e, sonra Nur'a büyük tebrikler...

Nur Tatar'ın final maçı iyi başlamadı. İki defa hakemler değerlendirmek zorunda kaldı maçı. Pek anladığım söylenemez tekvandoyu; ama sayı farkı moral bozmuştur kesinlikle.

İnanıyorum ki; hem Nur hem de Servet, ilerleyen zamanlarda aynı başarıları tekrar edecektir.

Altın ve gümüş madalya almak çok güzel oldu. Tekvandoya ilgili sporcularımızı kesinlikle olumlu anlamda etkileyecektir bu durum.
 
Tebrikler Nur, biraz erken pes etti ama olsun, rakibi ondan daha tecrübeliydi, sakatlık, kaza, bela olmadan 2016 olimpiyatlarına gelirse ben de altını alacağını düşünüyorum

daha 3-4 gün öncesine kadar madalyamız yok diye söylenirken, şimdi gümüşe burun kıvıranlar var yahu :)
 
Bugün Bahri'nin günü. Artık şu altın gelsin Bahri. Bu arada bugün bazı spordan bi haberler kadınlar tekvando da ilk defa madalya aldığımızı söyleyecek kadar uçmuşlar. En son Azize 2008'de gümüş almıştı.
 
Bahri Yunan'a acımadı
London 2012 Olimpiyatları'nda +80 kiloda Bahri Tanrıkulu 1-0 geriye düşmesine rağmen 7-3'lük skor ile Yunan Alexandros Nikolaidis yenerek adını çeyrek finale yazdırdı.
Taekwondo 3 sporcu ile katılan takımımız daha önce 1 altın 1 gümüş madalya kazanırken Taekwondo'daki son sporcumuz Bahri Tanrıkulu Yunan Alexandros Nikolaidis'i de devirerek çeyrek final gördü.

3 kez dünya şampiyonu olan Tanrıkulu, Güney Koreli rakibiyle TSI 17:15'te karşılaşacak.
Bahri tanrıkulu daha yarışlar başlamadan önce 2.turda güney koreliyi yenersem altın alırım demişti en önemli maçı şu an....
 
Ben böyle iş görmedim, son saniyede verdik puanı maç gitti. Ve bu Bahri'nin 3 maçta verdiği tek gerçek puan, diğerleri hep uyarıdan dolayıydı.

Yazık oldu ama canı sağolsun Bahri Abi'mizin..
 
Bahri Tanrıkulu normalde bir alt sıklet sporcusudur. Bu dönemde sıklet arttırarak +80'de dövüşmeye başladı. 33 yaşında olimpiyatlarda olmak hem de Taekwondo gibi bir sporda muazzam başarıdır. Hele hele guardın düşük oynamak zorundaysan maç boyunca parmağın kırık diye büyük bir olaydır. 1 numaralı seri başını yenmek filan hem de sadece ihtarla puan vermek çok çok muazzam olay. Dalgınlıktan dikkatsizlikten verdi Gabonluya o puanı..
 

Üst