2013 - 2014 Sezonu Transfer Çalışmaları

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Kesinlikle sert... Onu bu sezon Euroleague'de öne çıkaran özellikleri sertliği, kuvveti ve bitiriciliğiydi. Yalnız Paul Davis tarzı uzunların doğru yerde top alması, iyi beslenmesi lazım...

ben paul davis'in başarılı olabiliceğini düşünmüyorum.Post up oyunu olmadığı için başarılı olamaz ve ikili oyunları durdurmak bir seviyeden sonra kolay.Benim istediğim pivotlar: 1)lampe 2)zaza-jawai ikilisi beraber 3)milicic 4)p.davis

ben paul davis'in başarılı olabiliceğini düşünmüyorum.Post up oyunu olmadığı için başarılı olamaz ve ikili oyunları durdurmak bir seviyeden sonra kolay.Benim istediğim pivotlar: 1)lampe 2)zaza-jawai ikilisi beraber 3)milicic 4)p.davis

Bu sezon Euroleague'de en büyük çıkışı yapan oyunculardan biriydi Paul Davis... Khimki takım halinde onu çok iyi besledi, ayrıca hücum ribauntlarında da etkili olan bir uzun... Jawai'ye her türlü tercih ederim Davis'i... Lampe ise farklı özellikleri olan bir oyuncu. Elinde Lampe varsa etrafında savaşçı, alan açacak oyuncular olması lazım ki, o yüzü dönük teke tek kalsın sayı yapsın.

İkili oyun konusuna gelince... Avrupa'da başarılı olmak için ikili oyunu çok iyi oynamak lazım Aylin hanım... İkili oyun var, ikili oyun var... Mesela Obradovic, Ivkovic ve Messina'nın oyun düzenlerinde ikili oyunlar en temel hücum opsiyonudur. Onlar ikili oyunları kusursuza yakın yaptırdıkları için hep zirvede oldular. Aynı şekilde ikili oyun savunmasını da çok çok üst düzey yapar Avrupa'nın zirve takımları... Olympiakos iki senedir şampiyon olurken Spanoulis üzerinden oynanan ikili oyunlarla çok kilit açtı. Buradaki denge şu: Herkes ikili oyun oynar ama, hücumda veya savunmada daha iyi uygulayan kazanır.

İkili oyunlarla ilgili şöyle bir örnek daha vereyim... Euroleague'in çıkış yapan pivotlarının hepsi ikili oyunlar sayesinde patlama yapmıştır. Hala da öyle...

Spanoulis Obradovic'in F.Ülker'e gitmesini belki de kendisi için girilmesi gereken yeni bir 'challenge' olarak görebilir.Sonuçta Barcelona ve CSKA kadar yüksek olmasa da mali açıdan da tatmin edici bir ücret önerdik.İş paradan ziyade ne düşündüğünde bitecek artık.

Mesela Barcelona'da oranın yıllardır doğal lideri olan Navarro var ki ego sahibi bir adam benim gözlemlediğim Navarro.Bu sene yaptığı hatalardan sonra Huertas'ı falan fırçaladığını gördüm.Bunu Spanoulis kabul eder mi, cevap net olarak hayır.

Eğer Lampe'yi pivot olarak alacaksak benim de ilk tercihim olmazdı, kendisi Oğuz Abi'nin dediği gibi 4 kökenli bir oyuncudur. Ancak geçirdiği sakatlıklar sonrası yavaşlaması, onu daha 4-5 karışımı bir oyuncuya dönüştürdü. Hücum yönü oldukça kuvvetli, çok iyi skor opsiyonları bulunan özel bir uzun. Ancak ben Lampe'yi pivot olarak, hele de o paralara takıma katmam. Dillerde olan bir N'Dong tarzı var ya, Lampe işte o bahsedilen tarzda bir uzun değil. Bu açıdan ben Lampe'ye "pivot" olarak karşıyım. Hele Erceg falan olursa diğer uzun, Euroleague için acayip "yumuşak" bir pota altımız olur. Eğer "pivot" olarak Lampe'yi tercih edeceksek, şutu olan 4 numaradan ziyade Dudley tarzı, pis işleri yapan, atletik, 4-5 karışımı bir oyuncu daha gerekir. Ama hoca 3-4 tarzı bir adam aradığımızı söylemişti.

Milicic bizim için ideal bir oyuncu, bu anlamda. Savunması, fiziği, yeteneği. Ben ciddi performans gösterebileceğini düşünüyorum.

Dusko Savanovic'in sozlesme sartlari nasil? Kosa kosa gelir diye dusunuyorum, adam curudu Anadolu Efes'de.

Ergin Ataman'in 3-4 oynayabilen tanimina uygun, sehiri ve takimi taniyor, bence az rizikolu, cok verimli transfer olur.

Euroleague tecrubesi cabasi.

Lampe tarzı biraz yumuşak bir 5 arıyorsak oraya tek adayım Luka Zoric olur. Ozaman 4 numaraya Uğur'un dediği gibi Kyle Hines, Slaughter tarzı atletik pis işleri yapabilecek bi adam lazım.

Savanovic için sözleşmesi bitik olsa bile 1.5 milyon dolar falan ödemek gerekir.Bence iyi bir oyuncu da değil ki o bonservis başka mevkiye yapılacak çok kaliteli bir oyuncu demek.
Bu şartlarda Efeste tutunamamış bana göre alt seviye birini bonservisle almak pek mantıklı değil.

Savanovic tek bir sene parladı 28 yaşına kadar Euroleague tecrübesi falan yoktu, 1 sene skor olarak öne çıktı Valencia'da.Efes Pilsen'den başka o paraları bir sezona aldanıp verecek başka saçma bir klüp yoktu kapağı attı Türkiye'ye.Kendisi bile geldiğinde o buyout maddesini formalite icabı koyduk kimsenin vereceğini düşünmemiştim dedi.

Teknik özelliklere gelirsek ortalama üstü skorer tamam ama karşısında Songaila yoksa ne ribaunt,ne savunması var.Fiziği berbat.Hiç hiç gerek yok kendi fikrim.Chuck Davis de zaten seri boyunca bol bol dalga geçti Savanovicle.Karşısında lise düzeyi bir varmış kadar rahat oynadı.İlla bonservis verilecekse Davis çok daha iyi Dusko'dan

Milicic de Paul Davis de iyi transfer olur.Paul Davis'in sadece Khimki'deki değil önceki sezon Sevilla'daki performansı da çok iyiydi , ispanya ligini yakından takip ettiğim için biliyorum bi ara 18-19 sayı ile ligde uzun süre sayı krallığında lider götürüyordu ACB'de , ancak son maçlara doğru az süre alıp az sayı attıgından ortalaması 14'e düşmüştü.Ama faul problemleri yüzünden genelde ortalaması 20 dakikada kalıyor ki , sadece ortalama 20 dakika civarı süre almasına rağmen ACB'de de Euroleague'de de 13-14 sayı ortalaması yakalayan bi oyuncu.Tabi bizim takımda tempo muhtemelen biraz daha düşük olacağı için o kadar atmasa da kendisinden beklenen skor beklentisini rahat karşılar.Faul problemine girmeyip 28 dk civarı oynarsa25-30 sayı attığı maçlar oluyordu.Ribaundları iyi , hırslı oyuncu , serbest atışı da , savunması ve blok tehditi var.İkisinden birini alsak iyi hamle olur.Lampe'nin şutu Paul Davis'ten daha iyi ama savunması daha zayıf , daha yumuşak.

Lampe'yi ancak 4-5 oynatmak amacıyla alacaksak ve ondan başka sağlam savunması olan bi pivot alacaksak almalıyız , çünkü sadece Lampe-Furkan'dan oluşacak pivot rotasyonunun savunması zayıf olur.Hoca bence pivota sadece Lampe'yi istemez asla , çok mantıksız olur çünkü boyalı alanda savunmamız zayıf olur.Ha Macvan'ı yollayıp Lampe+Milicic ya da Lampe+Paul Davis yapabilseydik öyle olurdu ama sadece pivot olarak Lampe'yi almak hiç mantıklı değil.

Ayrıca Paul Davis zaman zaman blok ve smaçlarıyla iç saha maçlarında tribünleri de coşturur.Zaten bu yüzden sert savunma yapan , etkili smaçlar ve blok yapabilen bi pivot en iyisi olur.Yeri gelir bi blokla oluşan atmosfer ve gaz sayesinde içerde maçı çevirir ev sahibi takımlar.O yüzden Paul Davis de hiç fena olmaz.Ki orta mesafe şutu da var , serbest atışları da çok iyi.Zaza olmayacaksa Milicic ve Paul Davis'ten birini alsak iyi olacak.

Dusko Savanovic'in sozlesme sartlari nasil? Kosa kosa gelir diye dusunuyorum, adam curudu Anadolu Efes'de.

Ergin Ataman'in 3-4 oynayabilen tanimina uygun, sehiri ve takimi taniyor, bence az rizikolu, cok verimli transfer olur.

Euroleague tecrubesi cabasi.

Chuck Davis Savanovic'ten çok daha faydalı olur ki heralde daha da ucuza mal olur.Savanovic'i almak hiç mantıklı olmaz bence.Adam bazı maçlarda ruh gibi oynuyor , arada coşuyor.Bir lig maçında İsmet Badem şöyle bahsetmişti , Kerem Gönlüm ya da Kerem Tunçeri ikisinden biri İsmet Badem'e 'Abi ben hayatımda Savanovic kadar duygusal bi oyuncu hayatımda görmedim' demiş.Yani morali bozuksa çekilmeyen oyunculardan.Valencia'da fazlasıyla iyiydi ama sadece o sene iyi oynadı.Kötü oyuncu demiyorum ama Chuck Davis gibi getirisi daha fazla ve savaşçı bi oyuncu varken Savanovic'e o kadar masraf yapmayız.

Avrupa piyasasında şu an alınabilecek en uygun uzun forvet oyuncusu Erceg. Savunması iyi sayılır, Ergin hoca'nın eski öğrencisi, ülkeyi tanıyor, uyum sorunu olmaz, Şutu oldukça iyi ve sakatlıktan çıktı hazırlık dönemi performasını yukarı çekecektir. ( Milli takıma alınmamış. Macvan alınmış )

Bonsu , Ndong gibi örneklerden de düşünürsek yine siyahi atletik bi uzun istiyor sanırım koç. Bu yüzden Jawai ön plana çıktı diye düşünüyorum.

Lampe ve Paul Davis bu ikilinin gelmesini çok istiyorum. Lampe'yi 4 numarada kullanıp Davis'i 5 olarak kullanabiliriz. Lampe olmazsa Nemenja Bjelica gelmeli bence.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...