2013 - 2014 Sezonu Transfer Çalışmaları

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
pf için; lampe yada kleiza(amerikan basınında 2011'de geçirdigi diz ameliyatından sonra dahi tam anlamıyla iyileşemedigi yazılıyor)

pivot için; paul davis,darco milicic,javai..

tabii uzunlar ne kadar iyi olursa olsun bu oyunu esas oynatanlar kısalar oldugu için bizim kısa rotasyonumuzla bir yere kadar...

arroyo ender dışında adamakıllı top getirebilecek gordon'un EL'de nasıl saçmalama potansiyeline sahip oldugunu Cska'da bolca gördük..

Bourousis için neden girişimde bulunmadık hala anlamış değilim. Bize en uygun ve performans endişesi duymayacağımız tek uzun oyuncu seçeneği oydu. Hala da transfer piyasasını sadece izliyoruz. Milicic'i alsak bari de içimiz biraz rahatlasa.

Alacağımız pivotun bi kere iyi savunmacı olması en önemlisi bence.Hani hep Ndong ile kıyaslanıyor da 'Ndong'un orta mesafe şutu vardı' deniliyor ama , bana göre çok daha önemlisi Ndong avrupada çemberi en iyi kapatan 5 numaralardan biri olduğu için savunmada müthiş avantaj sağlıyordu.Maçlarda hep açıkca belli oluyordu ki 5 numarada Ndong'un oynadığı dakikalarda , 5 numarada Furkan'ın oynadığı dakikalara göre çok daha rahattık savunmada.Adam çemberin önünde dursa zaten rakip ıyuncular içeri girmeye korkuyordu.Gelen pivotun orta mesafe şutu olmasa bile pota altında alternatif hücum opsiyonları olabilir ve o açık zaten kapatılabilir.Çok daha önemlisi iyi savunmacı olması gerektiğidir bence.Buna da en uygun oyuncu Milicic tarzı oyuncular.

Milicic en uygun adaydır. Bana göre yukarda sayılan 4 numaraların bir çoğundan daha iyi oyuncu Erceg. Kelize'ya gelince CSKA istiyormuş zaten.
kısa rotasyonu zaten çok yoğun. Domercant gelecek Sinan var. Bunların hepsi top tutabilen oyuncular. Bence öyle büyük sorunlar yaşamayız. Ha hedef zaten son 8 şampiyonluk değil artık seneye inşallah. Yavaş yavaş ilerlemek en iyisi çok yüksekten uçmak takıma oluşuma zarar verecektir. Stres yapmaya gerek yok.

pf için; lampe yada kleiza(amerikan basınında 2011'de geçirdigi diz ameliyatından sonra dahi tam anlamıyla iyileşemedigi yazılıyor)

pivot için; paul davis,darco milicic,javai..

tabii uzunlar ne kadar iyi olursa olsun bu oyunu esas oynatanlar kısalar oldugu için bizim kısa rotasyonumuzla bir yere kadar...

arroyo ender dışında adamakıllı top getirebilecek gordon'un EL'de nasıl saçmalama potansiyeline sahip oldugunu Cska'da bolca gördük..

Efsane CSKA maçımızı izledim geçen gün, Gordon o maçta yaptığı 2-3 hatadan birini gelecek sezon yaparsa burda idam sehpası hazırlanır. O yüzden Planinic'i istiyordum ben. Ha Gordon'un kalıplı olması hem hücumda hem savunmada avantaj ama ne yapacağı hiç belli olmuyor işte...

Kleiza'nın birinci alternatifimiz olmamasının nedeni sakatlığına rağmen istediği ücrettir diye düşünüyorum. Neredeyse iki yıldır adam gibi form tutmamış, transferi büyük bir risk olur. CSKA, Barcelona falan bu riski alabilir ama biz daha sağlam adımlar atmalıyız. (Ben -savunması iyi bir pivot alınması şartıyla- Erceg'i isteyenlerdenim bu noktada. O da sakatlık geçirmişti ama Mart ayında dönmüştü.)

Hocaya bugün iki defa Milicic'i sordum ama cevap alamadım maalesef.

Bende Ender ve Arroyo ile 40 lig - 30 Eurolegue - 7-8 kupa maçını kaldırmasının zor olduğunu yazdım defalarca...Ama orda çok oyuncumuz var başımızda kurt hoca var .. Bir şekilde gününde oyuncularla sakatlık rotasyonda bir şekilde durumu idare ettik diyelim...Bence asıl sıkıntı uzun rotasyonunda; Murat Özyer'in beyanlarından anladığım 6. yabancı hakkı kısa rotasyonunda kullanılcak ve uzun rotasyonuna İzzet - Kerem planı yok şimdilik... Erceg - Furkan - Ersin - Yabancı olacak o zaman...Buraya hangi yabancı alınırsa alınsın bu sene istenen başarı elde edilmez...Bahsi geçen oyuncuların hiçbiri 30-35 dakka süre alıp performans verebilecek oyuncular değil...Geçen sene biz 8 Avrupa kupası maçı oynadık, ligimizde çok yumuşaktı..Bu sene bu rotasyon kaldırmaz..Biz geçen sene uzunlarda sakatlık sorunuda yaşamadık fazla..Allah korusun bunlardan biri sakatlanırsa hepten işler çıkmaza girer...3 numaradan kaydırabileceğin Kleiza - Hawkins gibi bir oyuncunda yok... Kerem ya da İzzet şart bu kadroya...

Erceg-Milicic

Kleiza-Milicic

Olabilecek en iyi alternatifler bunlar sanırım. Olmazsa sıkıntı yaşarız. (Erceg'i kesin olarak ilgilendiğimiz için yazıyorum)

Guard takviyesi olarak da Kerem Tunçeri çok iyi olur aslında. Arroyo ve Ender ile zor.

Ender-Arroyo-Can-Engin(Kasım Ayında dönecek.)
Domercant-Jamont-Göksenin
Markoishvili-Cenk-Sinan

Elimizde 10 tane kısa oyuncu var.Jamont 1-2 oynayabiliyor.Sinan 1-2-3 oynayabilir.

Kısa transferi için tek bir mantıklı neden göremiyorum burda tutturulmuş Pg'ler yetersiz diye zaten 12 oyuncuyla oynayan bir takım değiliz hiçbir zaman ama Jamont-Arroyo-Ender-Engin ben böyle bir Pg rotasyonuna yetersiz demem.

Planinic ile oluşacak süre dağılımını yazabilirmi bir kişi?

Spanoulis ekstra bir hamleydi alternatifi yok diye yazılmıştı zaten Arroyo ile uzatınca başka kısaya gerek kalmadı.

Ergin hoca sanırım Arroyo-Ender-Jamont ile Euroleague'de iki-üç maç oynayıp Kasım ayı gibi Engin hazır olunca Arroyo-Ender-Engin yapacak. (Ben Planinic'in gelmesini ve Gordon&Domercant ikilisinden birini göndermemizi tercih ederdim ama o ihtimal ortadan kalktı artık)

PG: Arroyo, Ender, Engin
SG: Gordon, Domercant, Göksenin
SF: Cenk, Markoishvili, Sinan
PF: Erceg, Ersin
C: Milicic, Furkan

Şu kadro alternatifli ve güzel oldu. Domercant, Göksenin ve Engin sağlam dönerse rotasyon sıkıntısı çekmeyiz. Ama üçünün birden katkı vereceğini söylemek çok çok zor. Ağır sakatlıklar geçirdiler...

Sinirden yazıp yazıp siliyorum yeminle..

EL'de arroyo-ender ikilisi ile oynamak da nedir yahu?

Oly ile oynayacagımız ilk maç için şimdiden söyleyeyim sloukas-law ikilisinin topa yapacagı baskı ile darmadagın olur bu guard rotasyonu..Daha diamantidislerden,sergio llulllardan,victor sadalardan bahsetmiyorum bile..

4 numarada neden öncelik Erceg?

felipe reyes'le, mirotic'le, lasme yada hines'le eşleşip dagılsın diye mi? ya da zorluk seviyesi yüksek ilk maçta tekrar sakatlanıp 4 numarada tek alternatif dudley kalsın diye mi?

Arroyo-Ender 2'lisi konusu,oyunda ezilmesi değil, bu kadar maçı kaldırıp kaldıramayacağı olmalı, 11-12'de Lakovic-Ender vardı, karşıda yine Sloukas ve Law vardı. Meseleyi bu kadar büyütüp soruyu yanlış yerden sormamak lazım. Sada konusunda ciddi olmadığınızı düşünüyorum zira yer yüzünde bugune kadar, üstünlük kurduğu bir oyuncu görmedim, kaldı ki Arroyo, Llull ve Sada'dan çok daha iyidir. Mesele yoğun tempoyu ne kadar kaldıracakları. Euroleague performansını görmek için önünüzde Maccabi CV'si var.

Arkadaşlar Murat özyer açıklama yapmış okumadım'da Kısa rotasyonuna kimseyi almıcaz demiş sanırım peki hangi bölgelere kaç takviye yapılacak dedi ?

Sezonu şampiyon olarak kapatan Galatasaray Liv Hospital transferde de sıcak günler yaşıyor.

Özellikle pota altını güçlendirmek isteyen sarı kırmızılılar son olarak aday listesine eski oyuncularından Anthony Tolliver'i aldı.

Geçtiğimiz sezon Atlanta Hawks forması giyen ABD'li oyuncu bir dönem Galatasaray forması giymiş ve gösterdiği başarılı performansla dikkatleri çekmişti.

Aslan eski gözdesini mi getiriyor? - Ligtv.com.tr

Sezonu şampiyon olarak kapatan Galatasaray Liv Hospital transferde de sıcak günler yaşıyor.

Özellikle pota altını güçlendirmek isteyen sarı kırmızılılar son olarak aday listesine eski oyuncularından Anthony Tolliver'i aldı.

Geçtiğimiz sezon Atlanta Hawks forması giyen ABD'li oyuncu bir dönem Galatasaray forması giymiş ve gösterdiği başarılı performansla dikkatleri çekmişti.

Böyle habercilik olur mu!.. Dün Murat Özyer, twitter'da sorulara cevap vermiş. Bunlardan biri de Kadın takımı için Kristi Toliver'e ilgi var mı sorusuydu. Özyer, adaylardan biri dedi. Ligtv.com.tr editörleri de bunu Anthony Tolliver olarak algılayıp teyit zahmetinde bulunmadan haber yapmış. Ulusal medyanın habercilik seviyesi bu maalesef...

Arroyo-Ender 2'lisi konusu,oyunda ezilmesi değil, bu kadar maçı kaldırıp kaldıramayacağı olmalı, 11-12'de Lakovic-Ender vardı, karşıda yine Sloukas ve Law vardı. Meseleyi bu kadar büyütüp soruyu yanlış yerden sormamak lazım. Sada konusunda ciddi olmadığınızı düşünüyorum zira yer yüzünde bugune kadar, üstünlük kurduğu bir oyuncu görmedim, kaldı ki Arroyo, Llull ve Sada'dan çok daha iyidir. Mesele yoğun tempoyu ne kadar kaldıracakları. Euroleague performansını görmek için önünüzde Maccabi CV'si var.

11-12 sezonunda Acie Law ilk defa Avrupa'ya adım atmıştı,Sloukas da fazlasıyla tecrübesizdi(ona ragmen attıgı buzzer beaterı da unutmuyorum tabi)...Law uyum saglayıp Sloukas tecrübe kazandıktan sonra ön alanda topa baskı konusunda neler yapabildiklerini geçen yıl gösterdiler..

saydıgım diger isimler de topa baskı konusunda çok iyiler yani bire birde üstünlük kurmaktan bahsetmiyorum zira Avrupa basketbolunda 'isolation' oyunu ile guardı bire bir bırakıp savunmacısının dizini kıran crossoverlar neredeyse hiç olmuyor..

Arroyo'nun Maccabi performansına kaldıysak eyvahlar olsun..o kadro top16 dahi yapamadı..Arroyo isterse trible-double istatistik çıkarmış olsun ne fayda..

zaytung haberleri daha bir ciddiyetle yazılıyor

Zoran Erceg - Darko Milicic nefis olur. Birbirini de iyi tanıyan iki kaliteli Sırp basketbolcu ile 4 ve 5 numaraları kapamış oluruz.

Keşke gerçekleşse.

Arroyo ile El bence de zor yürür. Yine de anladığım kadarıyla Ergin Hoca kısalar konusunda gidişata göre karar verecek, zira şişkin sayılabilecek esnek bir kısa rotasyonumuz var. Ayrıca Ender yerine Tutku çok iyi olurdu ama kaçırdık. Bence hiç olmadı Earl Rowland gibi ne vereceği belli bir oyuncu alınabilirdi sırf El için, ama Ergin Hoca ya güvenmek lazım. Arroyo geçtiğimiz yıl olduğu gibi beni yine haksız çıkarır umarım.

4 numara konusunda Macvan geldiğinde de kötü oyuncu demiştim, hala da arkasındayım. Partizan da iyi istatistiklere sahip olabilir Macvan, Fitch in Aliağa da sahip olduğu gibi. Erceg i düşünüyorsak neden Dario Saric i düşünmüyoruz anlamadım. Bir sene sonra NBA yapması kesin gibi ama en azından bir yıl yararlanabilsek çok iyi olurdu, tecrübesiz ama müthiş bir cevher.

5 numara için Jawai ye soğuk bakıyorum demiştim. Bu tip kafasız oyuncular Avrupa basketboluna yakışmıyor. Ayrıca 26 yaşındaki adamı 35 yaşındaki Ndong ile karşılaştırıp aynı süreleri alıyorlar demek de ayrı bir gariplik bence. Ndong yanlış hatırlamıyorsam Spartak ve Malaga da çok iyi işler çıkarmıştı Barcelona ya geldiğinde de ilk beş oyuncusuydu. Ayrıca oyun bilgisi olarak da gayet iyi bir oyuncudur.

Umarım Lampe-Davis ikilisi olur 4 ve 5 numara için, ama Milicic de bunlar olmazsa olabilir.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...