2019-2020 Türkiye Süper Ligi

Trabzonspor’un ikinci penaltısı; tamam kolu açarak bi müdahale var ama eğer bu pozisyonlara penaltı verilecekse her maç her takımın en az 2 penaltısı var kafadan. Çünkü her kornerde ve duran toplarda bunlar yaşanıyor. Bu biraz bayat kaçtı. Neyse ki atamadılar. Trabzonlu futbolcular da baya çirkefleşti son dakikalarda.
 
Penaltı pozisyonunun tekrarını izledim bugün. Hakem 5 metre mesafede ve pür dikkat pozisyonu izliyor. Yani ayan beyan her şey gözünün önünde gerçekleşiyor. Ancak beyimiz bunu bile çalamayıp dakikalar sonra VAR’a gidip anca karar veriyor.
Yahu 5 metre önünde olan aleni faule de düdük çalamıyorsan, afedersiniz defolup gideceksin bu meslekten. Şu VAR kesinlikle bu ülkede uygulanmamalı. Hakemler iyice zıvanadan çıktı.
Altay da Volkan abisinden iyi dersler alıyor belli 10 metre öne atlamalar penaltılarda falan...
Bunu da zamanında çalamayıp fener gol atınca VAR’dan çaldı. Haliyle etraf yangın yerine döndü.
Dediğim gibi bu ülkede VAR olmaz, olmamalı da.
Bu arada; şu futbol katili kazma kasap Gustavo’yu da nihayet biri oyundan atabildi. Adam geldiğinden beri neredeyse her maç atılması gerekiyordu, futbol hariç her şeyi yapıyor sahada. Birinin futbol hayatını bitirmesi mi gerekiyor kırmızı görmesi için..
 
3 büyükler gerçekten kabak tadı verdiler,harcanan büyük paralar var,berbat futbol,sürekli birbirleriyle didişme,sürekli mağduriyet muhabbetleri,Avrupa'da başarı yok,nereye kadar sürer böyle ? Avrupa'da en iyi olan Galatasaray gerçi son yıllarda orada da rezil durumdayız,Bjk Şenol Güneş döneminde Şampiyonlar liginde az çok bir şeyler yaptı.FB desen yıllardır ne ligde ne Avrupa'da yok.

Bu aralar içimden geçen köklü kulüplerden birini büyük bir şirketin alıp,müthiş bir yatırım yapması.Mesela Ankaragücü,keşke Türk veya yabancı çok zengin bir iş adamı tarafından alınsa.Veya Karşıyaka,Adana Demirspor ...

Başakşehir,Kasımpaşa gibi takımların bu ligde yeri olmamalı.Onların yerine Samsunspor,Kocaelispor gibi takımlar olsa keşke

* Bir ara Abramovich'in Karşıyaka'ya talip olduğu iddia edilmişti ama devamı gelmedi iddiaların,keşke gerçek olsaydı
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Demba Ba, Malatya maçında sarı kart görüyor. Maç 4-1 istese ikinci sarıdan kırmızı yer, cezasını kupada çeker haftaya Fenerbahçe maçında oynardı. Okan Buruk maç sonrası buna izin vermediklerini ve asla buna tenezzül etmeyeceklerini açıklıyor. Çünkü Galatasaray kültürü görmüş mükemmel bir adam.

Vedat Muriç ise tam tersini yapıyor. Efendi denilen adam bilerek kırmızı kart görüp cezalı duruma düşüp, cezasını kupada çekip, Başakşehir maçında kadro da olacak. Fenerbahçe'ye giden de ne kadar efendi olursa olsun bir şekilde oranın kültürüne ayak uyduruyor.

Talimatlar çok açık aslında. 37. Maddeye göre bilerek kart görenlere 2 maç ceza verilmesi gerekiyor. Ama söz konusu Fenerbahçe olduğu için bunun olacağını sanmıyorum.

Fatih Hoca'nın da dediği gibi. Bu sene lig çok "Zorlu" geçecek her şeyiyle. İnşAllah yönetim, futbolcu, taraftar ve camia olarak bir olup gereken cevabı verir ve üst üste 3.şampiyonluğu alırız...
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Çünkü batıyorlar arkadaşlar. Son şansları oynuyorlar. Yapılan transferler, yoklukta harcanan paralar hepsi fiyasko. +Avrupa’ya gidemedikçe iyice zarara uğruyorlar. Bu yüzden zaman geçtikçe iyice saldırgan oluyorlar.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Beyler, ciddi, profesyonelce ve kitlece bir şeyler yapılıyor, birkaç haftadır bu daha da şiddetlendi; kamuoyununda mağdur tiyatrosu oynanıyor; oyuncusundan, yöneticisinden, teknik adamından, başkanlarına kadar müşterek bir ağızla şampiyon olacağız deyip her tarafta baskı oluşturuluyor, 2 haftadır puan kaybı yaşayınca da sağa sola salyalı havlamalar başladı...

Terim bu açıklamayı yapsa ceza alır, aldı da peki şu sübyancı adam neden ceza almıyor! TFF, VAR, hakemler, rakip, ligden çekilme gibi heryere laf atıyor ancak ceza verilmiyor!

Bugün inşeAllah kazanıp, şunların sessiz sedasız üzerine çıkınca daha da arsızlaşacaklar. Bu bize daha güç verecek, hadi bakalım...
 
Ersun, bu hafta bahane ve sağa sola algı mesajı gönderecek fırsat bulamadı!

Garibim, baktı 3 haftadır maç kazanamıyoruz, şampiyon olacağız şampiyon olacağız diyorduk, taraftarı da inandırdık ama ligde 6.7. sıraya demir attık. Biraz taraftarla kenetlenme zamanı, haftaya bizi yenerlerse yine 3 cümlesinin 2'si "şampiyon olacağız" şeklinde olacaktır.

Ankaragücü harika oynadı. Çok seri ve dikine oynadı. Bu oyunla aşağılarda olmak beni şaşırttı, Rodriguez de patlayıcılıkta iyi görünüyor.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Ali Koç geldiğinden beri diyorum; taraftarı enayi yerine koyuyor sürekli. Taraftardan para dilenip o paralara 3.kalite isimler alıp hiç ediyor. Başarısızlıkta da topu hep federasyona ya da Fatih Terim’e atıp çirkinleşiyor.
 

Üst