2025/2026 Sezonu Kadro Yapılanması ve Transferler

🚨 ÖZEL | Galatasaray Başkan Yardımcısı Mehmet Cibara, Kadın Basketbol Takımı'nın yeni sezondaki bütçesinin 260 Milyon TL olduğunu açıkladı.

🗣️ "Kadın basketbolda bütçemizi de arttırdık. Kadın Basketboldaki bütçemiz 260 milyon TL civarında olacak. Ön Eleme'yi geçerek EuroLeague'de mücadele edeceğimize inanıyoruz. Orada bir kaza yaşamamak için de transferleri bitirerek tam takım şekilde mücadele etmek istiyoruz, takımı da ona göre kuruyoruz."
🔗 @canbedell
🚨 ÖZEL | Galatasaray Başkan Yardımcısı Mehmet Cibara, Kadın Basketbol Takımı'ndaki transfer çalışmaları hakkında Eski Açık'a konuştu.

🗣️ "USK Praha'dan anlaştığımızı söylediğim isim Maria Conde değil, başka bir isim. Kendisine sözleşmeyi yolladık ve imzalayarak bize gönderecek. Bu hafta içerisinde transfer bitecek. Vakti gelince açıklarız.

Hali hazırda da transferini bitirdiğimiz bazı oyuncular var ancak şimdi duyurmak istemiyorum. Kendileri kulüpleriyle vedalaşsınlar, sonrasında duyuruyu yapacağız.

Geçen sezonki takımımızdan Ayşegül Günay Aladağ kadroda olmayacak, tercihini başka bir kulüpten yana kullandı."

🔗 @canbedell

Bütçenin 500'den 800 milyon TL'ye çıkacağını söylemişti Cibara bugünkü açıklamasında 260 Milyon TL (6.7 milyon dolar)lık kısmının kadın basketbola ayırıldığını açıkladı. Tam olarak ne kadarın oyuncuya ne kadarının içeriye ayrıldığını bilmemekle beraber en kötü ihtimal 3.8 - 4 milyon dolar civarı oyuncu bütçesi olduğunu varsayarsak rekabetçi alanda gayet yeterli bir bütçe. Uzun süredir kadın basketbol içini takip edemiyorum ama Prag'dan alınan oyuncunun kim olduğuna göre sezonun haritasını çizeriz sanıyorum. Fagbenle özellikle lig içinde sanırım Avrupa pasaportu da var gayet yeterli. Sezonu yine kısa seçimlerimiz belirleyecek muhtemelen.