5. Ankara Kitap Fuarı

Bugünden itibaren ( 26 Mart ) bir hafta boyunca devam edecek olan etkinlik. Bugün öğlen şöyle bir tozunu aldım AKM'nin. Bu sefer pahalıya kaçılmamış gibi geldi bana, orta direk birinin alacağı fiyatlar koyulmuş. %15-%20-%25 gibi indirimler mevcut. Hatta bir yerde %40'ı bile gördüm. : )

Özellikle bugün gitmemin sebebi Emrah Serbes'ti. Tan Kitapevi standında imza günü vardı, ayak üstü sohbet edip Son Hafriyat'ımı imzalattım. Cevizoğlu Kitapevi standında da Hulki Cevizoğlu vardı, yanlış bilmiyorsam yarın da Nihat Genç, Banu Avar gibi isimler gelecek.

Bugün kitap alamadım ama fuar bitmeden 1-2 tane kitap almak gerek, bugün havayı soluduk. Artık bir kaç gün sonra da alışveriş yapmak gerek. =)

Tabii başkentte yapılan organizasyon İstanbul, İzmir, Bursa gibi illerde yapılan TÜYAP Kitap Fuarları ile kıyaslayınca çok güdük kalır ama hiç yoktan da iyidir.

Anlaşılan o ki organizasyon Kütüphanecilik Haftası´na denk getirilmeye çalışılmış ama zamanlamada hata yapıldığını düşünüyorum. Fuarlara en fazla ilgi hafta sonları olur. Oysa geçtiğimiz hafta sonu LGS, önümüzdeki hafta ise AÖF sınavları var. Bu nedenle ilginin sınırlı kalacağını, dolayısıyla yayınevlerinin Ankara´daki kitap fuarına karşı önyargılar beslemeye başlayacağını düşünüyorum. Gerçi kitap fiyatlarının -ülke ekonomisi gözönünde bulundurulduğunda- yüksek olması, internetten ve IPAD aracılığıyla kitap okuma alışkanlığının yaygınlaşması, kitaba olan ilgiyi zamanla azalttı. Hoş zaten millet olarak kitap okumayı pek sevmeyiz..

Barış aslında aynı gün ve saatlerde AKM´deymişiz ama karşılaşmamışız. Saat 11:00 gibi gelip, 13:30 civarında ayrıldım fuardan.

Son gününe yetişip havasını koklamak güzel oldu.

Yargının bu denli ayaklar altına alındığı dönemde Vural Savaş'ın; "Artık düşünmek bile suç!" demesi, orada bulunmam için en güzel sebepti.

Fuar'la ilgisi yok ama...

Her gün yazılarını düzenli olarak takip ettiğim Yılmaz Özdil, 8 Mayıs Pazar günü, saat 15.00 - 18.00 arasında, Tunalı D&R'da yeni çıkardığı kitabı "İsim, Şehir, Hayvan" için imza günü düzenleyecek.

Orada olmayı umuyorum bir aksilik olmazsa. Kitabı, çıktığı ilk günlerde almayı düşünmüştüm, fiyatı bayağı pahalı gelince vazgeçmiştim. İmza günü vesile olur belki almama. :)

Bilgilendirdiğin için teşekkürler Onur. Bende ilk çıktığında almak istedim ama dediğin sorun yüzünden bende bu aralar vazgeçmiştim. =) O gün bir şey olmazsa gitmek isterim, belki bana da vesile olur. :)