Akıl Oyunları (2001)

beautifulm.jpg

Tür : Romantik / Dram
Gösterim Tarihi : 8 Mart 2002
Yönetmen : Ron Howard
Senaryo : Akiva Goldsman , Sylvia Nasar (Kitap)
Görüntü Yönetmeni : Roger Deakins
Müzik : James Horner
Yapım : 2001, ABD , 134 dk.

Oyuncular

Russell Crowe (John Forbes Nash Jr.) , Ed Harris (William Parcher) , Jennifer Connelly (Alicia Nash) , Christopher Plummer (Dr. Rosen) , Paul Bettany (Charles) , Adam Goldberg (Sol

1994 yılında Nobel Ekonomi Ödülü'nü kazanan dahi matematikçi John Forbes Nash Jr'ın gerçek yaşam öyküsü anlatan film Sylvia Nassar'ın biyografi kitabından sinemaya uyarlanmış. Ünlü matematikçi, iniş çıkışlarla dolu kariyerinin ilk yıllarında şaşırtıcı bir keşif yaptı ve uluslarası övgülerin merkezi haline geldi. Ancak bilimsel kariyerinin en yüksek noktasında kendisi keşfetme yolunda acılarla dolu ve ürkütücü bir yolculuğa başladı. Şizofreni tanısıyla 30 yılı aşkın bir süre tedavi gören Nash'in yaşamında artık zaferin yerini trajedi almıştı. Ancak yıllar sonra Nobel Ekonomi Ödülü'nü kazanmasıyla birlikte kaybettiği onurunu ve şöhretini geri kazandı.
Akıl Oyunları aynı zamanda en iyi film ve en iyi uyarlama senaryo dalında Oscar sahibi.

Mükemmel oyunuyla bana göre En İyi Erkek Oyuncu Oscar´ını Russell Crowe sonuna kadar hak ediyordu ancak ayak oyunları nedeniyle alamadı.

IMBD Kullanıcı Notu: 7.9 / 10
Kişisel Notum: 9/10

Wow... En beğendiğim 10 film arasına kesinlikle almam gereken fakat unuttuğum filmlerden birisi.

Onur Abim 9 vererek ne kadar kıt puanlı olduğunu gösterdi :) Ben 10 veriyorum gerçkten hakediyor.

Ayak oyunları, akıl oyunlarından her zaman üstündür bu dünyada.

Hayatın her bölümünü matematiğe yansıtabilirsiniz bir şekilde. Matematik felsefesi denen bir dal vardır bazı üniversitelerde hatta.
Matematik benim için çok özel ve anlamlıdır bu nedenle benim de bu filme notum 10 dan aşağısını bünyem kabul etmez.
Sonunda kalem sahnesinde resmen 10 dakika kendime gelemedim.
Özlemişim yeniden izlemek gerek.

bende kesinlikle 10 veririm bu filme..
eksiksiz bir film.
gerçek bir kere..hala izlemeyen varsa tavsiye ediyorum mutlaka izlesin.