Akvaryum

İnsanları rahatlattığı söylenir hep, rahatlatma konusunda bir şey diyemem ama akvaryum tam hobi işidir, öyle düşkünlüğü olmayan kişi bakmaz ve bunca zahmete de girmez..

Başlığı da Yunus Gökyıldız'ın telkini ile açtım, aslında hiç kafam da yoktu. Evde akvaryumu olan, bu tür işlere merak salan kişiler muhakkak vardır. Çok fazla muhabbet döner mi bilinmez ama bu konuda bilgisi olan, sorusu olan yazsın çizsin.

Akvaryum'da özellikle Cichlid'ler çok güzel duruyor, bende 5 tane olmasına rağmen yine de güzel bir görüntü veriyor. Tabii imkan olacak koca bir duvara deniz akvaryumu yaptıracaksın, sonra da onun zevkini alacaksın. :)

Not: Her türlü bilgiyi Yunus Gökyıldız'dan alabilirsiniz.. :)

Barış Yavruoğlu' Alıntı:
[quote="Tugay Aktepe":3n38h47n]Pino isimli su kaplumbağası var bende 1 adet.

Pino he. :)

Performans'ından memnun musun kardeşim ? :)[/quote:3n38h47n]

Valla birader benim Pinoyu koysak sağ açığa daha fazla iş yapar. :)

İşin şakası, kendi türleri içinde o büyüklükteki bir su kaplumbağasına göre çok fazla hareketli ve açgözlü. İmkanlar dahilinde en yakın zamanda ona bir cam akvaryum ayarlayacağım.

Eren Aydın' Alıntı:
[quote="Barış Yavruoğlu":1t40m3y5]

Pino he. :)

Performans'ından memnun musun kardeşim ? :)
çok güldüm ya :D yanına bide Mustafa Sarp lazım onun :D[/quote:1t40m3y5]

Erenim artık ailemizin bir ferdi oldu kendisi. Önceleri evdekiler bana temizletirdi suyunu falan. Şimdi bakıyorum benden önce davranıyorlar. Ha bir de onun kabuğunun fırçalanması var. İşin en ilginç yanı da bu zaten. Eski bir diş fırçası yardımı ile yapın bunu ve sakın ola unutup kendi diş fırçalarınızın yanına koymayın. :) :) Ben Pinonun yanına Ayhan alacağım kanki ya da varsa apaçi kılıklı bir su kaplumbağası Barış Özbek olabilir.

Benim kaplumbam caretta-caretta olma yolunda ilerliyor türü içinde daha benimkinin boyutuna yaklaşabilen bir yaratık görmedim pek.

Yanına kimi koysak sonu veteriner oluyor napalım benimki bireysel yetenekleri ağır basan bencil bir oyuncu :p

Semih Ural' Alıntı:
Piranha beslemeyi düşünüyodum bir ara.
Zevksiz balık onlar Semih Abi.
Akvaryuma piranha atılacaksa ne az 6 olmalıdır sayıları.
Akvaryumunda baya geniş olması gerek tabii ki.

Bende 2 tane vardı 10-15 Cm civarıydı. Etçil piranhaydı. Yanına bir tane daha piranha atmıştım onu vura vura öldürdüler :)

Ben kendim beslemedim ama birkaç ay ablamlarla yaşarken benim odamdaydı balıklar. Nefret ettim bu hayvanlardan, birbirlerini öldürüyorlar, ölünce de yiyorlar.

Hatta en son Ankara'ya dönmeden bir tanesini yarıya kadar yemişlerdi, balığın kıç kısmı yarıya kadar yok olmuştu :)

Kerem Seçer' Alıntı:
Ben kendim beslemedim ama birkaç ay ablamlarla yaşarken benim odamdaydı balıklar. Nefret ettim bu hayvanlardan, birbirlerini öldürüyorlar, ölünce de yiyorlar.

Hatta en son Ankara'ya dönmeden bir tanesini yarıya kadar yemişlerdi, balığın kıç kısmı yarıya kadar yok olmuştu :)
Piranhalar mı Kerem Abi :)
Ne cins ?

Ben anlamam cinslerinden pek ya :)

Birbirlerini öldükten sonra yemeyen balıklar varsa onları alabilirim bak. Ama sapık misali devamlı birbirlerini kovalayan, öldüren ve sonra yiyen balıklar varsa bunları yazın da bilelim :)

Kerem Seçer' Alıntı:
Ben anlamam cinslerinden pek ya :)

Birbirlerini öldükten sonra yemeyen balıklar varsa onları alabilirim bak. Ama sapık misali devamlı birbirlerini kovalayan, öldüren ve sonra yiyen balıklar varsa bunları yazın da bilelim :)
Sen bana akvaryumun uzunluğunu söyle hele :)

Yeme konusuna gelince japonlar bile kemirir öldükten sonra :)
Akvaryumcular bile japonları öldükten sonra, cichlidleri öldükten sonra çıkarır piranha vb. etçil balıkların olduğu akvaryuma atar...

Neden attın diye sorduğumuzda da doğanın kanunu der geçerler :)

İşte karşınızda benim Pino... :)

phpwlncp3pm.jpg

Lann Pino, Pinoo..

Bir ara çok ilgilenirdim. Çocukken harçlığımı balıklara yatırırdık arkadaşlarla. Lapites mi lapistes mi ne onlardan alırdım, çünkü onlar ucuzdu :) . Bir yavrulardı,rahat yüz tane. Diğer balıklar onları yemeden kurtarmaya çalışırdım. Japon balıkları da vazgeçilmezimdi. Ama, onların ömrü kısa sürüyordu.

En zor kısmı da akvaryumu temizlemek. Hiç sevmezdim.:) Ama, balıkları izlemek iyi gelirdi, dinlendirirdi beni. Ne günlerdi...Belki yeniden başlayabilirim.

3 günde iki mefta verdim, kaldı mı 3 tane balık! Acilen "çiklet" bulmak gerek.. =)

Yiğit Pazar' Alıntı:
En zor kısmı da akvaryumu temizlemek. Hiç sevmezdim.:) Ama, balıkları izlemek iyi gelirdi, dinlendirirdi beni. Ne günlerdi...Belki yeniden başlayabilirim.
Hiç sorma Yiğit, Allah'tan bu sefer ki akvaryum küçük ama yine de sevmiyorum. Bugün temizleyecektim ama akşama bir yere gideceğim için yarına kaldı genel temizlik, bugün yarım saat sırf motoru ile uğraştım. Temizliyorum ediyorum, gelip fişe takıyorum ama çalışmıyor. :) En sonunda yaptım ama, bu saatte gözüm kesmiyor akvaryum temizlemeye. En iyisi yarın yapmak. :)

----

Kerem, bir birini yemeyen havyan yok. Doğanın kanunu bu, gerçi bende sevmiyorum ama yapacak bir şey yok. :)

----

Tugay; kaplumbağayı boşver, balıklara yönel. :)