ALES

Uzun adı Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı olan ALES, lisansüstü eğitime girişte veya yurt dışına lisansüstü eğitim için gidecek olan adayların seçimi için yapılır.

Bu sınav yılda iki kez yapılıyor. İstediğin kadar sınava girilebiliyormuş. Hangisinden en yüksek puanı alırsan,yukarıda bahsettiğim yerlere başvurabiliyormuşuz. Puan barajı 55.

Sınav 10 mayısta. Başvuru tarihinde son gün 3 nisan.

Ben de sürekli aklımda olan, ilk kez gireceğim olan bu sınav için bir konu açayım dedim. Forumda bu sınava girmiş ya da girecek olan var mı ?

Nasipse seneye gireceğim.Giren arkadaşlar en önemli şeyin zaman olduğunu söylüyorlar.Sorular o kadar zor değilmiş ama dediğİm gibi zamanı iyi kullanmak gerekiyormuş. Başarılar.

ben 2 kez girdim, gayet keyfili ve eğlenceli bir sınavdır, snavda sıkılmazsın asla..
genelde insanlar sürenin yetmediğinden bahsederler,, ben her 2 girişimde de fazladan zaman bile arttırmıştım..

ilk sene 83, sonraki senede 86 aldım..
mantığına saygı gösterdiğim sınavlardan biridir, hatta tekidir :D

Özellikle sayısal soruları mükemmeldir.Yıllarını diferansiyel denklemlere adamış biri olarak karşıma sudoku soruları çıktıgında afalladıgımı itiraf etmeliyim. :)

Yinede sözel bölüm hariç benim için son derece eğlenceliydi diyebilirim.Az buçuk kafası çalışan biri rahatlıkla 70 alabilir.

Sınavlardan bu derece iyi puanlar aldıktan sonra yurt dışında ya da ülkemizde lisansüstü eğitimi düşünmediniz mi? Tabii, lisansütü eğitim için de bir takım aşamalardan geçmek şart. :) Bir de bu sınav sonucunda aldığınız o yüksek puanlar, size ne gibi bir artı getirdi? Teşekkürler.

Sınava başvurular bitti. Bir ay kadar bir süre kaldı. Sonbahar döneminde girecek olan var mıdır? Varsa sınava çalışmakta mıdır? :)

Bana hiç bir artı getirmedi. Yüksek Lisansta burs veriyorlardı ama şirket bursu daha fazla olduğu için bir şey elde edemedim.

Ben bu sınava 2007 mayısta girdim ve 89 aldım. Psikoloji mezunu olarak iyi sayılırdı. O zaman bu puanla MEB'den Yurt dışı(ABD ya da İngiltere olmak zorundaydı) doktora bursu kazanmıştım. Ancak cesaret edip kullanamadım ve yandı. Türkiye'deki Üniversiteler,mezun olunan okula, mezuniyet notuna, ALES ve KPDS'ye önem vermeyip MÜLAKAT(!) ve REFERANS'a(!) önem verdikleri için öyle 80'lerin 90'ların pek önemi yok. 75 falan alın yeter. Bunu da biraz çalışan alır diye tahmin ediyorum. Sınav bence hızlı düşünebilenler için çok kolay. Ben bu sonbahar yine gireceğim. Umarım giren herkes kazanır. Kazanmak önemli değil. Giren herkesin işine yarar İnşallah..

Teşekkürler, düşünceleriniz için. Kesinlikle mülakat hatta daha önemlisi referansın olması lazım. Biz de şansımızı deneyeceğiz. Başarılar.

ben bu sınava girdiğimde adı les ti..2002 miydi neydi.. puanlama 80 üzerindendi.. 68 gibi bişey almıştım.. yüksek lisans mülakatında 20 almama rağmen yedekten kabul edildim.. not ortalamam da sadece 71 / 100 dü.. sınav çok zevklidir ama en önemli şey kuşkusuz süre.. mülakat daha önemli ama biz kendi üniversitemiz dışında okula başvurduk diye bizi doğramışlardı mülakatta..yine de kapıdan kovdular bacadan girdik.. çok zaman oldu ya.. ben bayağı yaşlı kaldım herhalde forumda..

Emre Yuksel' Alıntı:
ben bu sınava girdiğimde adı les ti..2002 miydi neydi.. puanlama 80 üzerindendi.. 68 gibi bişey almıştım.. yüksek lisans mülakatında 20 almama rağmen yedekten kabul edildim.. not ortalamam da sadece 71 / 100 dü.. sınav çok zevklidir ama en önemli şey kuşkusuz süre.. mülakat daha önemli ama biz kendi üniversitemiz dışında okula başvurduk diye bizi doğramışlardı mülakatta..yine de kapıdan kovdular bacadan girdik.. çok zaman oldu ya.. ben bayağı yaşlı kaldım herhalde forumda..
çok yaşlı kaldıgınız söylenemez benimde ilk girdiğimde sınavın adı les'ti :) yıl 2007 di:)

Ben de kıl payı yetiştirdim. Sözel bölümden iyi bir puan alacağım. Sözel bölüme yoğunlaştığımdan, sayısala pek bakamadım. Ama, oradan da gördüğüm çok basit soruları yaptım( yaklaşık 15 tane ). Benim açımdan fena geçmedi gibi görünüyor, ama mayıs ayında yine gireceğim. Umarım sizler de iyi puan alırsınız.

Benim iyi geçti, o mantıksız mantık soruları hariç tabi.
geçen sene 83 almıştım bu sene 90 bekliyorum :p,,
ama 100 almak bile bazen işe yaramaz bu ülkede. ;)