Artı 18

İstanbul Cihangir'de bir apartman, bu apartmanda yaşayan üç kız ve dört erkeğin romantizm ve komedi dolu hikayeleri.

Orta halli bir ailenin kızı olan Aslı, üniversiteyi bitirdikten sonra tek başına yaşamak ister ve ailesinin karşı gelmesine rağmen bir ev kiralar. Evin masraflarını garsonluk yaparak tek başına karşılamakta güçlük çekince Hayal'i ev arkadaşı olarak yanına alır.

Aslı'nın annesi, kızının evden ayrı, üstelik de Hayal gibi uçuk kaçık bir kızla aynı evi paylaşıyor olmasını istemediğinden Aslı'nın antropolog kuzeni Can'ı, Aslı'nın karşı dairesine taşınıp ona gözkulak olması için zorla ikna eder.

Can, yanına liseden en yakın arkadaşı bankacı Hayati'yi de alarak karşı daireye taşınır.

Ünlü bir oyuncu olma hayaliyle İstanbul'a gelmiş olan Serkan ise evin üçüncü yaşayanı olur.

Hikaye, karşılıklı iki dairede yaşayan bu beş gence Selin'in ve alt kata taşınan Murat'ın da eklenmesiyle başlar.

Show Tv'yi tebrik ediyorum. Pazartesi, Çarşamba ve Cuma olmak üzere Karadağlar, Muhteşem Yüzyıl ve Adını Feriha Koydum dizileri varken gidip bu diziyi Cuma saat 22:45' koymuşlar... Canlı Para'dan kısabilirlerdi. Kendi kendilerine kaşınıyorlar cidden..

Kadroya gelince... Aysun Kayacı, Paşhan Yılmazel gibi biri erkeklerin biri kızların sevgilisi olan iki önemli oyuncu göze çarpıyor. Şarkıcı Pamela da kadroda bulunan isimlerden..Ancak benim için en önemli olan Sinan Bengier. Benim çok beğenerek izlediğim oyunculardan biridir. Kendisini dizi olarak en son Benim Annem Bir Melek'te görmüştük diye hatırlıyorum, yanlışsa kusura bakmayın

Dizinin yayın hayatı için denebilecek en önemli husus, saati ve günü ciddi sorun olacak bence. İzleyip görmek lazım..

Kubilay Yelkenci' Alıntı:
Türkmax'te bir dizi vardı o mu bu ?

Yok hayır bu yeni bir dizi.

Ayrıca dizi ile ilgili bir not daha. Dizi için önce Show tv ile anlaşılmıştı ancak sonra dizi Star'da yayın hayatına başlama kararı aldı. Ancak Show Tv'de başlıyor dizi. Görünen o ki Show tv tekrar anlaşma sağlamış dizi için..

Dizi güzel ancak ABD'de 1994-2004 seneleri arasında yayınlanan Friends'in birebir kopyası resmen.. Jennifer Aniston = Aysun Kayacı... Parantez içinde, özentiyiz diye yazarlarsa hoşnut olurum. Emeğe saygı

Show TV'nin yeni dizisi +18, Cuma günleri hedeflediği reytinglere ulaşamayınca gün değiştirdi. Dizi bundan sonra Perşembe günleri ekrana gelecek..

Kadrosu birçok diziden iyi. Haftalık sıralamada 3. olan Fatmagül'ün Suçu Ne'den daha iyi mesela. Paşhan Yılmazel ve Aysun Kayacı gibi genç kesimin sevgilisi iki genç oyuncu. Sinan Bengier ve Tuluğ Çizgen gibi iki eski toprak. Seray Sever gibi gene bilinen ve sevilen bir isim. Sorun kadroda değil. Birinci neden saati çok tersti, çözüm geldi değişti ancak bu sefer de Fatmagül'ün Suçu Ne ve Kurtlar Vadisi Pusu'nun arasına düştüler. İkinici nedeni de Friends çakması, yani özgün bir yapım olmamasından dolayı ciddi boyutlarda tepki var diziye. Tıpatıp aynısı olduğu için birçok insan gıcık kapıyor benim gibi...

Dizinin akıbeti birkaç haftaya belli olur ancak Show Tv, Doktorlar'ı sonlandırıp, yakında da Çember'in biteceği düşünülürse kolay kolay bırakmak istemez. Bir ay içinde 3 program sonlandırmak, Canlı Para- Feriha-Muhteşem Yüzyıl-Karadağlar gibi 4 iyi programla yaptıkları muhteşem dönüşe gölge düşürür

Kadrosu iyi mi? :)

Zevkler ve renkler meselesi tamam ama yapma be Can, hepsi 2. ve 3. sınıf oyuncular. Eski toprak dediğin Tuluğ Çizgen ve Sinan Bengier'in eski yapımlarını da biliyorum, Sinan Bengier çakma Kemal Sunal'dı bir ara. =)

Kadrosu iyi mi? :)

Zevkler ve renkler meselesi tamam ama yapma be Can, hepsi 2. ve 3. sınıf oyuncular. Eski toprak dediğin Tuluğ Çizgen ve Sinan Bengier'in eski yapımlarını da biliyorum, Sinan Bengier çakma Kemal Sunal'dı bir ara. =)

Yok Barış abi, iyi derken şu an için tutan diziler içinden bazılarından daha iyi olduğunu düşünüyorum kadrolarının açıkçası. Çok kaliteli oyuncular olmasa da kalburüstü oyunculardan kurulu diyebiliriz dizi için. Ya da şöyle düşünürsek, bu hafta bitecek olan Şüphe ve Öğretmen Kemal dizilerinin kadrolarından oldukça üstün..

Bu şekilde kıyaslayınca daha iyi kadroları var diye düşünmekteyim

Fatmagül'ün Suçu Ne? dizisinin kadrosundan daha iyi demişsin Can. Fatmagül'de başroldeki iki isim hariç hepsi tiyatro kökenli ve yıllardır oyunculuk yapan isimler. İki dizinin oyuncularını karşılaştırmak bile yanlış. Hem hangi iyi kadro'dan bahsediyoruz ki? Hangisinin adam akıllı bir oyunculuk geçmişi var? Bir tek Tuluğ Çizgen ve Sinan Bengier. Onlar da -Barış'ın dediği gibi- hep 3. sınıf yapımlarda yer aldı. Diğerleri çok iyi isimler o konuda haklısın Can ama magazinsel anlamda iyi isimler. Oyunculuk ve rol yeteneği anlamında sevilen ve tutulan isimler dersen o diziden tek bir isim sayılamaz.

O dizide şuanda oynayan oyuncuların göz önünde olduğu hangi dizi tuttu da bu tutsun Can?

Fatmagül'ün Suçu Ne? dizisinin kadrosundan daha iyi demişsin Can. Fatmagül'de başroldeki iki isim hariç hepsi tiyatro kökenli ve yıllardır oyunculuk yapan isimler. İki dizinin oyuncularını karşılaştırmak bile yanlış. Hem hangi iyi kadro'dan bahsediyoruz ki? Hangisinin adam akıllı bir oyunculuk geçmişi var? Bir tek Tuluğ Çizgen ve Sinan Bengier. Onlar da -Barış'ın dediği gibi- hep 3. sınıf yapımlarda yer aldı. Diğerleri çok iyi isimler o konuda haklısın Can ama magazinsel anlamda iyi isimler. Oyunculuk ve rol yeteneği anlamında sevilen ve tutulan isimler dersen o diziden tek bir isim sayılamaz.

O dizide şuanda oynayan oyuncuların göz önünde olduğu hangi dizi tuttu da bu tutsun Can?

Şimdi ben şöyle açıklıyayım. Tuluğ Çizgen ve Sinan Bengier'e çok detaylı şekilde girebilecek kadar geçmişim yok. O yüzden sizler kat kat daha iyi bilirsiniz birşey diyemem..

Mesela gene Fatmagül'ün Suçu Ne dizisine bakarsak. 2 başrol oyuncusu var, Türkiye'nin Yıldızları'nı ilk ikide bitirmişlerdi. O diziyi ayakta tutan başrol ismi Beren Saat.. Engin Akyürek 2. isim ancak bundan önceki Bir Bulut Olsam dizisi yarım sezon oynadı, ikinci yayın sezonunda da 7-8 bölüm sonra havlu attı. O yüzden ben Engin Akyürek'in ayakta tutan büyük bir sima olduğunu düşünmüyorum. Olsaydı o diziyi tutardı ayakta. Ama Beren Saat ayakta tutabilen bir isim... Yeni nesil olarak baktığımız zaman iki diziyi benim gözümde kıyaslarsak;

Beren Saat > Aysun Kayacı ( kıyaslamak bile ayıp )
Paşhan Yılmazel > Engin Akyürek bana göre..

Hangi dizileri tuttu da bu tutacak demişsiniz. Haklı olduğunuzu düşünüyorum, Aysun Kayacı ve Paşhan Yılmazel Doktorlar ve Hayat Bilgisi dizilerinde önemli karakterlerdi. Seray Sever de Vadi'nin ilk sezonunda vardı. Ancak hiçbiri sizin tam demek istediğiniz olsa gerek, aman aman oyuncusu değillerdi dizilerin.. Çok alternatifler vardı o dizilerde. Yani hiçbiri bir Beren Saat olamaz ayakta tutma açısından. Kimse onlar gitti diye gözyaşı dökmez. Kaldı ki Seray Sever gidince, Aysun Kayacı da yeni Doktorlar kadrosunda yok diye bir avuç insan isyan etti o kadar..

Tiyatro oyuncuları kısmına gelince de.. Dediğim gibi, bu konuda çok bilgi sahibi olduğumu düşünmüyorum sizin kadar ancak benim dağarcığım olarak 2 dizinin kadrosu birleşse bu bağlamda en önde olan isim Sumru Yavrucuk olur..

Fatmagül dizisi başladığında ilk söylentiler bu kadro yeterli olur muydu.. Çünkü bundan önce bu günde Aşk-ı Memnu vardı ki bence kadrosu asla kıyaslanamaz tanınmışlık açısından. Ancak kadro da bir kenara, konusu da kaldı ki bana göre abuk subuk olan bir dizi bu kadar açık ara yapıyorsa bence cidden izleyici kitlesinde sorun vardır. Yanlış anlamayın, ben de zoraki bazen izlemek durumunda kalıyorum ancak hiçbir konusu olmayan bir dizi bana göre..

+18 zaten kadro olarak sadece kıyasladım. Jennifer Aniston'a hakaretten ibaret o dizi. Friends'in çakması ve tam çakma yani eksiksiz maşallahları var... Çok vahim de bi kadrosu yok bana göre, en azından dediğim gibi biten Öğretmen Kemal ve Şüphe'den daha iyi kadrosu olduğunu düşünmekteyim. Bu dizilerle kıyaslıyorum çünkü o kervana katılacak bu dizi de çok yakında eminimki..

Dizi bir kez daha saat değişikliğine gitti

Perşembe 22:45 artık..

5 bölüm olmadan 3. değişiklik oldu. Batan gemiyi düzlüğe çıkartmaya çalışıyorlar ama nafile, bu dizi mart ayını göremez..