ATAM Seni Özlüyoruz

10kasimpc2.gif

Yokluğun Ölüm, Yokluğun Acı....

Rahat Uyu Atam... Kimse Yıkamaz Bu Cumhuriyeti !

1.jpg

2.jpg

Çok güzel bir konu açılmış. Teşekkürler Batucum...

Ölümünün üzerinden çok uzun yıllar geçti Ata'mızın. Ne O'nun kurduğu Cumhuriyete gerektiği gibi sahip çıkabildik ne de ilke ve inkîlaplarının gerektirdiklerini yapabildik. Her seferinde Ata'm sen mezarında rahat uyu diyoruz da ne yapıyoruz? Ata'mızın kurduğu Cumhuriyetimize nasıl sahip çıkıyoruz? Ama devletin başındakiler Cumhuriyetimize ne kadar sahip çıkıyor ki biz de sahip çıkalım. Göz göre göre vatanı satıyorlar ama halkımız uyuyor. Yinede ne olursa olsun halkın uyumayan kısmı Ata'mızın gösterdiği bu yoldan hedefe doğru yürümelidir. Engeller çıkacaktır, destek gelmeyecektir ama yinede bu yoldan yürümeliyiz. Elbet birgün herşey çok daha farklı olacaktır. Lider ülke Türkiye olacaktır!!!

Ölümünün 69.yılında Ata'mızı bir kez daha rahmetle anıyoruz...

ATAM ; bu Cumhuriyet senin eserindir ve biz bu Cumhuriyet'i sonuna kadar yaşatacağız! Bu topraklar bize emanet !! Sen mezarında rahat uyu ATAM !!

O'nu ders kitaplarından silseler de gönlümüzden ve tarihten asla silemeyecekler!

O,Hayatını, tüm mirasını, herşeyini Türk Milletine adamış bir karakter. O, tüm Dünya'nın hayranlıkla takip ettiği bugün bir çok ülkede heykelini veya adına yapılmış okulları görebileceğimiz Dünya'nın sayılı kahramanlarından.

O, yok olmakta olan bir toplumu yeniden canlandıran Türk milletine Cumhuriyeti armağan eden mucizevi bir karakter.

O, Gençliğe Hitabesi ile bugünleri görüp Türk gençliğini uyarmış, yaşadığı dönemlerde Türkiye Cumhuriyeti'ni bekleyen tehlikeleri cumhuriyet kurulduğu dönemlerde görmüş bir lider.

Ondan sonra kimler ileriyi görebildi?Ulu önderimiz 84 yıl sonrasını gördü. Memleketin dahilinde iktidara sahip olanlar bırakın 80 yıl sonrasını görmeyi; burunlarının ucunu bile göremiyorlar.

Cumhuriyeti kolay kazanmadık. Cumhuriyet bizim en büyük mirasımız .Bunu ancak o ve onun izinden gidenler anlayabilir. İKTİDARA SAHİP OLUP DA GAFLET VE DALALET VE HATTA HIYANET İÇİNDE BULUNANLAR ASLA!!!

İZİNDEYİZ!!!!

Törenden yeni geldim.Oratoryomuz vardı güzel bir programdı kartal hasan ali yüceldeki.Salon hıca hınç doluydu.Tören bittikten sonra yaşlı bir nine bende şiir okumak istiyorum dedi.çok duygulandım belki bizden bile güzel okudu.Durmadan alkışladık.Sonra gittik elini öptük.
Diyecek başka birşey bulamıyorum.

İZİNDEYİZ!

Bugün anaokuluna giden yeğenim aradı ve Onur Amca sana ezberlediğim bir şiiri okuyayım dedi.

Atatürk yoktu/Düşman çoktu/Atatürk geldi/Düşmanı yendi...

Bu basit şiiri bile anlamayan /anlamak istemeyen kuş beyinliler var bu ülkede, yazık...

Sen rahat uyu atam bu vatanın gençleri üç beş soysuza göz açtırmayacak!!!(zor tutuyorum kendimi şerefsizler hakkında düşündüklerimi yazmamak için)

Atam senin zamanında Şeyh Sait vardı şimdi mesut ve celal , soyadlarını yazmaya değmez !!! Ama senin ileri görüşlülüğün , cesaretin , zekan ve eşsiz bir şahsiyet olman sebebiyle şeyhide ve onun arkasındaki ''jonileride'' alt ettin.Peki şimdi bu geçen 82 yılda değişen ne oldu ? Artık devletimizi ''joniler'' ve onların dalkavukları yönetiyor.Bu ülke bir daha senin gibi bir önder göremez ama bu devranda böyle sürmez !!!
Ruhun Şad olsun ATAM