Australian Open 2024

Sezonun ilk grand slam'inin ilk haftası geride kaldı. Erkeklerde büyük sürpriz olmadı ama kadınlar her zamanki gibi günlük performanslarla turnuva oynuyorlar. 7 maçı da kazanacak seviyede oynayacak bir tek Sabalenka kaldı.

Erkeklerde Djokovic tam formunda olmasa da yine en büyük favori. Final yolu bu sefer biraz daha çetrefilli olacak gibi. Önce çeyrek finalde Fritz'i sonra da Sinner/Rublev galibinden büyük ihtimal Sinner'i yenmesi lazım final için. Rublev bugüne kadar 9 kez grand slam çeyrek finali görüp hiç yarı finale çıkamamış bir isim ve yine Sinner'in favori olduğunu düşünürsek işi zor. Djokovic için de zor olacak olası yarı final. Tablonun alt tarafından ise Alcaraz'ın değil Medvedev'in geleceğini düşünüyorum. 21 yaşındaki buraya Wild Card ile gelmiş Fransız Cazaux ise turnuvanın güzel sürprizi oldu(Grans Slam ülkelerinin aralarındaki anlaşma gereği 1'er tane diğer 3 grand slam'de oyuncu gönderme hakkı oluyor). 2,turda Rune'yi yenerek dikkatleri üzerine çekmişti ve 4.tura çıkarak hakkını verdi. Bir diğer sürpriz Portekizli Borges de 3.turda Dimitrov'u yenerek 4.turda Medvedev'e rakip oldu.

Kadınlarda Sabalenka-Gauff arasında muhtemel yarı finalin galibinin turnuvanın favorisi olduğunu söyleyebiliriz ama ana tablonun üst kısmında yaşlı kurt Azarenka, Swiatek'i eleyen Noskova, Svitolina gibi isimler fırsat kolluyor. Bu arada Rolland Garros'lara damga vuran Swiatek'in Roland Garros dışunda sadece US Open'ı kazanmasını bir kenara bırakalım bunun dışında varlık bile gösterememesi nedir yahu? Üstelik AUS Open kort olarak biraz değişse de Roland Garros'a en yakın zeminde oynanıyor.

Maçları Eurosport 1 ve 2'den sabah saatlerindne öğle sonralarına kadar takip edebilirsiniz.
 
Sezonun ilk grand slam'i tüm hızıyla sona yaklaştı. Bugün itibariyle kadınlar finali belli oldu; Sabalenka vs Zheng. Erkeklerde ise yarınki yarı final maçlarıyla belli olacak. Djokovic ve Sinner günü açarken muhtemelen yerel saatle gece yarısını geçene kadar sürecek maçta da Medvedev ile Alcaraz'ı elemeyi başaran Zverev karşılaşacak.

Kadınlar yine bir grand slam'de istikrarsızlık abidesi olduklarını gösterdi. Öyle ki artık genç bir oyuncu sürpriz yapınca bunu devamlılığı konusunda heyecanlanmıyoruz bile ama en azından Sabalenka son 6 grand slam'de yarı final görmüş olarak ve kariyerinin tek şampiyonluğunu aldığı Aus Open'da unvanını korumak için finale de çıkarak bu açlığımızı kapatmış oldu.
 

Üst