Avrupa Salon Atletizm Şampiyonası 2011- Paris

Avrupa Salon Atletizm Şampiyonası 4-6 Mart tarihleri arasında Paris'te düzenlenecek..
12 sporcu ile madalya arayacağız..

Bayanlarda 400 metrede Meliz Redif ve Pınar Saka, 800 metrede Yeliz Kurt ve Merve Aydın, 1500 metrede Dudu Karakaya, 3000 metrede de bir önceki Avrupa Salon Atletizm Şampiyonası'nda altın madalya kazanan Almitu Bekele Degfa ile Sultan Haydar, erkeklerde ise 400 metrede Serdar Tamaç, 800 metrede Halit Kılıç, 1500 metrede Kemal Koyuncu, 3000 metrede Halil Akkaş ve Mert Gırmalegese mücadele edecek.

Kadromuz böyle.. Almitu Bekele'den mutlaka altın bekleniyor.. Halil Akkaş'ın da 3 madalyadan birini boynuna takmasını kesin bekliyor ilgililer.. Yeliz Kurt'tan da sürpriz bir performans gelirse şaşırmamak lazım demekteler..

Elvan Abeylegesse görüldüğü üzere kadroda yok.. Geçtiğimiz ay evlenmişti.. O nedenle gitmemiş..

100 Engelli de Avrupa Şampiyonu olup gerekten tarih yazan Nevin Yanıt da 3 yıldır hiç tatil yapmadığı için bu turnuvaya hazırlanmak istememiş.. Bilindiği üzere atletizmde bir turnuvaya en az 4-5 ay sürüyor hazırlanmak.. Öyle 20gün çalıştım, ben geldim demek yok yani..

Tabii Hıncal Uluç, yine Nevin'e yüklenmiş ama ayıptır.. Nevin'in yaptığı Türk spor tarihinin en önemli 3-5 olayından biridir.. Kısa mesafede, engelli branşta hem de devşirme olmayan bir sporcu ile Avrupa Şampiyonu olmak çok büyük iş..

Neyse.. Gidenleri desteklemek asli görevimiz.. Eurosport'un ve TRT-3 'ün yayın akışlarında şampiyona görünüyor. İzlemeye çalışacağız fırsat buldukça.
 
Önümüzdeki sene Dünya Salon Atletim Şampiyonası Türkiye'de yapılacağı için önemli bir şampiyona..

Bu arada Almitu Bekele'nin antrenörü artık Ertan Hatipoğlu değilmiş.. Yollar ayrılmış.

Londra olimpiyatları öncesi atağa kalkan Britanya atletizminin en önemli değerlerinden hephtatlet Jessica Ennis de şampiyonaya katılmıyormuş..
 
-İLK GÜN 9 ATLET PİSTE ÇIKACAK-
Şampiyonanın ilk gününde, 9 Türk atlet piste çıkacak. Meliz Redif ve Pınar Saka, bayanlar 400 metre 1. seride, aynı gün yapılacak yarı final için ter dökecek. Yeliz Kurt ve Merve Aydın ise bayanlar 800 metre 1. seri için piste çıkacak. Dudu Karakaya ise bayanlar 1500 metre 1. seride final için mücadele edecek.

Erkeklerde ise Serdar Tamaç 400 metre 1. seride aynı gün koşulacak yarı final için mücadele verirken, Halil Akkaş ve Mert Gırmalegese de 3000 metre 1. seride yarışacak. Halit Kılıç da 800 metre 1. seride yarı final için çaba harcayacak.

kaynak: ajansspor
 
3 madalya alırız diye başladığımız turnuva 2 madalya ile bitti..
Garanti altın gözüyle baktığımız Bekele'nin sakatlanması planları bozdu..
Onun da önemli bir sakatlğı varmış. Ağustos sonunda Japonya'da yapılacak dünya şampiyonası öncesi zorlamak istememiş kendisini, doğrusunu yapmış..

60 metre erkeklerde ev sahibi C.Lemaitre , Obikwelu-Chambers ikilisine geçildi.. 60 metre çok kısa geldi.. 100 de yine şanslı ama bu kez karşısında Usain Bolt , Tyson Gay falan olacak..

Kemal Koyuncu , 1500 metrede 2. oldu.. Henüz çok genç daha iyisi olabilir..
Halil Akkaş da 3000 metrede yine 3.lüğe razı geldi.. Hep final koşan ama bu seviyeyi aşamayan bir atletimiz..

Sırıkla atlamın starı, Fransız Lavillenie yine kazandı..

Uzun atlamada 4. kalan Teddy Tamgho , 3 adımda resmen patladı.. Dünya rekoru kırdı, 2 hak sonra egale etti.. Bu branşın en büyüğü olacak gibi..

Bayanlarda ruslar heryerdeydi.. Zaten takım olarak da şampiyon oldular..

Ağustos ayında gerçekten kıyamet gibi bir Dünya Şampiyonası olacak.. Biz de umarım Nevin, Elvan, Bekele üçlüsüyle orada olacağız..

*Usain Bolt-Tyson Gay çekişmesi
*Isınbayeva'nın dönüşü
*Blanka Vlasic'in rekor denemeleri
*Teddy Thamgo'nun açık hava performansı

Bunlar da merakla bekleniyor.
 

Üst