Ay'a Ayak Basmak...

bir başka forumda incelediğim bir konuyu burada paylaşmak istedim...

"İnsanoğlu gerçekten Ay'a ayak abstı mı?"

moon7rm10do8bs.jpg

şunları da izlemenizi öneriyorum...

http://www.hemenpaylas.com/download/125 ... h.mpg.html

http://youtube.com/watch?v=ckr2w5XFJLw& ... aut%20fake

http://youtube.com/watch?v=PfZwgMO-ZWA& ... aut%20fake

bu da bir gazete haberi...

"AY'A AYAK BASILMADI MI? NASA DELİL ORTAYA KOYAMADI
Ay'a basılan ayağın kanıtı yok

mansetay12082006.jpg

Aya seyahatin orijinal görüntülerini incelemek isteyen bilim adamına NASA şok bir cevap verdi: "Görüntülen bulamıyoruz!" Duruma en çok sevinense "Zaten hepsi tezgahtı" diyen komplo teorisyenleri oldu

Benim için küçük, insanlık için büyük bir adım..." Neil Armstrong'un 37 yıl önce dünya tarihine geçen bu sözünün artık hiçbir kanıtı yok. O anın orijinal görüntülerinin, NASA'nın Maryland'deki üssünde kaybolduğu ortaya çıktı. Avustralyalı bir bilim adamı tarafından ortaya çıkarılan olay, "ABD Ay'a gitmedi. Görüntüler stüdyoda tezgahlandı" tezini savunan binlerce komplo teorisyenini de sevindirdi. Teorisyenler, NASAnın sırrını örtbas etmek için kasetleri ortadan kaldırdığına inanıyorlar.

Tarihi önemi çok büyük
Ay'dan gelen görüntülerin tarihiyle ilgili bir araştırma yapan Avustralyalı bilim adamı John Sarkassian, NASA'ya başvurarak kasetleri izlemek istediğini söyledi. Ancak tüm aramalara rağmen kasetler bulunamadı. Hiç kimse kasetlerin yerini bilmiyordu. Bu olay bilim dünyasını ayağa kaldırdı. Bilim adamları şimdi büyük bir engelle karşı karşıya olduklarına inanıyorlar. Orijinal görüntüler, manyetik bantlara kaydedildiği için bozulma riskleri çok yüksek ve bir an önce bulunup dijital disklere kaydedilmeleri gerekiyor. Yoksa, gelecek nesiller, insanlık için büyük adımları sadece bozuk televizyon görüntülerinden izleyebilecek.

Detaylar görülemiyor
20 Temmuz 1969'da gerçekleşen seyahat, NASA'nın zamanın son teknolojisiyle üretilen kameraları tarafından canlı olarak yine NASA'nın Kaliforniya ve Avustralya'daki televizyon istasyonlarına gönderildi. O zamanlar bu görüntüleri işleyecek teknolojisi olmayan televizyon kanalları ise orijinal görüntülerin yansıtıldığı perdelerden çekim yaptılar. Bu nedenle detaylar, orijinallerindeki kadar net olarak görülemiyordu. Manyetik bantlı video kasetlere kaydedilen orijinal görüntüler ise 1970 yılında ABD Ulusal Arşivleri'ne kaldırıldı. Ancak görüntüler, 1984'de hiçbir neden belirtilmeden Maryland'deki Goddard Uzay Üssü'ne taşındı.

Stüdyoya mı ayak basıldı?
Komplo teorisyenlerine göre aya hiç gidilmedi, tüm görüntüler bir stüdyoda çekildi. ABD, SSCB ile bir uzay yarışına girişmiş, rakip uzaya insan göndererek öne geçmişti. NASA da buna karşılık, Ay'a gittik yalanını uydurdu. İşte komplo teorisyenlerinin iddiaları:

70 kilo olan Neil Armstrong, yüzeyde derin izler bırakırken, 1 tonluk uzay aracı neden hiçbir iz bırakmıyor?

Astronot gölgede kalmasına rağmen nasıl bu kadar net ve parlak görülüyor?

Güneş gibi çok uzak bir ışık kaynağından bu kadar güçlü bir ışık gelip de taşların bu şekilde gölge yapmasına neden olamaz. Ama stüdyodaki spotlar yapabilir.

VATAN

---------------------

sizler ne düşünüyorsunuz bu konuda?

Komplo teorileri, gerçeğe yakın duruyor. Deliller inandırıcı. Bir de bunun üzerine NASA'nın görüntüleri bulamaması bahanesi, komplo teorisyenlerini iyice inandırıcı kılıyor.

Spot lambalarının birinin, bir astronotun (Armstrong olabilir.) üzerine düşmesi görüntüsü çok komik. :kop

hele ki 11 eylül saldırılarının komplo olduğu iddialarının güçlenip arttığı bir dönemde bu konuyu da gündeme getirmenin gerekli olduğunu düşündüm ;)

Amerika'nın her zaman yaptığı ya da yapmaya çalıştığı zafer görüntülerine örnekler işte bunlar. En basit örneği; Amerikan filmlerinin hemen hemen hepsinde, ya dalgalanan bir Amerikan Bayrağı ya da Özgürlük Anıtı'nı görüyoruz. Yukarıdaki yazıda da yazıyor: "ABD, SSCB ile bir uzay yarışına girişmiş, rakip uzaya insan göndererek öne geçmişti." Kendilerini üstün gösterme çabası, başka bir şey değil.

atv ana haberde izledim
bence ay'a gitmedi abd
bariz şekilde adamın kafaya spot düşüyor geliyor teknik ekip kaldırıyor onu
ha neil armstrongun ay'da yürümesi ha dünyayı kurtaran adam
aynı şey ikiside

van Nistelrooy' Alıntı:
atv ana haberde izledim
bence ay'a gitmedi abd
bariz şekilde adamın kafaya spot düşüyor geliyor teknik ekip kaldırıyor onu
ha neil armstrongun ay'da yürümesi ha dünyayı kurtaran adam
aynı şey ikiside
bu haberden sonra bana da öyle geliyor

gercektende hiçte inandırıcı değil..
artık abd den herşeyi bekliorum..kendilerini ve dünyayı maksimum 36 yıl kandırabilirler..
ben nasa nın güvenilebilir oldugunu düşünüyordum.. şimdi ona bile inanmıyorum.

abd yıllarca Dünyayı uyutmak için her şeyi yaptı. Ama şunu da düşünmek gerekir.Belki bu haber yalandır.Olasıdır. Çünkü abd yine gündemi başka yerlere çekmek için yeni bir meşgale arıyor olabilir. Bu yüzden biraz daha araştırmak lazım. Zamanında ufo diye bir gezegenin olduğunu iddiaa ettiler(hala da ediyorlar).Ama son araştırmalar gösterdi ki venüs gezegenini ufo diye yutturmaya çalıştılar.

Kısacası Gündemi değiştirip diğer taraftan yeni rezaletler çıkarma peşinde bu (A)llah'ın (B)elası (D)evlet.

Barış Yarar' Alıntı:
abd yıllarca Dünyayı uyutmak için her şeyi yaptı. Ama şunu da düşünmek gerekir.Belki bu haber yalandır.Olasıdır. Çünkü abd yine gündemi başka yerlere çekmek için yeni bir meşgale arıyor olabilir. Bu yüzden biraz daha araştırmak lazım. Zamanında ufo diye bir gezegenin olduğunu iddiaa ettiler(hala da ediyorlar).Ama son araştırmalar gösterdi ki venüs gezegenini ufo diye yutturmaya çalıştılar.

Kısacası Gündemi değiştirip diğer taraftan yeni rezaletler çıkarma peşinde bu (A)llah'ın (B)elası (D)evlet.
barış abi'nin son cümlesinden yola çıkarsak;
abd=fb
çünkü;
her ikisinin yönetimide sürekli gündemi değiştirip yeni rezaletler çıkarıyo :D