B Grubu (İta,İsr,Fra,Let,Alm,Sır)

Hangi 3 takım gruptan çıkar?

  • İtalya

    Oy: 0 0.0%
  • İsrail

    Oy: 0 0.0%
  • Fransa

    Oy: 1 9.1%
  • Letonya

    Oy: 0 0.0%
  • Almanya

    Oy: 3 27.3%
  • Sırbistan

    Oy: 7 63.6%

  • Kullanılan toplam oy
    11
Grup maçları Siauliai kentinte oynanacak.

Fikstür ve puan durumu alttaki linkte olacak;

http://www.eurobasket2011.com/en/ci...ompID_qMRZdYCZI6EoANOrUf9le2.season_2011.html

Grup için Gazanfer Tosun arkadaşımız incelemeler yaptı ve bizlerle paylaştı;

Almanya;

Schaffartzik - Hamann
Schwethelm - Staigner
Benzing - Herber
Nowitzki – Jagla - Schultze
Kaman – Pleiss – Ohlbrecht

Çok hak ettiği NBA Şampiyonluk Yüzüğü’nü bu sene takmış Nowitzki ve onun takımı da bu turnuvada madalya kovalayacak ekipler arasında yer alıyor. Kısaları vasat, uzunları çok iyi olan bu takımın ilerleyebilmesi için inanılmaz savunma yapmaları ve Nowitzki’nin ekstra performansı gerekiyor.

Guard rotasyonunda birbirinin kopyası iki oyuncuya sahipler. İkisinin de ilk görevleri takımı oynatmak ve rakip guardlara iyi baskı yapmak. Yetersiz gibi görünse de görevlerini yerlerine getirdikleri sürece sorun yok. Yaratıcılık konusunda Nowitzki’ye inen her top pozisyon olarak geri dönecektir zaten Almanya’ya.

2 numara pozisyonunda yine birbirine çok benzeyen iki oyuncuya sahip Almanya. Schwethelm de Staigner de çok genç oyuncular ama çok düzgün bileğe sahip oyuncular. Nowitzki ve Kaman’a inen toplarda yardım gelirse bunları cezalandırmak, daha da önemlisi şut tehditi yaratıp rakibin içeriye gömülmesini engellemek amacıyla oynayacaklar. İki oyuncu için soru işareti olan konu ise tecrübesizlikleri.

Kısa forvet pozisyonunda Almanya’nın gelecekte çok şey beklediği Benzing ile Herber bulunuyor. Nowitzki ve Kaman’ın yanında Pleiss ile birlikte Benzing için bu turnuva sıçrama tahtası olabilir. Fiziksel üstünlüğü ve atletizmiyle birlikte 3 numarada eşleşme sorunu yaratıp Almanya’nın sürpriz oyuncusu olabilir.

Uzun rotasyonu Almanya’nın en güçlü yanı. Skorer ve şutör Jagla, görev adamı yaşlı kurt Schultze, genç Ohlbrecht’i kenara aldığımızda bile Nowitzki-Kaman-Pleiss gibi çok güçlü bir üçlüye sahipler. Burada onlar için önemli soru kimi kimin yanında oynatacakları olabilir. Kaman benchten kalmayı kabul edecek bir oyuncu değil ama Nowitzki oyundayken değil de kenardayken daha fazla süre alırsa takıma çok daha fazla katkı yapabilir. Aksi durumda Nowtizki oyundayken Kaman’ın hem hücumda kullandığı top azalıyor, hem de Nowitzki-Kaman birlikte dışarıdayken hücumda zafiyet gösterebiliyorlar. Pleiss & Nowitzki ve Kaman & Jagla tercihi daha doğru olur gibi duruyor onlar için.

Almanya’nın sistem takımı olması, Nowitzki gibi turnuvanın en büyük oyuncusuna sahip olmaları onların büyük artıları. Sırbistan’a sürpriz yapabilecek ama aynı zamanda İtalya ya da İsrail’e de kaybedebilecek kapasitede bir takımlar. Fransa’yla oynadıkları maç grubun en çekişmeli maçlarından biri olmaya aday. Grubu 2. sırada bitirmek ilk aşamada onların gerçek hedefi desek yanlış olmaz. Çapraz gruplarının zor olduğunu düşünürsek de bizimle çeyrek finale kalabilmek için mücadele edecekler.

Fransa;

Tony Parker – Albicy - Tchicamboud
De Colo – M.Gelabale
Batum - Kahudi
Diaw – F.Pietrus
Noah – A.Traore – K.Seraphin

NBA’e en çok oyuncu veren Avrupa ülkelerinden biri olan Fransa bunun karşılığını bu gibi turnuvalarda uzun süredir alamıyor. Tek tek değerlendirdiğimizde çok iyi bir oyuncu kadrosuna sahipler ama takım olmak, tamamlayıcı oyunculara sahip olmak gibi büyük sorunları var. Bu sene hem Tony Parker’ın takıma katılışı hem de Noah hamlesi ile daha iddaalılar ama nefeslerinin nereye kadar yeteceği hala soru işareti.

Guard rotasyonunda turnuvanın en iyi guardı diyebileceğimiz Tony Parker’ı anlatmaya gerek yok. NBA’de iyi bir sezon geçirdi, üstüne uzun yıllardır dinlenemediği şekilde dinlendi. Yalnız onun benche geldiği dakikalarda Albicy ve Tchicamboud’un bu takımı nasıl yöneteceği büyük soru işareti.

Geçen sene Euroleague’de iyi bir sezon geçiren hazırlık maçlarında ilk 5’i kapmış gibi gözüküyor. Kenardan gelip skor katkısı yapabilecek tek oyuncu olan Gelabale’in de iyi bir performans göstermesi şart Fransa için. Burada Fransa’nın iyi bir rotasyonu olduğunu söyleyebiliriz.

3 numarada yine çok potansiyelli olan ancak bunu sahaya yansıtamayan Batum ve yedeği Kahudi’yi görüyoruz. Burasının da pek parlak olmadığını söyleyebiliriz.

Uzun rotasyonunda Joakim Noah’ın savunması, enerjisi, blok tehditi ile 1 seviye yukarı çıkan takım savunması performansı Fransa’nın en büyük kozu olacak. A. Traore iyi beslenirse fena bir bitirici değil, Diaw ise çok yönlü oyunuyla 4 numarada eşleşme problemi yaşatmaya çalışacak. Florent Pietrus ise her zaman yaptığını, yani pis işleri yapacak.

Genel tabloya baktığımızda Fransa kağıt üstünde çok yetenekli 5-6 oyuncuya sahip. Ama bunu şimdiye kadar takım olmakla destekleyebilmiş değiller. Bu turnuvadaki en büyük kozları yine savunmaları olacak, üstelik bu sefer dünyanın en iyi yardım savunmacılarından Noah da bu takımda. Hücumda Tony Parker’in üstüne çok yük binecek, sağlıklı bir turnuva geçirir umarım. Fransa günlük performansına göre bu grupta kendine 2.lik ile 4.lük arasında bir yer bulacak gibi gözüküyor. Daha sonrası için ise 2. tur gruplarında elenmeleri sürpriz olmaz.

İsrail;

Mekel – Ohayon - Nissim
Halperin - Naimy
Pnini - Burstein
Eliyahu – David Blu - Elishay
Green – Kokia

Maccabi’nin yabancıları sayesinde bile olsa yıllardır Euroleague’de başı çeken takım olması İsrailli oyuncular için de kazanç olmuşa benziyor. İsrail’in kadrosuna baktığmızda Euroleague tecrübesi fazla olan birçok oyuncuyu görebiliyoruz. Normalde kimse bu takımın üst gruba çıkacağına ihtimal dahi vermez ama İsrail hazırlık maçlarının iyi takımlarından Rusya’yı yenerek ne kadar tehlikeli olabileceğini gösterdi.

Guard rotasyonunda Benetton’da iyi bir sezon geçirmiş Mekel bulunuyor. Hücumda yaratıcılık sıkıntısı çeken İsrail için büyük önem arz ediyor bu turnuvada. Yedekleri Ohayon ve Nissim de iyi sayılabilecek oyuncular. Her Euroleague takımının kadrosunda görmek isteyeceği tarzda bir görev adamı olan Halperin bu sefer hücumda İsrail’in önemli silahlarından biri olacak. 2 numara pozisyonuna onu combo guard Naimy yedekleyecek.

Maccabi’nin önemli forveti Guy Pnini ve yine aynı takımdan Burstein ile kısa forvet pozisyonunda iyi sayılabilecek iki oyuncuya sahip İsrail.

Uzun rotasyonunda 4 numara için Maccabi’nin 2 önemli oyuncusu; bu takımın yıldızı Lior Eliyahu ile dış şut uzmanı David Blu bulunuyor İsrail’in kadrosunda. İsrail’in asıl sıkıntısı olan pivot bölgesinde ise geçen seneyi sakatlıklarla geçirmiş Yaniv Green ve forvetten bozma pivot Kokia bulunuyor. David Blu’nun da yoklukta zaman zaman burada kullanılabileceğini belirtelim.

Bu oyuncu kadrosu ile İsrail üstteki Sırbistan-Almanya-Fransa-İtalya dörtlüsüne sürpriz yapmaya açık bir takım. Gruptan çıkabilme ihtimalleri pek fazla değil ama alacakları bir galibiyet tüm grubun dengesini bozup bazı takımların kaderlerini değiştirmelerine sebep olabilir. Kendi takımlarında rol oyuncusu olan birçok oyuncunun bir araya gelmesinden oluşan İsrail’in en büyük sorunu bu oyuncuların hücumda sorumluluk almaları ve yaratıcılık eksiklikleri olacak. Lior Eliyahu’ya yardım edecek birini bulmaları şart ama şu koşulda bile Euroleague sertliğinde seviye yapabilecek bu takım C veya D Grubu’nda olsa muhtemelen 2.tur gruplarını görecekti.

İtalya;

Maestranzi – D.Hackett – Mordente
Belinelli - Cincianiri
Gallinari – Datome – Carraretto
Mancinelli - Cusin
Bargnani – Renzi

İtalya şüphesiz turnuvanın en dikkat çekici takımlarından biri olacak. Bir zamanlar Avrupa Basketbolu’nun tepesinde ülke olan İtalya’nın son 10 senedir hemen hemen hiçbir başarısı yok ve yeni bir yapılanmaya gitmiş durumdalar. Son zamanlarda yetiştirdikleri önemli isimler var ama hepsinin de skor gücü çok yüksek diğer özelliklerinin zayıf olan oyuncular olması onların iyi bir takım olmasını engelleyen nedenlerin ilki. Koç Pianigiani bu takım için büyük şans ve İtalya bu turnuvada bir üst tura yükselecekse bu adam sayesinde gerçekleşecek.

Guard rotasyonunda ilk 5’te başlayan isim Maestranzi takımı oynatan ve hücumda bu takımın profiline uygun bir guard. Ama savunmada fiziksel dezavantajları nedeniyle yarattığı büyük dezavantaj pek tamir edilecek gibi değil. Hele ki İtalya gibi diğer oyuncuları da benzer özelliklerde olan bir takımda. Devşirme Hackett burada bolca süre alacaktır ama o da attırmaktan çok atmayı seven bir guard ve bu İtalya’nın en son isteyeceği guard profili. Tecrübeli Mordente bu iki isme destek vermeye çalışacak.

2 numara pozisyonunda New Orleans Hornets’in starterı Marco Belinelli bulunuyor. NBA’de hücumda sorumluluk alabilen bir İtalyan’ın Avrupa Basketbolu’nda ne kadar etkili olabileceğini siz düşünün. Belinelli için de ana sorun savunması, eğer bu sezon NBA’deki takım arkadaşları C.Paul ve Ariza’dan bir şeyler kapabildiyse turnuvanın önemli oyuncularından biri olacak. Muhtemelen de 30 dakika gibi bir ortalamayla kapatacak turnuvayı.

Kısa forvet pozisyonu İtalya’nın güçlü olduğu yerlerden biri. Belinelli ile ilgili söylediklerimizi kopyala yapıştır yapabiliriz Gallinari için. O da Bargnani ve Belinelli’den sonra üç silahşörlerin son halkasını oluşturuyor. Onun hücumdaki yaratıcılığı sayesinde takım arkadaşları da rahatlayacak. Yedeği Datome de iyi bir rol oyuncusu. Diğer bir oyuncu tecrübeli Carraretto da benchten savunma ve tecrübe katkısı getirmeye çalışacak.

Pota altında İtalya’nın önemli katkı beklediği oyunculardan biri de Mancinelli. 3-4 arasına sıkışmış diye tabir edebileceğimiz oyunculardan Mancinelli bu dezavantajını avantaja çevirebiliyor zaman zaman. Onun çok yönlü oyunu, ribaund ve asist katkısı İtalya için son derece önemli. İtalya ilk 5’inde yer alacak son oyuncu ise takımın yıldızı Bargnani. Nowitzki’nin etkisi ile 1 numarada seçilen Bargnani NBA’de beklentileri karşılayamadı belkiama Avrupa’da tek başına maç kazandırabilecek bir oyuncu. Oyunu Nowitzki’nin hemen hemen kopyası olan ama en büyük handikapı pota altında teması sevmeyen yapısı olan Bargnani genelde pivot pozisyonunda kullanıldığı için rakip pivotlarına zor anlar yaşatabilir. Özellikle grup 3.lüğü için çok önemli olan Fransa maçında Noah’a karşı neler yapacağı o maçın kaderini belirleyecek. Renzi, Cusin ve zaman zaman 4 numara pozisyonuna kayacak olan Gallinari de İtalya’nın bu bölgede kullanacağı diğer oyuncular olacak.

İtalya yukarıda saydığımız oyuncuları ile bu turnuvanın sürpriz adaylarından. Düştükleri grup tam anlamıyla ölüm grubu ama bu grupta alacakları sürpriz bir galibiyet ile kendilerini ilk 3’te bulmaları hiç uzak bir ihtimal değil. Bargnani’nin tipik bir 4 numara gibi oynadığını düşünürsek takımın 3 yıldızının 2-3-4 pozisyonlarında oynaması ve basketbolun en önemli 2 pozisyonu olan guard ve pivot mevkilerinde zayıf olmaları en büyük handikapları. Başarılı koç Pianigiani için de bu turnuvanın özel bir turnuva olacağı kesin.

Letonya;

Strelnieks - Jeromanovs
Blums – Bertans - Jurevicus
Kuksiks - Mejeris
Freimanis - Berzins
Selakovs – Meiers – Bertans

Letonya’nın “Ölüm Grubu”nda galibiyet alma şansı yok denecek kadar az.

Sırbistan;

Teodosic – Rasic - Paunic
Tepic - Markovic
Bjelica - Keselj
Savanovic - Macvan
Krstic – Perovic – Marjanovic

Sırbistan bu turnuvaya nispeten yenilenmiş ve genç kadrosuyla geliyor ama çoğu otoriteye göre İspanya ile finalde oynayacak takım olarak gösteriliyor.

Guard rotasyonuna baktığımızda hepimizin bildiği Teodosic’i Rasic ve Paunic yedekliyor. Hücum gücü yüksek Teodosic yorulduğunda savunma gücü yüksek ve takımı oynatacak bu iki oyuncunun rotasyonu ile guard pozisyonunda iyi diyebiliriz Sırbistan için.

2 numarada yıllardır buraları bekleyen, bir türlü beklenen patlamayı gerçekleştirememiş bir Milenko Tepic görüyoruz. Oyununun çok yönlülüğü, oyun zekası ve ilk defa takımın birinci opsiyonu olması gibi faktörler yüzünden herkes ondan iyi bir turnuva bekliyor. Onun neler yapacağı Sırbistan’ın yerine belirleyecek, kilit oyuncu diyebiliriz bu takımdan. Yedeği Markovic de yine savunma canavarı diye tabir edeceğimiz oyunculardan. Sırbistan 2 numarada Milenko Tepic’in performansına göre avantajlı ya da dezavantajlı duruma geçecek.

Kısa forvet pozisyonu Sırbistan’ın en büyük sıkıntısı gibi gözüküyor. Bjelica ve Keselj gibi 2 genç ve yetenekli oyuncu bu bölgedeki rotasyonu oluşturuyor ama bu 2 oyuncunun da geçen sene beklenen patlamayı yapamaması ve kulüp takımlarında az süreler alarak çok kötü bir sezon geçirmesi büyük soru işareti. Burada Sırbistan’ın tek güvencesi Ivkovic’in bu oyunculardan daha önceden olduğu gibi verim almayı başarabilecek bir koç olması. Aksi halde işler hiç beklenmedik kadar kötü gidebilir.

Uzun rotasyonunda 4 numarada birbirine benzer iki oyuncu var, Savanovic ve Macvan. İki oyuncunun da hücum potansiyeli gayet yüksek. Savanovic takımın 1 numaralı skoreri olmaya aday. Burada iyi bir ikiliye sahip olduklarını söyleyebiliriz. Pivot pozisyonunda ise Krtsic-Pekovic-Marjanovic ile turnuvanın en iyi rotasyonlarından birine sahip Sırbistan. Özellikler Krstic’in tecrübesi ve hücum gücü ile Pekovic-Marjanovic ikilisinin fiziksel avantajları onların en büyük silahlarından biri olacak.

Toparlarsak Sırbistan her zamanki gibi bu turnuvanın da ciddi madalya adaylarından biri. Ivkovic’in genç oyuncularından alacağı katkı onlar için çok önemli. Onlar içinde yarı finalde elenirler gerçekçi bir düşünce gibi duruyor.
 
Ölüm grubu için kimse bir şey yazmamış şimdiye kadar.

Öncelikle İsrail biraz hayal kırıklığı yarattı bünyede. Onlardan Almanya ya da Fransa'yı yenmelerini beklemiyorduk belki ama daha mücadeleci bir oyun ortaya koyabilirlerdi.

Letonya turnuvanın ilginç takımlarından... Yüksek tempoda oynuyorlar, Blums önderliğinde dış şutlarla sonuca gitmeyi seviyorlar ve bu sayede maçlarında yüksek skorlar görebiliyoruz. Bugünkü İtalya-Letonya maçı güzel olacaktır her bakımdan.

İtalya için artık kazanması gereken maçlar başladı. Önce Letonya'yı yenip ardından ters eşleşmeler yaratabilecekleri Fransa'ya sürpriz yapmalarını bekliyorum. Pianigiani onlar için büyük şans ama bu kadar sistem dışı oyuncuları bir sisteme entegre edebilmek gerçekten zor. İtalya'nın hücumlarına baktığımızda sonuca giden oyunlar oynanmadan her oyuncunun eline tep değiyor mesela, bu koçun farkı ama Belinelli ve Gallinari gibi topu ellerinde isteyen oyunculara "Siz dışarda ceza atışlarını sokmayı bekleyin, topu elinizde istemeyin" denilmiyor tabiki. Yine de İtalya'nın en büyük zaafı olan savunma konusunda bayağı yol aldıklarını görebiliyoruz, şuan asıl sorun şaşırtıcı olan biçimde hücumdaki yaratıcılıkları...

Sırbistan şimdilik beklenildiği kadar ağırlık koyamadı turnuvaya. Özel diyebileceğimiz 3 oyuncusunun bulunması bu genç takımın bu turnuvada hayal kırıklığına uğramasına sebep olabilir. Almanya maçlarını iyi izlemek lazım ama şuan Almanya Nowitzki faktörüyle bir adım önde gibi görünüyor.
 
Sırplar İsrail'i son çeyrekte geriden gelip geçti ve rakibini devre dışı bıraktı. Bazılarımızın final adayı gruptan çıkmayı risk edebilirdi. Sırpların en iyi oyuncusu da Dusko Savanovic oldu. Geçen yılki formunu devam ettiriyor. Efes için süper bizim için kötü haber aslında.

Şu anda oynanan maçta da İtalya çok zorlanıyor, sanırım veda edecekler. Bu oyunla zaten mucize olur çıkmaları.
 
fransa her zaman ki gibi grup maçlarına çok iyi başladı elemelerde neler yapacaklar görecez ama iyi bir kadro ile gelmişler hem hucümda hem savunmada çok etkili bir takım
 
Şu anda liderlik mücadelesi var bu grupta, daha doğrusu diğer gruba taşınacak 2 galibiyet mücadelesi var. Kazanan takım büyük ihtimalle diğer gruptan çıkmayı da garantileyecek. Mücadelede de üst seviyede, gayet zevkli bir maç oluyor. Fransa'da Paker bildiğimiz gibi skoru üstleniyor, ekstradan da Seraphin'den önemli katkı geldi. Sırbistan'da da Keselj sezon içinde yatıp milli takımda döktürmeye devam ediyor. :)
 
Bu arada bu macın kaybedeni ile ilk maçımızı oynuyoruz. Ben fransayı tercih ederim. Bu gazla Fransa'nın önünde mutlak favori oluruz.
 
A3-B1 karşılaşıyor diye biliyorum ilk maçta. Biz grup sıralamasında üçüncüyüz ama ilginç şekilde üçlü averajda Litvanya'nın, ikili averajda İspanya'nın önündeyiz. :)
 
Sırbistan gelmesin abi Teodosic'i tutacak adam yok memlekette.Fransa'yı tercih ederim inşallah kazanırlar.Almanya ve Fransa'yı yensek 3 galibiyet oluruz.
 
Fransa uzatmada kazandı.Savanoviç pota dibinden topu atamadı maç sonrası Parker bile şaşırdı belkide.Fransa 2-0 la eliyo çeyrak final garanti gibi 7de1 üçlük attılar 44.dakikada attılar onuda.Her topu içerden oynadılar Batum,Noah,Parker ve genç uzunları 6 numara.Çok atletikler her zamanki gibi pota altında Ömer,Enes,Oğuz hepsine büyük iş düşüyor çarşamba günü.
 
Mükemmel bir maç izledik. Kim kazansa hakedecekti ama Savanovic sanırım sürenin biteceğini düşünerek acele ile topu potaya gönderdi ve kazanan Fransa oldu.

Genel olarak güzel maçlar oldu bu grupta. Puan durumunda da sürprize yer verilmedi..
 

Üst