Benim, Dostum..

geçmişe dair günlere döndükçe, hayatınızda sadece onlara ait anlar bulursunuz, ya da bu sadece bana oluyor,
o benim lise arkadaşım,dostum..
bazen bir arkadaşınızın ellerinizin içinden nasıl kayıp gittiğini görürsünüz..
sizden uzaklaşır, halbuki o sizin hala canınızdır,en yakınınızdır, ve siz kötü gnlerinizde hala ona mektup yazarsınız,kitapların arasında sakladığınız mektuplar..
öss stresi ilk atışmaları getirir,çalışmak istemez, birini sever çok sever, onunla olmak ister, boşlar dersleri,sizi..
öss geçer sen başka bir şehirdesindir,o hala aynı şehirde bu sefer çalışacagım çok çalışacağım der, çünkü hayalleri, gerçeklerinden büyüktür..
çalışır olmaz,yeteneklerini dener, olmaz, en son oda gider bi şehre,istemeye istemeye..
okur, bitirir..
ama bi yandan fark etmesede uzaklaşmak istemesede uzaklaşır sizden, kendi hayatının detaylarına gömülür,
siz onu mutsuz olduğu anlarda sarmalamak istersiniz,olmaz, haberiniz olmaz, onun vakti olmaz, o kendi hayatı, detayları...
üzülürsünüz, müdahale etmek istersiniz, izin vermez,
dur,yavaşla en azından hayat bu değil dersiniz,dinlemez..
acıları,sıkıntıları, mutlulukları,ama hep yalnız..
mesafeler büyür, görünce kıyamazsınız siz hala sarılır resimlerini çeker, onu mutlu etmeye çalışırsınız, o anlatır, yaşadıklarını, canınızı sıkar ,üzülürsünüz..
halbuki bir kez tutsa elinizi onu kucaklayacaksınızdır,acıların sıyrılacaktır belkide kimbilir..
ama o uzak..
şimdi antidepresan olsun diye sarı kantaron alıyordur,
sizinse dilinizde hala o şarkı, hala sarıysa mimozalar....
ve ona bunu yazarsınız..

tutmaya çalıştım ama düştün hep,düşünce elimi uzattım,tuttun, çektim seni..
bazen bırak böyle kalayım dedin,
kaldın..
eskiden mimozalar vardı,hala sarıysa..
ama antidepresan olamadılar asla..
böyle uzakta, bu kadar uzakta, merhem olamıyorsun yaralara, dua ediyorsun anca..
ben bu acıları çekmeni istemedim,
hiç acı çekmeni istemedim,
ama zaman,mekan, o, onlar sana neler yaptı..
halbuki sıcacıktı buralar, sarıp sarmalardık birbirimizi,ama tercihlerimiz ve getirileri işte..
ben bu acıları çekmeni istemedim, hiç acı çekmeni istemedim..

sizin böyle bir dostunuz oldu mu??
mutsuzum ve beni avutacak şeyler duymak istiyorum belki de..

Re: benim, dostum..

O dostun senden başka birisi için ellerinden kaydığını düşün abla,daha acısı da bu olsa gerek.
Bir defa yaşadım bu olayı,dostumu arkadaş olarak kabullenemediğim için şu an hiç görüşmüyoruz. :oops: :(

Konuya olan ilginin tam aksine çok kullanılır bu kavram günümüzde. Sorsanız bir lise öğrencisine onlarca dostu vardır. Peki gerçekte o bir dost mudur yoksa arkadaş mı?

Babasına karşı benim çok dostum var diye övünen bir genç varmış. Baba birgün dayanamayıp şu dost bildiklerini deneyelim evlat demiş. Baba koyunu kesip çuvalın içine koymuş, hava kararınca da dost bildiklerinin kapısını çalmasını istemiş oğlundan. Genç kendinden emin bir şekilde başlamış dostlarının (!) kapısını çalmaya. Çuvaldan sızan kanı gören arkadaşları birer birer kapatmışlar kapıyı yüzüne. Çocuk üzgün bir şekilde eve gelmiş ve hiçbir dostunun kendini kabul etmediğini söylemiş babasına. Baba şimdi benim dost dediğim Mehmet Amca´na git bakalım demiş. Çocuk umutsuzca yola koyulmuş ve kapıyı çalmış. Mehmet Efendi; evlat başında bir hal var senin, hele gir içeri. Önce çuvaldakini banyoya koyalım sabaha bir hal ederiz demiş...

Bir kişiye dost demeden önce küçük oyunlarla onları denemekten korkmamak gerek ve dost dediğin;

" ...
Ama hepsinden daha çok;
Dost matematiksel olmalı;
Sevinci çarpmalı,
Üzüntüyü bölmeli,
Geçmişi çıkarmalı,
Yarını toplamalı,
Kalbinin derinliklerinde ihtiyacı hesaplamalı
...''

Sensiz Dünya,
sanki rengi yok gibi.
beyaz ve gri..
mat
siyah bile görünmüyor.
belki o olsa,
beyaz bu kadar karamsar görünmeyecek..
ama yok..

Sensiz Dünya,
bütün tadlar aynı sanki,
ekşi yok, tatlı yok..
acı bile yok.
belki o olsa...
ama yok..

Sensiz Dünya,
bütün yollar aynı gibi,
hepsi yine sana..

Ölüm bizi ayırır demiştim ya sana,
Galiba ölüyorum yakında..
Niye diye sakın sorma bana,
Senin yüzünden diyemem ki asla..

Sanma ki ölmek toprak olmak demek,
Sanma ki ölmek kalbin durması demek..
Ölmek dostun kalbinde unutulmak demek,
İşte ölüyorum galiba,kalıyorsun tek..

Buda benim lisede dostuma yazdığım şiir.. Pek güzel olmasada konuya katkısı olsun..

Benim en iyi dostum içkim,sigaram...
Onlarda terkederdi olmasa param...
Canım kadar yakınım el oldu şimdi...
Dünyada dost denilen o kelime yalan...