BRAVO ÖZGÜRCAN

G.Saraylı Özgürcan'a büyük onur
Galatasaraylı genç futbolcu Özgürcan Özcan, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) tarafından 2005 Dünya Fair Play Konseyi (CIFP) Ödülü'ne aday gösterildi.

Genç futbolcu Özgürcan Özcan, Galatasaray PAF takımında attığı golü 'Elle attım' diyerek iptal ettirmiş ve bu davranışıyla TMOK Fair Play Konseyi tarafından Sportif Fair Play Davranışı dalında büyük ödüle layık görülmüştü.

Genç futbolcu Özgürcan Özcan'ın aday gösterildiği CIFP Ödülü, 3 Haziran'da İtalya'nın Como Kenti'nde yapılacak toplantıda sahibini bulacak.

bu haberi çok önceden duymuştum ve o an GALATASARAYLI oldugum için bir kez daha gurur duydum Galatasaraylı olmak bir ayrıcalıktır ve Özgürcan bunu sonuna kaddar haketmiş.

galatasaray ın büyüklüğü yine ortada.daha önce baskanımız özhan canaydın almıstı bu ödülü.inanıyorumki özgürcan da alcak.
FEBEŞ HARİCİNDE FAİR-PLAY ciyiz
hakeedene fair play cercevesinde davranılır.

Özgürcan'a öğüt!

Uluslararası Fair - Play Konseyi (CIFP) üyesi ve Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) Fair Play Konseyi Başkanı Erdoğan Arıpınar, 2005 Dünya Fair Play Şeref Diploması kazanan Galatasaraylı Özgürcan Özcan'ın 18 kişi arasından bu ödüle layık görüldüğünü söylerken, ödülü taşımanın, ödülü almaktan daha önemli olduğunu söyledi.

Uluslararası Fair Play Konseyi'nin 40 sene önce Dünya Olimpiyat Komitesi'nin isteğiyle kurulduğunu belirterek, "Bu konseyin iki kurucusu vardı. Biri Dünya Spor Yazarları Denreği, diğeri de UNESCO'dur. 5 yıldan beri bu konsey örnek hareketler yapanları ödüllendiriyor. Galatasaraylı genç futbolcu Özgürcan Özcan da bu isimlerden biri olarak Uluslararası Fair - Play Konyesi tarafından "Davranış Dalında Şeref Diploması" ödülüne layık görüldü.

Bildiğiniz üzere Özgürcan Denizlizspor ile oynana bir PAF maçında bir golü elilye atmış ve sonra içi elvermediği için hakeme golü elle attığını söylemiş, Hakem de Özgürcan'a sarı kart göstermiş ve golü iptal etmiş. İşte fair play bu. Daha sonra bu hareketinden dolayı biz Özgürcan'ı Türkiye Fair Play ödülüne aday gösterdik ve dölünü aldı. Özgürcan'ı Uluslararası Fair - Play Konyesi'nin davranış dalında kö ödülü içinde aday gösterdik. İtalya'nın Como kentinde yapılan Dünya Fair Play Konseyi (CIFP) toplantısında Özgürcan 18 aday arasından davranış dalında Şeref Diploması'na layık görüldü. Bu oylamada en çok oyu alan Fransız ralli şampiyonu Sebastian Loeb Büyük Ödülü kazandı" dedi. Bir çok Türk sporcunun daha önce de Fair Play dalında ödüller aldığını belirten Arıpınar, "Önemli olan ödül almak değil, ödülün ağırlığını taşıyabilmek. Bu ödülü alan Özgürcan'ın bundan sonra bu ödülü taşıması lazım. 'Ben bu ödülü aldım' düşüncesiyle bazı hareketlerden kaçınmalı. Kendini denetleyerek hareket etmesi lazım. Çünkü madalya sahibi biri artık" diye konuştu. Özgürcan Özcan ödülünü 16 Aralık'ta Budapeşte'de yapılacak törende alacak.