BSL 11. Hafta | Galatasaray Doğa Sigorta-Teksüt Bandırma

7.12.2019 Cumartesi
15:15
Sinan Erdem Spor Salonu

Ligin 11.haftasında Bandırma'yı ağırlıyoruz. Bandırma'nın ligde 8 galibiyeti var üçüncülüğü Fenerbahçe ile paylaşıyorlar. Bu 8 galibiyetin içinde Efes galibiyeti gibi sükseli bir galibiyetleri de var. Banvit'in desteği çekmesinden sonra kapanacaklar mı devam edecekler mi sorularının üstüne yeni bir yapılandırma kurdular. Genç yerli oyuncuların üstüne kurdukları Amerikalılarla iyi bir yapı oluşturdular. Tübad turnuvasında da bizi yenmişlerdi. Çok dikkatli olmamız lazım. Efes maçını unutup bu maça bütün dikkatimizi ver enerjimizi vermemiz gerek. Takımımıza başarılar.

 
Teksüt Bandırma karşısında maç kadromuz! ✏️📜🏀

#⃣0⃣ Webster
#️⃣1️⃣ Whittington
#️⃣2️⃣ Harrison
#️⃣4️⃣ Emir
#️⃣5️⃣ Poythress
#️⃣7️⃣ Yiğit
#️⃣8️⃣ Can
1️⃣1️⃣ Ege
1️⃣2️⃣ Caner
2️⃣2️⃣ Ayberk
3️⃣0️⃣ Auguste
6️⃣1️⃣ Göksenin

#FightAsOne 🤜🏻🤛🏻
 
Sahadaki beş değiştinde skor 21-19'du. Ordan 38-21'e geldi. Bes yine değişti 41-36 oldu. Takımdan kim gitmeli sorusunun cevabi da o sekansda sahada olanlar.
 
Hemen her iç saha maçı gibi yine ön alanda baskı, rakibi pota altına sık getirmeden dış savunmada işi kolaylaştırma ve baskısız top çıkarmanın etkisiyle hücumda esas coaching meziyetlerini gördük. Buradaki sıkıntı sürekli bahsettiğimiz üzere takımın neden bu oyunu oynamaktan imtina etmesi. Hani Karşıyaka gibi her maçı iç sahada 4-5 bine oynasak içim yanmayacak, 500 taraftarın önünde kafasını toplayıp bu verimli oyunu oynayan takım neden hemen her deplasmanda savunmada kafaca düşüp işi çoğunlukla gücünün yetmeyeceğini hücum tarafında halletmeye çalışıyor? Bunu başaramazsak hep böyle iç sahada parlayan, deplasmanlarda ise karakter koymayı bile beceremeyen tek yönlü takım oluruz. Bu oyunu hem iç saha, hem de dış sahada göstermeyi başarırsak o zaman kimlik sahibi bir takım olur ve ligin ciddi anlamda herkese sıkıntı çıkarabilecek, taraftarını kaybederken bile gururlandıran bir yapıya kavuşuruz. Şu Banvit'le bugün Bandırma'da oynasak aradaki bu kalite farkının kaçta kaçını sahaya koyabilirdik, o bizim için en büyük soru işareti. Poythress iyi bir kazanım olmuş, guard rotasyonumuz her zamankinden daha sıkıntılı ama doğru savunmayla fazla yaratıcılığa ihtiyaç kalmayınca çoğunluğu tam saha hücumlarda onlar da fazla sırıtmadı. Yiğit'le Göksenin'in yanyana oynaması da işimizi kolaylaştırdı. Hem savunmada dirençten düşmedik, hem de hücum tarafında fazladan bir yaratıcıya sahip olduk. Gelecek 1 haftada bizim için yine 2 karakter maçı var. Buducnost ve Büyükçekmece deplasmanları bilhassa takım karakteri özelinde bize nasıl bir yolda olduğumuzu gösteren karşılaşmalar olacak. İnşallah yine ağzımıza bir parmak bal çalıp geri çekilmezler.

Tebrikler Aslanlar.
 
Ligde 22 Mart'a kadar İstanbul dışında maç oynamayacağız.

➡️Bu süreçte sırayla deplasmanda oynayacağımız maçlar:

Çekmece, İTÜ, Bahçesehir, Beşiktaş, Beko, Daçka.

➡️İç sahada oynacağımız maçlar:

Bursa, Antep, Telekom, Afyon, TOFAŞ, Karşıyaka

Geçtiğimiz Bandırma, Efes, Ormanspor maçlarını da İstanbul'da oynadığımızı düşünürsek 24 Kasım'la 22 Mart arasında dört ay boyunca hiç İstanbul dışında lig maçı oynamamış olacağız.

(via@basketgala)
 

Üst