BSL 27. Hafta | Bahçeşehir Koleji 90-89 Galatasaray Ekmas

Haftalardır rezil kepaze olan, kendisinden daha kötü iki tane daha takım olduğu için ligin dibini boylamayan Bahçeşehir'e kaybedip can suyu oluruz.
 
Bütçeye kıyasla en verimsizle, en verimsiz ikinci takımın maçı. Radonjic dışında bu takıma maç kaybetmenin izahı da olamaz, mizahı da olamaz.
 
Oyuncu kalitesi bizden aşağı değil, playoff yapmasak da olur Samet Buğrahan İsmet Karahan'ın süre bulup ne yapabileceklerini göstermeleri açısından önemli kalan maçlar yoksa düşmeyelim yeter. Playoff da şansımız olmaz bu oyunla.
 
Bence, bütçe performans
Oyuncu kalitesi, ligde ki durum kıyasla
En kötü takım net Bahçeşehir.
Ama yinede Fenere son topta kaybettiler
Bjk yi yendiler
Bizden daha çok ihtiyaçları var.
Kazanırsak bana büyük sürpriz olur.
 
Bir maç ancak bu kadar, çok affedersiniz, aptalca kaybedilebilirdi. Yazık. Keşke play off dışında kalsak, sezonu bir an önce kapatsak.
 
Abi az maliyete oynuyo abi takımı baltalasın ne olucak abi 6.adam olarak kalsın evinize 6.adam olarak alırsınız siyahi Britanyalı'yı Ahmet Safa'dan 4 sayı yediren Halilovic sülalenin kulaklarını çınlatacağım bugün...
 
Galatasaray takımı bu ligde şu anda beklendiğinden 13 fazla galibiyet almış bir takımdır. Bu takımın nasıl olup da maç kazanabildiğine çok şaşırıyorum. Bana kalırsa ligden düşmeyi en fazla hakeden takımız, çünkü ligin uzak ara en kötü takımıyız. Bugün de yine beklendiği gibi aptalca bir yenilgi daha aldık. Üste yorum yazan arkadaşların hemen hepsi tıpkı benim gibi bu maçı kaybedeceğimizden eminmiş. Umarım playoffa kalamayız ve bu işkence bir an önce sonlanır. Yazıklar olsun...
 
Bu şube hala minör düşünmeye günü kurtarmaya, sigorta primi doldurmaya gelmiş yöneticileriyle, hocalarıyla burdan ileri gidemez. Linkedin’de kariyer doldurma zihniyeti tam olarak budur. Şu maç hocadan önce hakeme yazar ama benim saha içindeki memur zihniyetli teknik ekip ve yönetici anlayışı devam ettiğinden dolayı bu tarafı konuşasım hiç yok.
 
2019-2020 sezonunda yerel lig ve Avrupa kupaları tamamlanamadığına göre bu branş amatördür demiştik. Takımın finansal okur yazarlığı doktrinel boyutta. Son periyotta ortaya koydukları amatörlükle de erkek basketbolun Dubai'den gelecek finansla profesyonelleşmesine dair müthiş bir kamuoyu yaratacaklar.

Bu takım play-off'a kalırsa da Efes'le eşleşir umarım. Karşıyaka'nın ve Beşiktaş'ın taraftarına, Fenerbahçe Beko'nun seyircisine karşı deplasmanda play-off maçı oynamaları gelecekten de eksiltir.
 
Basketbol amatör değil, profesyonel bir spor branşıdır.

NBA’deki kulüp bütçeleri Premier lig takımlarından daha fazladır.

Avrupa basketbolunda(Euroleague) ise NBA kadar olmasa da F4 oynama ihtimali yüksek olan takımlarda bütçe en az 25 milyon Euro’dur.

Bu bütçeler basketbolun amatör değil, profesyonel olduğu kanıtlar niteliktedir.
 
Muhammed Ali Bey, 2019-2020 sezonunda corona virüs pandemisinin hemen ardından sadece İspanya Basketbol Ligi'nin sezonu tamamlamış olmasından yola çıktım. Euroleague ve Türkiye Basketbol Ligi'nde sezon tamamlanmadı, beyaz sezon ilan edildi. Keza o sezon mücadele etmiş olduğumuz Eurocup'ta da sezon tamamlanmadı.

Salt finansal gereklilikle Dubai'den bir takımın da Adriyatik Ligi'nin hemen ardından Euroleague'e gelme ihtimalinin günden güne somutlaşması, 2022-2023 sezonu Eurocup şampiyonu Gran Canaria'nın Euroleague'e finansal açmazlar sebebiyle katılmaması, 2023-2024 sezonu kadın basketbol Eurocup şampiyonu London Lions'ın kadın basketbol takımını kapatma kararının bugün dillendirilmesi derken bu veriler üzerinden basketbol-finans ilişkisinin futbol-finans ilişkisine kıyasla amatör bir noktada olduğunu düşünüyorum. Takıma dönük hiciv yaparken bu zeminden yola çıktım. Yoksa parayı bulan nasıl buluyor sorusu elbette dillendirilsin Gsbasket'te. :)
 
Herhangi bir spor branşının profesyonel olup olmamasını pandemi döneminde ligin bitip bitmemesi mi belirliyor acaba?

Ben sizin gibi düşünmüyorum.

Pandemi ile bir spor branşının profesyonel olup olmamasının ilgisi yok diye düşünüyorum. Bunun cevabı ise futbolun açık alanda,basketbol ve voleybolun kapalı alanda oynanması argümanının rasyonel bir gerçeklik olmasıdır.
 
Galatasaray' ın klasik maçlarından birini daha izledik ve laubali bir maç sonuyla salondan mağlubiyetle ayrıldık.

Açıkçası şu takımın başına Ergin Ataman gelse yardımcısı Pascual olsa yine aynı sonuçları alırdık. Kadro mühendisliği o kadar kötü yapıldı ki, takımdaki hiç bir isim birbiriyle uyumlu değil. Takımın başındaki hocalar istediği kadar uğraşsın şu kadro asla bir takım olma hüviyetine bürünemez ve bürünemedi de. Takım istediği zaman öne geçiyor ama 2 dk içinde 10-0' lık seri yiyerek tekrar geriye düşüyor. En vasat takım bile bunu sezon içinde iki bilemedin üç kez yaşar. Ama Galatasaray' ın 10-0 lık sekansları kaç maçta izledim sayısını bile hatırlamıyorum artık, neredeyse her maç aynı senaryoyu izliyoruz. Oyuncular inanılmaz ciddiyetsiz ve laubali.

Sezon sonu bu takımda tek bir yabancı bile kalmamalı. Yerlilerimizde bana göre ligin ortalamasının bir tık üstünde. Artık yönetim de cebindeki akrebi öldürüp bir tık fazla bütçe ayırırsa seneye güzel bir kadro için umutlanabiliriz. Umarım playoff a kalamadan bu eziyet sezonu biter.

Jerry Johnson, Evren Büker, Ermal Kurtoğlu' nun ilk 5 oynadığı takım neredeyse şampiyon oluyordu. Şimdi ise bu kadar fazla para verdiğin adamlar armanın altında ezilip laubalice yeniliyorlar. Nereden nereye....
 
Son düzenleme:
Herhangi bir spor branşının profesyonel olup olmamasını pandemi döneminde ligin bitip bitmemesi mi belirliyor acaba?

Ben sizin gibi düşünmüyorum.

Pandemi ile bir spor branşının profesyonel olup olmamasının ilgisi yok diye düşünüyorum. Bunun cevabı ise futbolun açık alanda,basketbol ve voleybolun kapalı alanda oynanması argümanının rasyonel bir gerçeklik olmasıdır.
Pandemi döneminde ilk sezonun tamamlanıp tamamlanmamasında prekarya sporcular ve kulüp görevlilerinin sağlığından ziyade sporların Kapitalist üretim ilişkileri üzerinden finanstaki karşılığı, para akışına sağladığı ortam; halktan tabirle parayı döndürebilmesi belirleyici oldu kanısındayım Muhammet Ali Bey. 2021'in başındaki corona virüs varyantı ortalığı kırıp geçirmeden hemen önce, 2020'nin son döneminde Efes'in Kaunas'ta oynadığı deplasman maçındaki tıka basa dolu salon; Euroleague yönetiminin ligin finansal akışı öngörülebilir bir zemin yakalayana dek yeterli denetleyicilik ve düzenleyiciliğe erişemeyeceğini ortaya koydu diye düşünüyorum. :)
 

Üst