BSL 3. Hafta / Aliaga Petkimspor - Galatasaray Nef

18-3'lük seriyle 3. çeyreği 63-54 önde bitirdik. ennis'in hücumda sorumluluk alması ve alan savunmasındaki etkinliğimiz maçı bize döndürdü. maç başında olması gerekenler 3. çeyreğin son 5 dakikasında gerçekleştirdik.
 
Aliağa öndeyken bülbül gibi öten yorumcu, biz farkı açınca bir anda sessizliğe büründü. :) şuanlık tek yorumu hep aliağa lehine şeyler. bizim farkı açmamız konusunda neden olduğuna dair 1 kelime bile etmiyor. sadece sayıyı atan oyuncumuzu biraz övüp geçiştiriyor. :)
 
Melson sakatlanmadan önce maçı elimize almıştık,Melson'un sakatlığı ile çok daha rahat bir maç çıkarmış olduk.Sakatlanmasa bile çok fazla top kaybı yapmaya başlamışlardı.Melson harici bireysel yeteneği olan oyuncuları yok.Prewitte oyunun içine hiç giremeyince dağıldılar.Webster'dan bahsetmiyorum bile yapabildiği olumlu hiçbir şey yok.

Biz ise hem Petkimspor'u sürekli top kaybına zorladık hemde Ennis'in 3.çeyrek sorumluluk alması ile öne geçip farkı açtık.
 
Maçı kazanmak güzel ve önemli bir galibiyet ama takımdan memnun olan azdır herhalde. 4 numara Simmons dışında etkili pota altı oyuncusu olmamasına rağmen boyalı alanda cirit attılar.

Ennis'i beğenmedim gereksiz ve dengesiz zorluyor. Pota dibine fazla giriyor şut veya pas açısı kalmayınca pozisyonu öldürüyor. Şut stili fazla sert ve sağlam bir şutu olmamasına rağmen çok fazla deniyor. Bugun olmayan Angola Rodas'ın da ha keza şut yüzdesi ortalama olmasına rağmen sanki iyiymiş gibi gerekli gereksiz çok top kullanıyor. Oyun kurucu özelliği zayıf top hakimiyeti ve birebir savunması iyi ama Yunus daha güvenilir daha aklı selim oynuyor Ennis'ten. Bu yabancı sg ler (Ennis ve Rodas)ve uzunlarla (Floyd ve Morgan) işimiz oldukça zor. İlk 2.5 periyot daha gerçekçiydi sonrasında oyun disiplininden gereksiz ve erken koptu Petkim.

Yerli konusunda takımın yabancıları eksik ya da verimsizken Sinan Sağlam Sedat gibi oyuncuları neden aldık anlamıyorum Muhaymin bile henüz adapte olmamışken derin backup almaya gerek var mıydı
 
İlk çeyrekte geriye düşmemize rağmen umudumu kaybettim. Aliaga,Legia,Oestende gibi rakipleri rahat yeneriz. Bu maçlardan 0 kaygı

Ama Efes, Karşıyaka gibi rakiplere son 2 dakika maçı verdik. Yani onlarla bile 38 dakika baş başa hatta karşıyaka'ya 30 dakika üstünlük kurduk. İşte yapacağımız iyi bir şutör, pivot transferleriyle o hedef maçlardan da istediğimizi alırız
 
Tebrikler takim,tebrikler koc.Eksiklerimizi kimse gormese Pistiolis gibi bir koc zaten goruyordur.Bu yuzden rahatim.Umarim Hoca’nin talepleri karsilanir ve sezon sonuna kadar bu isi gotururuz.Umarim bugun sezonun acilis gunu olmustur bizim icin.Tekrardan tebrikler takima ve koca..
 
İlk yarıdaki savunma rezaletinden sonra ikinci yarı iyi döndük ancak hala pota altı ve keskin skorer ihtiyacımız çok belli oluyor.
Su an bosta olan oyunculara cok hakim degilim ama iyi bir 5 numara ve Melo tarzi bir oyuncu alirsak baya iyi olacak.Iyi bir skorer alirsak Dylan Ennis’in ben daha da cok katki verecegini dusunuyorum.Keske Mccollum’u biz alsaydik diyorum her izledigimde..
 
Dylan Ennis'in ikinci yarıda takımı ateşlemesiyle kazandık. Pivot eksikliğimiz bariz ve o eksiklik giderilmeden bu takım her maç %100'ü ile oynamak zorunda. Mutlaka bir uzun alınmalı.

İlk yarıda da yazdığım gibi Ege Arar'ı ve Tai Webster'i başka bir takımda görmek büyük bir mutluluk. Ennis kadar, Sadık kadar, Bost kadar bu 2 oyuncunun da katkısı var galibiyetimizde. Bu kazmalara rağmen Ertuğrul Erdoğan'ın 2018-2020 arasında ligi 2 kez 3. bitirmesinin hala değerini yeterince bilmiyoruz.
 
Olaganustu bir coaching becerisinden öte yetenekli ve birbirini tamamlayan yabancılar vardı. Iyi bir point guardı ve kaliteli bir yerli uzunu olsa çok daha farklı bir yere gelebilirdi o takım.
 
Maçı kazandık ama Petkimspor hem zayıf takım hem de sahip olduğu Melson isimli oyuncuları maçın 3.periyodunda sakatlandı. Dolayısıyla ilk 2 periyotta zorlanmamıza rağmen maçı kazandık. Sayı farkı yanıltıcı olmasın maçı zorlanarak kazandık. Acilen şutör guard ve pivot transferi gerekiyor. Şu an için ligin en iyi 6. veya 7. takımıyız. Efes,Karşıyaka,Telekom,fb,TOFAŞ,Bursaspor gibi takımlardan sonra geliyoruz malesef. Transfer şart şart şart.
 
Çok değil 3-4 ay önce kağıt üstünde bile, Efeslinin Fenerlinin çekindiği takımın geldiği noktaya bak. Vallahi başarı, billahi başarı!
 
Caloiaro tecrübesi ile Blackshear'ı Bi nebze unutturacak gibi ama keskin atıcı kısa oyuncu eksiği bariz görünüyor maalesef.
Doğru. Geçen sene Melo-Dee-Canaan gibi 3 tane keskin şutör varken bu sene keskin şutör olarak sadece Dee var. Böyle olunca Dee’ye çok fazla yük biniyor ve Dee’nin de dış atış yüzdesi düşüyor.
 

Üst