BSL | Semt77 Yalovaspor 81-88 Galatasaray

Maç kadrosu ;

Michael Young
Tyrone Wallace
Sadık Emir Kabaca
Will Cummmings
Roberts Blumbergs
Samet Geyik
James Palmer Jr
Ebuka İzundu
Buğrahan Tuncer
Yaman Alişan
Rob Gray
Göksenin Köksal

Coach : Yakup Sekizkök
 
Acb'in en kötü takımı bile Yalova'dan güçlüdür.Birde utanmadan insanların gözünün içine baka baka Şampiyonlar Liginin en güçlü takımı biziz diyorsun.Ne Tenerife ne Malaga taraftarına üst üste bu rezillikleri yaşatmıyor.

Son 5 maçta kazandığımız tek maç çoluk çocukla ve 2 yabancıyla maça çıkan Karşıyaka maçı.Çoluk çocukla oynuyoruz diyede Karşıyaka taraftarı kendisi diyor,saygısızlık olsun diye demiyorum.O takım bile tek yabancıyla seni rezil edip kupadan eleyecekti.

Yeter be kardeşim ya.Ortak görüş olarak insanlar maç ritmi yüksek olsun diye Eurocup'ta olmamızı istiyor,bende senelerdir Bcl'de olmaktan aşırı rahatsızım fakat bu yönetim sana,bana Yakup'u layık görüyor.O da lig maçlarını umursamadan devam ettiriyor.

Neyin hayalini kuracağız.Kazanma kardeşim,Yalova maçının ilk yarısını böyle oynadıktan sonra bu maçıda kazanma.Bu şekilde geliyorsan maça bu maçıda kazanma.
 
Başantrenörümüzün değerlendirmeleri şu şekilde:

Ligde üst üste aldığımız kötü sonuçlardan sonra ligde gergin bir maçtı. Yalovaspor da zor durumda. Candost Koç zorlu bir görev kabul etti. Cesur bir hareket yaptı. İyi de çalışmışlar. Çok iyi mücadele ettiler. Maçın büyük bir bölümünü önde götürdüler ama biz sonunda doğru beşi bulduk. Bugün çok değişik beşlerle sahada kaldık."

"Özellikle ilk yarı; bir türlü beraber hareket edebilen, doğru savunma yapıp hücuma hızlı geçebilen beşi bulamadık. Sonunda maçı bize getirecek 6-7 oyuncuyu yakalayıp ikinci yarı maçı böyle kapattık. Bizim için konsantrasyonu zor bir maçtı. Çünkü hafta içi çok önemli bir Şampiyonlar Ligi maçımız var. Şimdi artık çarşamba günkü Nymburk maçına bakacağız.”
 
Yalovaspor'un, geçtiğimiz hafta periferisi olduğu şehirden kırılma noktası olacak bir gol yiyene dek; Karşıyaka'daki kriz üzerinden hayli gerçekçi bir ligde kalma ihtimali vardı. Geçtiğimiz hafta Bursaspor'un Mavişehir'de kaybetmesiyle, 10 galibiyet şart olduğu gibi 11 galibiyet dahi gerekebilir noktasına gelinince hata lüksleri kalmadı. Bu tablonun getirdiği gerginlikle de, bizim takım Nymburk deplasmanı öncesi geçerli sebeplerle uyuyor olduğu halde; kısaların inisiyatif almadığı bölümlerde içte birbirlerini gererek bizim takımı uyandırdılar ve ellerindeki maçı kaybettiler. Sezonu kendileri gibi bitirir ve araya sezon dahi eklemeden birinci lige dönerler umarım.

Nymburk deplasmanını kazanırsak sezon istim üstünde bir hal alır, ateş harlanır.
 

Üst