Challenge Cup | Galatasaray 3 - 0 Oil Lugano (Altın set 19-17)

Takımımız Challenge Cup son 16 rövanş maçında yarın saat 19.00'da Burhan Felek S.S'de İsviçre ekibi Oil Lugano'yu ağırlayacak.

İlk maçı beklenmedik bir şekilde 3-0 kaybettik. Önce maçı kazanıp,sonra altın seti alıp tur atlamak istiyoruz.

Taraftar desteğine fazlasıyla ihtiyacımız olan bir maç olacak. Zira ilk seti felan kaybedersek,işler hepten sarpa sarabilir. Yabancı kısıtlaması olmadığı için,Bell'in kadroda olup oynayacağını düşünüyorum.

Takımımız son maçında Halkbanka 3-2 kaybetmişti.

Takımımıza başarılar...
 
Metin Görgün'le Reşat Yazıcıoğulları'nın şu maça dair geldikleri gazın 10'da 1'i takımda olsa taş çatlasın 1 saat 10 dakikada geçeriz turu.
 
Rakibimiz Rusya’nın Ural Ufa Takımı oldu daha zor geçecek bir tur.

Bu arada diğer Türk takımları Arkas Skra Belchatow'u Halkbank'ta Knack Roeselare'yi eledi Erkek Voleybol'da Türk takımları süper gidiyor.
 
İlk setin önemli olduğunu söylemiştim. İlk seti versek,işler gerçekten sarpa sarabilirdi.

Maça Tomi'nin etkili servisleriyle başladık. Sonrasında Lugano'nun iyi servisleri ve Tomi'nin blokta yakalanmasıyla 6-6 oldu durum. Ferhat'ın ve Vlado'nun sayılarıyla 8-6 önde girdik ilk teknik molaya. Bir ara geriye düşsek bile Erhan'ın etkili servisleriyle ve Bojan'ın tribünden topu çıkartıp ardından Ulaş'ın tekli bloğuyla farkı 14-11 ile 3'e kadar çıkardık. Ferhat'ın blok sayısıyla 16-13 2.teknik molaya önde girdik. Teknik moladan sonra Janic'in bloğu ve ardından Vlado'nun 4 numaradan aldığı sayıyla 18-13'le farkı 5'e kadar çıkardık sonrasında arkamıza bakmadan Vlado'nun acesleriyle seti 25-17 ile aldık.

2.set Lugano takımı iyi servislerle başladı. Teknik molaya da 5-8 önde girmeyi başardılar. Bir türlü öne geçemeyince ve iyi manşetler gelmeyince Dragan mola hakkını kullandı. 7-11'den sonra Tomi'nin etkili servisleri Vlado'nun ve Bojan'ın sayıları Erhan'ın bloğuyla farkı 10-11 ile 1'e indirdik ve molayı aldırdık. Moladan iyi dönen takım Lugano oldu ve 2.teknik molaya 14-16 önde girdiler. Moladan iyi döndük Vlado'nun sayıları ve Erhan'ın bloğuyla 18-17 öne geçtik. Sonrasında Vlado'nun acesleri ve Ulaş'ın bloğuyla farkı 22-19 ile 3'e çıkarınca mola aldılar. Moladan sonra karşılıklı sayılarla seti 25-22 almayı başardık.

3.sete iyi başlayan taraf bizdik. Teknik molaya da 8-3 önde girdik. 3.set bizim için çok rahat geçti ve seti 25-17 aldık.

Altın sete,altın setin ve bana göre maçın yıldızı Ferhat Akdeniz'in ard arda 3 tane bloğuyla başladık ve molayı aldırdık. Moladan sonra Bojan Janic'in servis sayısıyla 4-0 öne geçtik. 4-0'dan sonra Tomi'nin önce bloğa yakalanması sonra servis karşılamada hata yapmasıyla 3-0 seri yedik ve durum 4-3 oldu. Tomi'nin ve Vlado'nun sayılarıyla saha değişimine 8-5 önde girdik. Saha değişiminden sonra rakipten gelen seriyi Ulaş'ın bloğuyla kırdık. Vlado'nun maçın en güzel sayısını aldıktan sonra 12-9 öne geçtik ama tüm maç olduğu gibi rakip takım, moladan iyi dönünce ve Vlado'yu blokta yakalayınca 12-11 oldu bu sefer molayı alan biz olduk. Moladan sonra Vlado'nun 2 kez üst üste tekli blokta yakalanınca 12-13 geriye düştük. 13-14 gerideyken rakibin kaçırdığı servis bizim için ilaç oldu. 13-14'ten 15-16'ya kadar hep servis kaçırdılar. Özellikle 16-17 gerideyken rakibin servis atarken çizgiye basması ardından Ferhat'ın bloğuyla ilk kez biz maç için servis atmaya gittik,18-17 ile. Sonrasında maçın adamı Ferhat'ın yine rakibini blokta yakalamasıyla altın seti 19-17 kazandık ve son 8'e kaldık.

Bu maç Murathan'ın sakatlığı nedeniyle oynayan Ferhat bize maçı getirdi. Altın sette yaptığı 5 blokluk performans muazzamdı. Onu kızdıran rakip takım oyuncusuna da bloktan sonra cevabı verdi. Umarım bu performansını devam ettirir ve Murathan'dan formayı alır.

Bu oyunumuzla hafta sonu Fener'i yenemeyiz. Daha iyi servis atmalıyız her şeyden önce. Bugün en iyi servis atan oyuncumuz Tomi'idi. Fener maçında mutlaka servislerde ona eşlik edecek birinin olması lazım.

Takıma tebrikler,umarım hafta sonu Fenerbahçe derbisinde galip gelen taraf yine biz oluruz.
 
Geleceğin inşası için kilometre taşı olmayacaksa Challenge Kupası'nı kazanmayı önemsemem diyorum ama salona gidip oyun ciddiye binince işler değişiyor. :) Arada sapıtmaya müsait olunsa da öz ve güzel bir tribün vardı.Desteğin layıkıyla verildi.Burhan Felek'in en güzel tarafı ailelerle iç içe olabilmek.Oyunun gelişimine paralel olarak küçük bir Galatasaraylıyla kontak kurmak çok keyifli.Galatasaray sevgisinin mekanikleşmesinin panzehiri adeta.
Henry Bell'i ilk 6'ya kazandırmak için başarısız bir deneme yaptık,kendisinden haftasonu da faydalanamıyormuşuz sakatlığı sebebiyle.İki yıldır isminin geçtiği bir tane olumlu cümle kuramadık maalesef.Play-off'ta ''çok bekledik ama değdi be'' diyebiliriz umarım.
Fenerbahçe'ye karşı deplasmanda alınan galibiyet çok değerliydi.O noktanın gerisinde gibi gözüksek de Cumartesi ne yapıp edip aynı çizgiyi tutturmalıyız.Tribünün nicelik anlamında sağlam olacağını düşünüyorum,galibiyet play-off'a sağlam yatırım olur.
 

Üst