Chatilla Van Grinsven

okLL17.jpg



Chatilla Van Grinsven Galatasaray'da!

Gelecek sezon yeniden Euroleague Women'da mücadele edecek olan Galatasaray Kadın Basketbol Takımı, uzun pozisyonu için Chatilla van Grinsven ile anlaşmaya vardı. Hollandalı uzun ile 1 yıllık sözleşme imzalandı.

23 Şubat 1991 yılında Hollanda'nın Helmond şehrinde Dünya'ya gelen Chatilla, basketbola 8 yaşında başladı. Alt yaş milli takımlarında Hollanda'nın formasını giyen uzun oyuncu, 2008 senesinde ise sporcu bursu ile Colorado State Üniversitesi'ne gitti. Burada geçirdiği iki yılın ardından Saint Joseph's Üniversitesi'ne geçiş yapan van Grinsven, NCAA kuralları gereği bir sezon forma giyemezken sosyal sorumluluk projelerine yoğunlaştı ve Roosevelt Hunter Topluma Hizmet Ödülü'ne layık görüldü.

2012-13 sezonunda Saint Joseph's ile önemli performanslar sergileyen ve uzun süre sonra takımını sezon sonu turnuvasına taşıyan Chatilla 15 sayı, 10.5 ribaund ortalamaları yakalarken NCAA Yılın Kadın Oyuncusu ödülüne de aday gösterildi. 2013 yazı ile birlikte Avrupa kıtasına dönüş yapan van Grinsven; Fransa'nın önemli takımlarından olan Bourges Basket ile anlaştı. 2014-2015 sezonu için Türkiye'ye gelen ve Ormanspor forması giyen Chatilla, o sezonu 9 sayı, 5.5 ribaund ortalamaları ile kapattı ancak takımının küme düşmesine engel olamadı.

Türkiye'den ayrıldıktan sonra yeniden Fransa'ya dönen ve burada başarılı bir sezon geçiren Chatilla van Grinsven, geçtiğimiz sezonu ise Tosyalı Toyo Osmaniye'de geçirdi. Bir kez daha takımının küme düşmesini engelleyemeyen Hollandalı uzun, sezonu 9.7 sayı, 6.9 ribaund istatistikleri ile kapatırken takımımıza karşı da 13 sayı, 6 ribaund ile mücadele etmişti.

Galatasaray ailesine hoşgeldin Chatilla Van Grinsven, başarılı ve sağlıklı bir sezon geçirmen dileğiyle...
 
Son düzenleme:
Neden alındı? Alınma sebebi nedir yani bu yabancının? Birilerini mutlu etmek mi???
 

Üst