Dexter

Dexter; Miami Metro Polis Departmanı için çalışan Adli Tıp Kan Analiz Uzmanı'dır. Kendisine ayırdığı zamanlarda ise bir seri katil... Dexter'ın üvey babası Harry, Dexter'ı öldüreceği kişileri sadece katiller arasından, özellikle de yasadan kaçabilmiş olanlardan seçmesi konusunda yönlendirmiştir.

Dexter hikâyesi ilk romanda;çocuk olarak komşularının evcil hayvanlarını öldürerek başladı. Harry onun öldürdüğü hayvanları bulup teşhis eder ve Dexter'ın bir sosyopat ,durdurulamaz bir öldürme ihtiyacının olduğunu fark eder. Harry, Dexter'in gidişatını durduramayacağını anlayınca, en azından onu daha doğru bir yola yönlendirmeye çalışır. Harry üvey oğluna, dikkatli olmayı, titiz davranmayı ve becerikli bir katil olarak arkasında nasıl hiç ipucu bırakmadan öldürebileceğini gösterir.Dexter'a halk içinde yaşamasını, normal davranmasını, normal tepkiler vermesini ve sahte duyguları öğretir. Ayrıca Harry oğlu Dexter'a öldürmede kullanacağı etik kuralları öğretir ki bu kurallara Dexter, "the Code of Harry" (Harry'nin Kuralı) ismini koyacaktır. Kuralın merkez inancı, sadece kendisi gibi olanları, katilleri öldürmesini söyler. Tabi bu Kural'ın başka kurallarıda var. Örnek vermek gerekirse; 1 Numaralı Kural: yasadan kaç ve sakın yakalanma.

Dizi , Miami'de yaz döneminde çekildiği için her sezonu 12 bölümden oluşuyor ve şu ana kadar 3 sezon yayınlandı ve dizinin 4.sezonu her zamanki gibi yine Eylül-Ekim aylarında başlayacak..Yukarıda kısaca dizi özeti gibi birşey var zaten ama açıkçası az ve öz dedikleri dizi böyle birşey..Özellikle Dexter karakterini canlandıran Michael C. Hall'den çok kaliteli bir oyunculuk görüyoruz..Kısacası izlemeyenlerin kaybedeği bir dizi..

dexter.jpg

michael c. hall kansermiş, ama iyileşme sürecindeymiş neyse ki. korkulacak birşey yokmuş ohh. dexter öyle bir karakter ki. hem kendisini hem de c. hall'u acayip derecede sevdiriyor. ok lost falan çok popüler, kalitesine de laf edemeyiz ama dexter'ın beni bende çok farklıdır mesela.. denize lost ve dexter aynı anda düşse her türlü dexter'ı kurtarırım. karakter psikolojisini bu kadar harikulade yansıtan başka bir dizi yok benim izlediğim. bir de house diyorlar. bölümler var elimde ama bir türlü başlayamadım. neyse ona da başlarız. ama bunu izlemeyenlerin de çok şey kaybettiğini rahatlıkla söyleyebilirim. Golden Globes'u dağıtıcaz pazar gecesi eheh. yeterince onore ettiniz mad men'i falan dexter'ı görün artık seçici kurul!

pek ilgi görmemiş bu konu fakat son zamanlarda izlediğim en güzel dizi,hele 4. sezon finali çoğu izleyenin ekrana dakikalarca boş boş,şaşırmış bir şekilde bakmasına sebep olmuştur :)

5. sezon 26'sında başlıyor,sabırsızlıkla bekliyoruz :)

Kendi ipini çektin Jordan Chase ! Yine de hakkını vermek lazım , son sahnede Lumen'le yaptığı telefon konuşması efsaneler arasına girdi..

2 Ekim tarihinde 6.sezonuyla geri dönecek olan Showtime'ın uzun soluklu dizisi Dexter'in yeni sezon çekimleri devam ediyor.

Şu sıralar dizinin yeni sezonunun 6.bölümü olan 'Just Let Go' bölümünün çekimleri de tamamlanmış durumda. Bu arada 6.sezonun ilk 8 bölümünün ismi netleşti. İşte bölüm isimleri:

6.01 Those Kinds of Things
6.02 Once Upon a Time
6.03 Smokey and the Bandit
6.04 A Horse of a Different Color
6.05 The Angel of Death
6.06 Just Let Go
6.07 Nebraska
6.08 Sins of Omission

Resmi olmasa da çeşitli kaynaklara göre 6.sezon finalinin yayınlanma tarihi 08 Ocak 2012 olacak. Ancak bu haberin henüz Showtime tarafından resmi olarak açıklanmış olmadığını da belirtelim.

anti kahraman Dexter her bir sezonu 12 bölümlük. izlemeyen cidden bir şeyler kaybeder. Dexter her seferinde yakayı ele vermesine ramak kala müthiş zekasıyla sıyrılmayı hep bilmiştir. ancak bir sezon finali var ki beni hala derinden etkilemektedir.

Triple Killer sezonu yanılmıyorsam 3. sezon finaliydi. o ne finaldi. :) izleyin mutlaka.

gerçekten muthis bir dizi. ama dizi sahiplerinin yayinci kurulusla kontrati uzatmamis olmalari beni rahatsiz ediyor. sam'in olumunden sonra dexter'in imana gelip diziyi sonlandiracaklarindan korkuyorum :D

7 ve 8.sezonların anlaşması imzalandı...

s06e09 itibariyle mantık hatalarına rağmen sezon finaline doğru çıtayı yükselttiler.

Her zaman yanındayız Dex Reyiz.

s06e10 izleyeyemedim daha doğrusu uykum geldi üst üste 3 bölüm izleyince :) eskisi gibi özenli cinayetler yok bu sezonda sanki sarıp sarmalayıp :) son olarak devam Dex Reis 2 sezon demek 24 tane bölüm demek :)