EBRU Sanatı

Bunları bizaman yazmıştım. İnşallah bi tarayıcı bulabilirsem kendi ebrularımdan bi kaç tane koyayım tabi becerebilirsem. Forumumuzdada ilgilenen varsa buradan onlarında düşüncelerini hislerini bilmek varsa ebrularını görmek beni baya mutlu eder.
 
Şamil Bey,

Yazınızı çok beğendim. Ebru'nun içinizdeki esintilerini bize hissettirmişsiniz.

İlk olarak lise hazırlık sınıfında tanıştım ebruyla. Suyun hazırlanış aşaması, suyun fırça aracılığıyla renklerle kucaklaşması, suyun üzerindeki renklere desenler verilmesi, o rengarenk olan suyun kağıtla buluşması ve kağıdın teknenin kenarına sürtülerek çıkarılması aşamasının zevki çok çok başka...

İkinci ve son kez de geçen sene yapmıştım. Hatta tanıdığım bir ebru sanatçısının gözetiminde yapmıştım. (Zor oluyor bu şekilde yapmak. :))

Onun haberi ve izni olmadan onun bir eserini paylaşayım:

458730_Ebru_1.jpg
 
Evet çok haklısınız kolay ve eğlenceli gözüküyor ama hocanın gözetiminde yapmaya başlayınca de öyle değil, gerçi sonradan insan alışıyor. Ben hatırlıyorumda ilk Ebrularımı ellerim çok fena titriyodu.
 
Benim iki sene ders aldığım bi hocam var senin için ona bi sorayım ankarada, çorumda tanıdığı hocalar vardı beraber sergi açtıkları hocalar karabükdede belki vardır.
 
öğrenmeyi çok istiyorum ama burda kurs yok
bir belgeselde izlemişitm. hoca sadece sudan kağıdı çekmek için altı ay ders almış. onun hocası çok titizmiş. şimdi o adam Türkiye' nin en iyi ebru ustalarından biriymiş.
 
Kolay ama bir o kadar da zahmetli bir iş Ebru sanatı.İlk okulda yapardık.Saf su lazım bu iş için geceden klima suyunu şişeyle biriktirip sabahtan derse götürdüğümü hatırlıyorum. :)
 

Üst