Ejder Kapanı

poster03.jpg

Uğur Yücel, Kenan İmirzalıoğlu ve Nejat İşler.. Bir insan daha ne ister..?

22 Ocak'ta en iyi sinema salonunda izlenecek..!

Resmi site:

http://www.ejderkapani.com/

Siteden fragramını mutkala izleyin. Fragram, Hollywood yapımı gibi olmuş..

Kadro müthiş ya. Gidilmesi gereken filmlerden biri. Merakla bekliyoruz. Yönetmeni de Uğur Yücel diye biliyorum, ama yanılıyor da olabilirim.

Yarın gösterimde. Hafta sonu gitmeyi planlıyorum. Berrak Tüzünataç'ın performansını merakla bekliyorum. Umarım hayal kırıklığı yaşamam.

Yarın gitmeyi çok istiyorum ama zor gibi ancak bir kaç gün sonra Ankara'da ki en kral sinemada gidip izleyeceğim.. :)

Armada'ya gitsek orası çok güzel ama diğer sinemalara nazaran biraz pahalı, en iyisi Ankamall'de gidip izlemek. Zaten Kabadayı'yı da orada izlemiştim.. Film'i izleyen gazeteci/köşe yazarları çok beğenmiş, her gün biri methiyeler düzerek yazıyor..

Nejat İşler, Kenan İmirzalıoğlu, Uğur Yücel, Berrak Tüzünataç gibi insanların yaptığı film kötü olmaz.. Ayrıca Uğur Yücel'in kendisine ait olmayan senaryo'ya film çekmesi görülmemiş birşeydi, bu özelliği ile de epey heyecan yapıyor insan.. :)

Müthiş bir film gerçekten. 2010 yılının en iyi filmleri arasında yer alacağı kesin.

Senaryo çok güzel, çekimler harika olmuş, efektler muntazam. Son yıllarda izlediğim en iyi Türk filmi.

Oyuncular zaten filme gitmek için başlı başına bir sebep. Kenan İmirzalıoğlu, Uğur Yücel, Berrak Tüzünataç kendilerinden bekleneni vermiş.

Filmden sonra ah keşke gerçek hayatımızda da bir Akrep olsa, adaleti gerektiği gibi dağıtsa dedim...

Bugün, Ankamall'de 16:10 matinesinde nihayet izleyebildim.

Öncelikle polisiye türünde çekilen filmler arasında direk kafaya oynayacak bir yapım olmuş, bir iki eksik daha doğrusu güzel olmayan teknik konuları çıkarsak harbiden filme diyecek birşey bulamayız.. Filmde son ana kadar hep birşey düşünüyorsunuz ancak bir olayla tamamen ters köşeye yatıyorsunuz, eğer filmin sonunu bu şekilde tahmin eden varsa gelsin elini öpeceğim.. Ufak ufak spoiler vererek olaya geçelim..

-----------spoiler-----------

Film, Ensar'ın yani Nejat İşler'in Beka Vadisi'nde ki çatışması ile başlıyor. Daha sonra bir şekilde Akrep Cello'nun yani Kenan İmirzalıoğlu'nun karşısına çıkıyor, Ensar'ın kardeşine tecavüz eden sapıktan intikam almaması için Akrep Cello Ensar'la konuşsa da bu uğurdan vazgeçiremiyor.

Daha sonra fragmanlarında da gösterdikleri gönderece ceset çekme sahnesi geliyor ve olay oradan başlıyor. Ardı ardına gelen cinayetler ve olaylardan sonra katilin hiç mi hiç kim olduğunu anlamıyorsunuz.. ( Tabii ekşi yazarları olayları beğenmenmemiş. )

Filmde beğenmediğim bir iki olayda filmin başındaki ilk çatışma sahnesi ve köprüden taksiyle atlaması. Bu iki sahneyi de daha iyi kurgulayabilirlerdi, hadi ilk sahneyi anlarım ama taksiyle atlama sahnesinde ki kurgu hiç güzel değildi. Bu kadar güzel bir filme yakışmadı bu sahne.

Uğur Yücel tam anlamıyla bir üstad artık, yahu bir adam babacan bir başkomiser karekterini bu kadar mı güzel canlandırır! Yarım şivesi, kısık sesli ve ağır başlı olması tma oturmuş.

Bazı oyunculara da birer paragraf açmak gerekir.

Nejat İşler az ve öz görünmesine rağmen yine seyirciyi etkiliyor. Bu adamı ilk Deli Yürek'te izlemiştim, o zamanlarda sağlam bir adam olacağı belliydi. Her ne kadar yapımlarda "çılgın çocuk" olsa da müthiş yetenekli bir adam. Filmde en çok görünmesini istediğim insanlardan biriydi, başrolde olduğunu da duyunca daha da sevinmiştim ama rolünün bu kadar kısa olması şahsen film için eksi puandır.

Berrak Tüzünataç ise yavaş yavaş oyuncu oluyor. Kendisini Bu Kalp Seni Unutur Mu'da da takip ediyorum, filmde stajyerliğini imzalatmak için Çerkez'in ve Akrep'in yanına gönderilen bir polisi oynuyor ama bana göre rolünün hakkını vermiş, hele sevişme sahnesinde ki performansıyla.. :)

Ve gelelim filmin kahramanı olan Kenan İmirzalıoğlu'na..

Bu adam aşmış yahu, artık Hollywood'a geçmesi lazım. Bir kere oynadığı rol büyük ihtimalle Kürt bir insan, şive ve hareketleri tam anlamıyla harika. Kızdığı zamanlarda ki hali ve tavrını dikkatle izlemek gerek.. Ezo'ya çıkma teklifi ettiği sahnede ise bütün salon güldü.. :) Çok fazla yorum yazmayacağım artık kendisi için, çünkü ne yazsam yeterli olmayacak.

Birde çok az görünen ama büyük oyuncu olarak gördüğüm insanları daha da fazla görmek isterdim. Mesela Ozan Güven'i, İlker Aksum'u ve Ceyda Düvenci'yi.. Oyuncu kadrosundaki son yorumum ise Sırrı Süreyya Önder için. Bence bu adam film çekmeyi bıraksın direk oyuncu olsun, ya da kendi yapımlarında da kendisine rol versin. Bir müdürü şiveli olarak güzel resmedecek çok az kişi vardır herhalde..

Son olarak filmin son sahnesine gelelim.. Valla bazıları direk olayı anlamış ama ben sonuna kadar hiç birşey anlamadım. Ya ben çok aptalım ya da olayı çözenler çok akıllı, hangisi doğru onu bilemiyorum. Akrep Cello, "beni bir tek sen yakalayabilirdin amirim!" demesi bence doğrduydu, Çerkez'den başka bu olayı çözecek kişi yoktu o teşkilatta. ( ki Akrep istedi zaten yakalanmayı ) Sonlarda ki Çerkez ve Akrep'in konuşmaları, Ezo'nun diz çöküp ağlması da güzeldi. Daha sonra da ekiplere bırakıp gidecekken Akrep'in kafasına sıkması ile film bitti..

Velhasıl ben beğendim yapımı, beğenmeyenler olsa da oyunculuklar ve hikaye güzeldi. Bu tür filmleri çekmeyi pek beceremeyen Türkler bana göre Uğur Yücel'in büyük katkısı ile ortaya iyi bir iş çıkarmışlar. Mesajın başında kısa kısa geçeceğim dedim öyle de yaptım ama biraz uzun yazmışım herhalde, okuyanlar umarım sıkılmazlar..

Kişisel notum; 8/10

-----------spoiler-----------

Çok merak ediyordum bu filmi. Çıkar çıkmaz sinemaya gidip izlemiştim. Gerçekten harika bir film, kesinlikle tavsiye ediyorum. Oyuncu kadrosu müthiş ve bu isimler çok iyi iş çıkarmışlar. İzlenilmesi gereken bir film...