Ekonomi ve Finans

Mutlaka sitede borsada kağıdı olanlar vardır ya da dövize sermayesini yatıranlar vardır, bilgi paylaşmak için böyle bir konu açma gereği duydum. Herşeyi geçtim, borsada hissesi olanlar varsa bilgi paylaşımında bulunalım istedim.

Serkan Dursun abiyi bekliyorum bu bölüme özellikle ;) tabi ki askerden gelsin önce de...

Birkaç gün sonra bir yazı paylaşacağım...

Borsaya merak salanların yanısıra, bu işi meslek edinmişleri de burada görsek iyi olmaz mı Burak? : )

Birkaç yıl önce borsada ufak çaplı hüsrana uğrayınca bir daha yakınından bile geçmeme kararı aldık. Ama Semih; şu hisseleri kaçırmayın, kısa vadede çok güzel kar getirecek derse, o başka.

Haklısın Onur abi ama ben forumda ekonomi ve finansla ilgili mesleğe sahip olanlar var mı bilmiyorum ama eğer varsa onları görmek güzel olur. Tiyoları bekleriz tabi... ;)

Onur abi nasıl hüsrana uğradın bilmiyorum ama endeks 50 binde iken kağıt alırsan olacağı o...

Ben 1 sene önce endeks 24 binde iken Tire Kutsan,Deva İlaç almıştım hâlen duruyor endeks 51 bin hâlen satmadım.

Hamdolsun kriz teğet geçti... :)

Açık olmak gerekirse geçende bjk as. aldım 4.30'dan, bugünde 4.50'den sattım...

Semih Ural'dan mı bahsediyoruz Onur abi?

Borsaya ezbere bir giriş yapmıştık 5-6 yıl önce. Hiç araştırma vs yapmadan İş Bankası GMYO hisselerinden almıştık, sağlam banka diyerek. : ) Sonrasında ise bir daha uğramadık o mahalleye.

Evet Burak, bahsettiğim Semih Ural. Tabii bu işi profesyonel olarak yaptığı için burada bilgi vermesi mümkün mü değil mi bilmiyorum.

Alemsin Onur abi valla:) Ben de senin gibi arastırmadan kağıt aldım acemi sansı mı derler bilmem ama endeks cok düsükken girmistim bir bucuk sene önce :)

Zaten söylemesini istemiyoruz göz kırpsa yeter,hani borsadan çıkalım mı girelim mi,hangi kağıtlar gözde kağıtlar... :)

çok şey mi istedim acaba...? :)

Ne dersin Onur abi...

gold long 1100 ustu heryerden
imkb short 50000 ustu heryerden
snp short 1118 an itibari
dow short 10400 an itibari

Okul - master dersi olma ihtimali ve hobi üçgeninde epeyce ilgilenmeye başladım son dönemde. İşin profesyonellerinden bilgi almak daha farklı olur tabii ki burada.

Pazartesiden bu yana Galatasaray hisselerinde yaşanan artış, bugünün en yoğun konuşulan olayıydı mesela. Sportif AŞ ve Futbol AŞ'nin birleşme maliyetine de doğrudan etki edecek çünkü bu artış. SPK müdahil oldu olaya, spekülatif bir olay deniliyor. 10 gün önce almıştık, güzel oldu bu artış. :)

Yok Esra abla kendimizce olan parayı değerlendirmek istiyoruz helâl olan yollardan... ;)

Yoksa repoya verip 1 sene sonra %9 para koymasını ne yapayım faiz olduktan sonra.

Eser abi

standart and pools falan ne demek istedin Eser abi yorumlayamadım,bir açıklama bekliyorum... :)

Ah be Çağlar abi benimde aklımdan geçti GS almak ama 1 lotu çok olunca vazgeçtim bir de endeks yüksek olunca risk alamadım çok düşerse falan diye... Perişan edebilirdi... Şimdi ne yapar GS seçimler falan var,şahsen ben seçimlerden sonra kağıt bir kaç kez tavan görür diye tahmin ediyorum,mayısta şampiyonluk yaşanırsa -ki yaşanacak kağıt değerini korur...

Çağlar abi ne tür kağıtlardan birşey bekliyorsun.

Deva'dan ben şahsem büyük patlama bekliyorum eczacıların kepenkleri çektiği hafta eczacıbası tavan tavan yaparken,deva aynıydı kıpırdamadı o yüzden birşey bekliyorum.

Aynı şekilde Tire Kutsan'da bu şekilde, 1.57 ye bölündükten sonra 2.34'ü gördü bu kağıt,şu an da 1.75'lerde seyir gösteriyor.

Viking'de pek kıpırdanma yok generalı ergenekondan içeri aldıkları gün 1.37'i gören Viking şu an 1.63'ler de seyir gösteriyor,1.90-2.00'lara kadar çıkar... diye tahmin ediyorum.

Yarın Amerika'da toplantı var endeks %-1.00-2.00 civarında düşecek diyorlar yarından için bakalım neler olacak...

Burak
benim kisiel onerim imkb ye bu sene fazla bulasma fazla acmayacagim uzatmayacagim 3 mart 2009 da 22000 bir yil sonra neden 52000 oldu bu endeks
ben inaniyorumki abd deki endekslerde ciddi bi balon var ama imkb balonluktan cikti zeplin oldu dikkat et kardesim ulke karisik belli bir commodity geliri yok yani petrol çiksa bile dert.Borsada kuraldir gidemeyen endeks geri gelir 58000 bu endeksin orta uzun vade tepesidir ondan sonrasi karanlik bi bosluk zamanin ve algilarin olmadigi big bang den onceki evren gibi :=)
ben Gold cuyum 600 den buralara ite ite getirdim 1400 dedim gormeden satmam beklentim 24 ay bakalim
snp bu arada amerikada bi endeks 900 1200 git gel konya alti yapan bi karin agrisi
yatirim tavsiyesi deigildir de diyelimde basimiza bide spk cikmasin :=)

eser bey,

benim de kuruda 40.000 tl param var.. Bir tane tay var ocean crest-ninni orjinli.. hafta sonu açık arttırma var.. alayım mı :)

dün akşamki ermeni çamurundan sonra bugün borsada trabzanlardan bir kayış mutlaka olur.. dolar yükselir..gibi geliyor..

Emre Yuksel' Alıntı:
eser bey,

benim de kuruda 40.000 tl param var.. Bir tane tay var ocean crest-ninni orjinli.. hafta sonu açık arttırma var.. alayım mı :)

dün akşamki ermeni çamurundan sonra bugün borsada trabzanlardan bir kayış mutlaka olur.. dolar yükselir..gibi geliyor..

40000 lira ata mı verilir len!
ahirda yatarim şerefsizim uyku tutmaz:=)

Merhaba Burak;
Şu an hissede kalmamak en iyisi.İngiltere'den gelecek olumsuz havayla birlikte bizde de düşüş kaçınılmaz olacaktır.Bende beklentili hisse var,ondan dahi korkuyorum.Bu yükselişler ky'ye para kazandırmaz.
Ha tabii herkesin kendi bileceği iş.Para sizin paranız,son kararı vermek te tabii sana düşer.

Galatasaray'daki yükselişten kendi bütçeme göre iyi bir kar elde edip, çıktım ben Burak. Ama takipteyiz tabii, yorumlamak daha kolay oluyor, o da büyük avantaj borsada. Aynı şekilde bu noktada başka bir kağıdım da Netaş, Nortel. Ve Işıklar Ambalaj. Kafamdaki karın fazlasını Galatasaray ile yaptığım için bunlarda biraz kalacak gibiyim, gidişata göre. : )

Serkan Dursun' Alıntı:
Bugünkü Martı alışım 1.34'den.Gelecek hafta izleyip hep birlikte görelim.

Hoş geldin abi öncelikle... O hisse senedini elinde tut bence sağlam gider 2 ay daha... Ne yaptın bilmiyorum ama = )

1 hafta önce Tire'yi 1.93'ten sattım baktım kaldırmıyorlar kağıdı 2 aydır aynı sinirlendim sattım. Gittim Vakıf Risk ( VKFRS ) aldım 63'ten bugün. Bugün 71.50 ile tavan kapattı. =)

Beşiktaş beni şaşırtıyor 4.90'dan 4.42'lere indi ama inat ettim 5.50'yi görmeden satmaya niyetim yok. İsterse 3.60'e çaksınlar umrumda değil.

Kipa almayı düşünmüştüm 8.80'lerden uçtu gitti 10'lara. Eğer 9'a düşerse almayı düşünüyorum sağlam duruyor.

Logo alacağım ama 2.46-48'ler çok yüksek. 2.20-30'lara inerse alırım ama şu an yüksek almayı düşünmem.

Link alayım diyordum 6.60'lardan 1 gün sonra baktım cnbc-e' txt'den 313'e link 8.60 yazıyor, bugün baktım 10.05 dedi = (

Borsa bu aralar çok karışık, Vakıf Risk'i de büyük ihtimal 71.50 üzerinden %10 daha koyunca satarım. Yerine Logo ya da Kipa almaya niyetliyim ama ne olur bilmiyorum, Sönmez var 3.60'larda o da olabilir...

Beşiktaş'ı bekleyeceğiz...