EuroLeague Fantasy Challenge 2019-2020

Mike James'in normal süre sonundaki atışı girse 8.8 alacakken, girmedi 19.8 aldı. alanlar, hatta kaptan yapanlar var. şans onlarla oldu:)
Uzatmada son 3 dakikaydı herhalde Mika James 6 verimlilikteydi. Şans bizimle. Ancak şu da var, uzatmada son saniye üçlüğü girmese 5 dakika uzatmada daha yukarılara çıkabilirdi James. O üçlük sayı olmasın diye çok umutla baktım ama atacağı tuttu. Bir uzatma daha 25'i görebilirdi James.
 
Trey Thompkins, tamamı positif istatistik ile 23 pir yapmış, 1/1 2 sayıl, 3/3 3 sayı, 3/3 serbest atış ile 14 sayı, 1 i hücum olmak üzere 6 ribaund, 1 blok ve 2 de faul almış.
Neden bu kadar az oynatılır anlayabildiğim bir oyuncu değil. Bizimle oynadıkları final maçında da 15-20 saniye kala, fark 3 sayıyken kaçan faulun ribaundunu alıp basket atarak maçı bitiren adam olmuştu.
 
Larkin 24 dk da. 24 sayı 3 ribaund 8 asist, 37 PIR :) 6 tane kaptanım Larkin'di sağolsun yanıltmadı. Çok verimli oluyor izlemek büyük keyif. Milli takımda kesin oynamalı. Avrupanın en formda oyuncusu şu an.
 
GSBasket H2H ligi 12. hafta panoraması:

Haftanın kazananı: Focusvictory (Hakan Sağlam) +77 🥳
Haftanın takımı: Focusvictory 220.9 🥳
Haftanın maçı: Alisercan- Dirk Petrovic (Zeynep Emir) 411 puan 🎆

Lig lideri: MSB3 (9/12 galibiyet) 👑
Bayram Havarileri ve Alisercan yine 9 puan ve averajla 2 ve 3. sıradalar. crixus ve focusvictory ise 1 galibiyet geriden takip ediyorlar.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
GSBasket Normal Sezon ligi 12. hafta panoraması:

1️⃣ Davies (Işıtan Doğan) (1) 1960 Dünyada 13. 🥇
2️⃣ MSB3 (Mehmet B.) (2) 1926 Dünyada 43. 🥈
3️⃣ Petrovic (Zeynip Emir) (3) 1898 Dünyada 87. 🥉
4️⃣ Ranitidin (Işıtan Doğan) (4) 1869 Dünyada 177.
5️⃣ Dirk Petrovic (Zeynip Emir) (5) 1832 Dünyada 360.

Haftanın kar edenleri:
Mehmet Baturalp (Hakan Sağlam): 240.7 puan alarak hem haftanın GSBasket lideri oldu. Hem de genel sıralamada 11'den 7. sıraya yükseldi.
NBA ALL STAR (Zeynep Emir) 229.9 puanla 12. sıradan 9.sıraya yükseldi.

Haftanın zarar edenleri:
Petrovic (Zeynep Emir): Larkin'siz devam etmenin sıkıntısını yaşamaya devam ediyor. 182.9 gibi hiç de fena olmayan puan alsa da, yüksek puanların havada uçuştuğu bu haftadan zarar ederek çıktı.
Rocketson: 172 puan yaparak. 9. sıradan 14. sıraya geriledi.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Haftanın Oyuncuları: Sloukas 42.9 verimlilik ve Larkin 40.7 verimlilik. 🏀
Larkin'in değeri haftaya 4'ü bile geçebilir. inanılmaz cidden.

Haftanın Hayal Kırıklığı (f/p): Deck (4.4 verimlilik) 🗑
Tamamen EFC ile ilgili bir seçim. bu hafta onbine yakın takımın kadrosunda yer aldı. Bakalım kaçından haftaya çıkmış olacak.

Calathes de 0/9 üçlük attı. Ah Muhammed olacaktı da tuğlacı Calathes yazacaktı. ne zaman okur hiç bilmiyorum ama selamlarımı yolluyorum kendisine 💂‍♂️

Haftanın takımı : Anadolu Efes 🇹🇷
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Haftaya epey takımın Shengelia'dan çıkacağını ve bu parayı daha kuvvetli kadro kurmada kullanacağını düşünüyorum. ben bu kervana ne kadar katılırım artık ona da çarşamba akşamı karar vereceğim. Bu haftaki çok da analiz yapma, beğen seç al taktiğim tuttuğu için (en iyi takımımda son saat yaptığım sikma yerine higgins'i takımda tutma kararının 16 puana patlaması haricinde durumdan memnunum) haftaya da aynı taktiği uygulayacağım. papaz artık tekrar pilav yerse..
 
Son düzenleme:
Shengelia'dan çıkmayı ben de çok düşündüm hatta iki hafta önce Shengelia kutsalken ilk taşı atanım... ancak ne var ki, shengelia çıktığınızda onun pozisyonunda alınabilceck oyuncu yok. Yani oradan gelen kredi olsa bile, o krediyi kullanabileecğiniz başka bölgede Shengelia kadar kıymetli bir oyuncu daha yok...

Son 2 haftada Larkin kaptan seçenler 200 puan kazanırken, üstelik yaklaşık 1 kredi de kazandılar tek bir oyuncudan. Oyunun benim için muhteşem giden bu senesinde Larkin deyim yerindeyse ocağıma incir ağacı dikti. Bu haftaya kadar gayet istikrarlı şekilde hep ilk 10 içerisinde yer alırken 70. sıralara kadar geriledim. ve bu gidişat durmazsa 200'leri göreceğim gibi geliyor. Krediyi takmıyorum, çünkü o Larkin'in özelinde tek bölgede toplanmış bir kredi. Bu şoku zamanında Marjanovic ile yaşamış ve o sene belki ilk 10'da bitirecekken 200'lerde bitirmiş birisi olarak, Marjanovic'den sonra Larkin'le de aynı dramayı yaşıyorum ve tarih Larkin'le tekrar ediyor. Oyundaki ek hatam sanırım Calathes'i Zalgiris deplasmanı sonrası alırken, aynı hafta yaklaşık krediyle alabileceğim Larkin'i almamak oldu.

Oyunda kısırdöngünün başladığı haftalar ve bu saatten sonra açılan puan farkı geçmiş senelerde de gördüğümüz üzere kolay kolay kapanmıyor. Nerdeyse her takım kredi noktasında doyuma ulaştığı ve aynı oyuncuları tercih ettiği için. Bu bakımdan benim için artık risk alma haftaları başlıyor ve farklı yönelimler içerisinde olacağım. Stabil olunursa zira puan farkı kapanmazken haftalar geçecek. 20. haftaya kadar bu şekilde ilerler. Yine tutmazsa bu risk sanırım geçen sene olduğu gibi 20.hafta da oyunu bırakırım.


Casspi'nin ve Clyburn'ün de sakatlığını düşünecek olursak, Casppi'nin ne zaman döneceği ve artık onun yokluğunda Maccabi iyi bir grafik çizmişken Casspi de sihrini kaybetmişken, 3 numara bölgesinde her hafta papatya falı açmak yerine her hafta belli bir garantisi olan Lucic'i çivilemeyi düşünüyorum. Yani bir alıp bir daha o bölgede oyuncu değişiklik hakkı kullanmamayı. Deck ve Papapetrou'nun benim en azından çoğu takımımla ilişkileri bitmişken, üst sıra takımlarında maalesef konjöktür gereği Deck kaldı. Gelecek hafta da o Decklerden çıkıp o bölgeyi her takımımda sonsuza kadar Lucic'i emanet edeceğim.

Bu hafta yine Berlin'in müthiş savunmasına güvenerek her takımımda istisnasız Shved'i kaptan yapacağım. Bu haftaya kadar hep her takıma farklı kaptanlar seçmişken ilk kez bu sene 15 takımımda birden Shved kaptan olacak. Shved'in son haftalarda karizması Euroleague'de çizildi gibime geliyor. Üstüste kötü performanlar ve Larkin'in insanüstü performansı kimsenin Shved'in adını aklına getirmemesi, kendisi buna son verecek ve spotların kendi üstüne çevrilmesini sağlayacaktır. Bu patlama için Alba Berlin maçı gayet uygun görünüyor. Egosu da aynı şekilde.

Benim için yine Monreo haftası. Larkin yerine birkaç takıma Nando De Colo kumarı da oynayacağım. Aynı maçta kozlarını paylaşsınlar. Nando De Colo büyüktür Larkin diyerek herkese iyi hafta sonları dilerim.
 
shengelia son 4 dakikada -7 yapmasaydın da o bölgede fark yaratsaydın iyiydi. 27.5'ten 19.8'e indin. Neyse buna da şükür.

Milutinov hariç beklediğimi aldım diyebilirim ilk günden. tüm deck'lerden çıkıp jerebko/datome almıştım. sf pozisyonundan 15+ almayı bu sene özelinde gayet yeterli buluyorum.
 
Son düzenleme:
Wilbekin,Simon Ve Booker gecenin kazandıranları oldu. Ben de Booker bir tane vardı o da kötü takımda o yüzden saymıyorum. Wilbekin bir kaç tane. Simon da öyle. Larkin ilk yarı 0 pirdeyken ikinci yarı coştu ve 24 pir yaptı. Muazzam gerçekten. BU performansla durdurulamaz. En azından 1 yarı durdurdular. ama o kadar.
 
GSBasket H2H ligi 13. hafta panoraması:

Haftanın kazananı: Kalespor (Ayhan Bozdeniz) +101.6 ✌
Haftanın takımı: Troy Pilsener 192 👏
Haftanın en çekişmeli maçı: Bayram Havarileri- Cimbom Warriors (169-166.7) 🔥
Haftanın maçı: Crixus-Troy Pilsener 355.9 puan 🎆

Lig lideri: MSB3 (10/13 galibiyet) 👑
Bayram Havarileri ve Alisercan yine 10 puan ve averajla 2 ve 3. sıradalar. Focusvictory ise 1 galibiyet geriden takip ediyor.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
GSBasket Normal Sezon ligi 13. hafta panoraması:

1️⃣ Davies (Işıtan Doğan) (1) 2132 Dünyada 17. 🥇
2️⃣ MSB3 (Mehmet B.) (2) 2093 Dünyada 64. 🥈
3️⃣ Ranitidin (Işıtan Doğan) (4) 2079 Dünyada 88. 🥉
4️⃣ Petrovic (Zeynip Emir) (3) 2056 Dünyada 150.
5️⃣ Mehmet Baturalp (Hakan Sağlam) (7) 2033 Dünyada 235.

Haftanın kar edenleri:
Ranitidin 210.1 puanla hem haftanın lig lideri oldu. Hem de 1 sıra yükselerek ilk 3'ün arasına girdi. ⬆
Mehmet Baturalp (Hakan Sağlam): Geçen hafta 1. olduğu ligde bu hafta da 204.4 puan alarak 3. oldu ve genel sıralamada iki sıra daha yükseldi. Böylelikle ilk kez 5 takım arasında kendine yer buldu. ⬆

Haftanın zarar edenleri:
Petrovic (Zeynep Emir): 157.8 puan alarak düşüşüne devam etti maalesef. uzun bir aradan sonra ilk kez ligde ilk 3 ; dünyada ilk 100 dışında yer aldı. 🤸‍♀️
MSB1 : 131.7 puanla üst sıralardaki takımlar arasında en düşük puanı elde etti ve 10. sıraya kadar geriledi. 🤸‍♂️
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Haftanın Oyuncuları: Devin Booker 39.6 verimlilik. Wilbekin 36.3 verimlilik. 🏀

Haftanın Hayal Kırıklığı (f/p): Deck (1.1 verimlilik) 🗑
Yine tamamen EFC ile ilgili bir seçim. Sekizbine yakın takımın kadrosundaydı. iki haftada toplam 5.5 puan getirebildi.

Haftanın takımı : Anadolu Efes 🇹🇷
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
Benim için haftanın sorusu Campazzo çıkacak mıyız? Devam mı edeceğiz bundan sonra? Tüm euroleague fantasy oyuncuları olarak Sloukas'lardan çıkarak ilk hatayı herkes yaptı. Campazzo konusunda şimdilik ben hiçbir şey düşünemiyorum. Üst üste deplasmanlar var ve kendisi bu sene deplasmanlarda birkaç kere kötü oynadı. İçinden çıkılmaz bir durum.
 
shved'in düşük yüzdeyle atacağını düşünüp calathes ile değiştirmiştim. tahmin ettiğim gibi düşük yüzdeyle oynadı (%32) ama arsız gibi 31 şut deneyince 30 verimlilik yaptı. genel olarak da en kötü haftamdı. buradan toparlamak kolay olmayacak artık.
 

Üst