Final 2. Maç | Fenerbahçe Ülker 95 - 74 Galatasaray CC

Yazık yahu. Ama maça filan değil. Bu mantaliteye yazık.

Hani senelerdir yeter ki mücadele edin diyoruz ya. Hiç gerek yok aslında çok fazla bu taraftara.
 
Aslinda Baskan takimi yarin antremanda ziyaret etse cok iyi olabilir.Taraftar ziyaretide iyi olabilir baskanla beraber.Takimi ateslememiz lazim.
 
Sene boyunca üst seviyede mücadele ettik.Yapabileceğimizin maksimumuna ulaştık.Şampiyonluğu kimse düşünmüyordu zaten.Ki kadromuza bakılırsa çok büyük iş başardık.Sene başından beri bazı eksikliklerimiz vardı maalesef ki final serisinde patlak verdi.Teker bir yerde patlayacaktı o da bugünlere kadar dayandı yeni patladı.Seyirci gazıyla çalışan bir takımız.Umarım önümüzdeki maçlarda arabanın gazıda buraya kadarmış demem.2-2 yapalım daha her şey bitmedi.Olmazsa da canları sağolsun.
 
5 milyon avroluk takım 20 milyon avroluk takıma karşı mücadele ediyor. Ama ortada bir kalite farkı da oldukça bariz buraya kadar gelmeleri bile bana göre yeterli bir başarı ama bu akşam oyuncuların şut atmak yerine pota altına girmeye çalışmalarını anlıyamadım. Girer girmez ama şut denesek o 6 7 sayılık önde oldugumuz sırada belkide maçı koparacaktık.Ama olsun canları sagolsun genede .Abdi ipekçide kazanacagımızdan zaten şüphem yok ama bu gece kazansaydık hakikaten çok güzel olacaktı.
 
Geçen hafta kahraman olanlar da bu oyuncular, bu koç ve bu takımdı. Ayrıca henüz herşey bitmiş değil. Sadece inanç ve umut!En son iç saha mağlubiyetimizi hatırlamıyorum. Baya bir oldu. Takım gene kendi seyircimizle ayağa kalkmayı bilecektir. Sadece İNANÇ ve UMUT.
 
Hoca bu takımın finale çıkacağını hesap edemedi, yoksa şuan çok farklı şeyler konuşuyor olabilirdik, bu sezonu hazırlık sezonu olarak görmek çok doğru bir yaklaşım değilmiş, Sertaç'a muhtaç olabileceğimiz belli olmuştu, Sertaç'ın yetersiz olduğuda belli olmuştu, vasat bir yerli uzun bile bize çok şey katabilirdi, ama koç böyle devam etti, üzerine Rancik'in sakatlığıda eklenince malesef, finalde şansımız azaldı.
 
İlk maçta olduğu gibi yine Sinan Erdem'deki yerimi aldım. Öncelikle sahada emek veren tüm herkese teşekkürlerimi sunuyorum

Öncelikle serinin genel analizine gelirsek. Ben dışarıda maç kazanmamızın biraz zor olduğunu düşünüyorum. Gerçekten yoğun baskı olunca sıkıntı yaşıyoruz. Ki bu da normal birşey kadromuz buralara yeni alışan isimlerle dolu. Oynaya oynaya olacak bu işler, en azından birçok oyuncu bu aşamalar için tecrübe kazanmış oluyor

Maça gelecek olursak, Oktay Hoca'nın açıklamasına katılıyorum. Maçın hakkı bu fark değildi. Yoğun baskı gelince ve demoralize olunca takım bu büyük fark meydana geldi.. Haluk'tan çok ekstra katkı aldık ancak yetmedi ne yazıkki. Ama Jerry'i ayrı tebrik etmek isterim, beklentinin altında değil çünkü ve bana göre iyi işler çıkartıyor. Helal olsun

Genel anlamda ilk 2 maça bakarsak en büyük hayal kırıklığı beklenti ile oranlarsak bana göre Shumpert ve Shipp. Shumpert baktığımızda 16 sayı atmış ama kırılma anlarında sahne almasını beklerdim. İlk yarıda önemli boş şutlar kaçırdı. Shipp ise tamamen kayıplarda ne yazıkki. Evren'i falan saymıyorum zaten... Rancik'in ise ne kadar kötü bir sezon geçiriyor olsa da rotasyonda önemli bir rolünün olduğu ortaya çıktı. Umarım yetişir 3. maça..

Şimdi 2 maç evimizde oynayacağız. Sonucun ne olacağı önemli değil, 21 yıl sonra bu gururu yaşatan ve güzel senelerin başlaması adına fitili ateşleyen bu takımla sonuna kadar gurur duyuyorum. Bu takım herşeyi hakediyor, özellikle de şu seride durum ne olursa olsun müthiş bir seyirci desteğini hakediyor. Ve ben inanıyorum ki şu 2 tane yüksek farkla biten maçın ardından eğer takımı 3. maçta ateşleyebilirsek içeride hiç maç vermeyiz. Ama dediğim gibi, bu seri 4-0 bile bitse ben bu takımı sonuna kadar alkışlayacağım. Sizler de hakedene hakettiği değeri verin..
 
şu takıma,şu yönetime ve şu teknik ekibe salt fenerbahçe-galatasaray rekabetinden dolayı laf söyleyen herkes benden küfürü yer açık söylüyorum. kim ne derse desin,biz 3 yıllık program dahilinde ilk yılımızı geçiriyoruz ve çıkabileceğimiz en yüksek noktaya çıkıyoruz,önümüzdeki senelerde neler olacak herkes görecek ki bu seri daha bitmedi.

fenerbahçe takımı taraftarı zaten başarının taraftarı ama bizim taraftar profilimiz de onlara benzerse gerçekten bu beni çok üzer,biz abdi ipekçi'de ve gidebildiğimiz deplasmanlarda öyle bir ortam oluşturduk ki amaç maç sonu tabelada yazan galibiyet değildi,amaç bir olmaktı bütün olmaktı ve bunun keyfine sonuna kadar varmaktı. ben takımımdan mutluyum,herşeyin en iyisine layıklar,şampiyonluk inancım hala azalmadı,fener gelip abdi ipekçi'den maç alamaz,bunu herkes görecek,hedef sinan erdem'den bir galibiyet çıkarmak. şampiyon olamasak da yenilmez armada ruhuna sahip olan bu takım ve bu takımın peşindeki kitle kısa zamanda doğabilecek bütün başarısızlıkları bertaraf edecektin NOKTA
 
Maçı izlemedim ama açıkcası birşey kaybettiğimizi ve en azından süpürüleceğimizi düşünmüyorum.Herkes bir şeyin farkında olmalı bu takım 21 senedir yapılamayanı yaptı ve üstüne katarak devam edecek.Bu transfer döneminde herkes bunu görecek.Bir geçen seneyi hatırlayın herkes ne kadar heyecanlıydı transfer döneminde.Bugünlere gelmenin hayalini kurarken şimdi final serisindeyiz ve her nekadar geride olsakta asla pes etmeyecek, süpürülmeyecek,son maça kadar gidecek bir takıma sahibiz bunu herkez görecek önümüzdeki iki maçta.Seneye çok daha güçlü bir takım ile şampiyonluk bize yakındır diyorum öyle umuyorum.Ama dediğim gibi bu takım pes etmez,etmeyecek bunu göreceğiz.Bize düşen görev apaçık belli ''tünelin ucundaki ışığı'' izlemek...
 
Bu seri isterse 4-0 bitsin -ki bitmez- ellerimiz patlayana kadar alkışlamalıyız bu takımı, bu kadar kısıtlı bir bütçeyle finale kadar gelebildiler. Seri 5.maça geldiğinde Abdi İpekçi'de olup sesim kısılana kadar bağırıp, ellerim patlayana kadar alkışlayacağım bu takımı. İpekçi'de bu kadar rahat 3'lük sokamayacaklar! Ayrıca seri 2-2'ye geldiğinde takımın özgüveni de yerine geleceğinden ondan sonra Sinan Erdem'deki maçı kazanıp Abdi İpekçi'de neden şampiyonluk maçına çıkmayalım ?

Sizlere inanıyor ve güveniyoruz!
 
Evet, ilk maçın ardından alınan bu ikinci farklı mağlubiyet hepimizi üzdü, hatta umutlarımızı yıprattı ama...

Dikkatinizi çekti mi bilmiyorum; normal sezondaki Fener Ülker ile final serisindeki Fener Ülker arasında dağlar kadar fark var. Yüzdeli hücumlarını bir kenara bıraktım, savunmalarını tahminlerin ötesinde sertleştirdiler ve final serisini EL seviyesinde oynamaya başladılar. Hani bizim geçenlerde A Lisansı alabilir miyiz umuduyla kampanya başlattığımız organizasyon. Neticede miras da olsa karşı yakadakiler o hakka sahipler ve yıllardır bu seviyede maçlara çıkıyorlar. Peki ya biz?

Geçen sezon yaşadığımız talihsizlik bir kenara, daha 6 sene önce play out oynuyordu bu takım. Yanlış okumadınız off´da final değil, out´da final maçına çıkmıştı! Evet evet, şimdi bize görevimizi (misyon) hatırlatan, genç beyinlerin ufkunu açan, ama şu anda tepki verdiğiniz, eleştirinin ötesinde iletiler yazdığınız takım.

Her şey bir yana 21 yıl sonra finalde mücadele etmenin keyfini çıkarıyorum. Tavsiye ederim, cidden yok böyle bir keyif!
 
hocam anlamadığım bi konu var bizim niye bütçemiz kısıtlı koskoca GALATASARAY yani neden baskete yatırım yok ? 20 milyon galatasaray için imkansız bişey değil sonuçta , bu konuyu pek bilmediğim için soruyorum biri aydınlatırsa sevinirim .
 
Show TV her maçın geniş özetini gece veriyor. Bakın 1. ve 2. maç ne kadar rating almış bu program. 3. maç sonunda yayınlayacağı tekrar, ne kadar rating alacak. :) GS'ın ratingini 3. maçtaki zaferimizden sonra görmemeye devam edecek basın medya sistem. İşte bu takım bütün bunlara karşı finalde. Açıkcası ben bu sene final beklemiyodum. Zİya hala bana der:)) Ama çıktıysak keyfini yaşamalıyız. Sizde öyle bir mantık var ki, sizin gibi düşünse Asafa Powell bir daha yarışmaz. Çünkü ne de olsa ikinci olup madara olacak Bolt'a karşı.
 
Şampiyonluk istemek kötü bir şey değil ama gel gör ki buradaki arkadaşların çoğu finale çıkmaya bile hazır değilmiş.

Bu takıma ( bu sezon için )negatif tek söz söyleyen çarpılır arkadaşlar.
 
'Takım aslan gibi mücadele etsin isterse yenilelim önemli değil' denir hep.Ama bir mağlubiyet aldıkmı yine saçma sapan eleştiriler başlar üstelik takım aslan gibi mücadele ettiği halde.Bu ikiyüzlülüğü anlamıyorum.

Bu takımla gurur duyuyorum,allahına kurban hepsinin.4-0 la seriyi kaybetsek bile bu düşüncem değişmeyecek.
 
Şu maç sonrası yazılan bazı şeyleri gördükten sonra finale hazır olmayan takımdan çok taraftarmış gibi geliyo bana.

Ukic el üstü 3 tane üçlük soktu arka arkaya. Ama bizimkilere sorsan gömülü alan savunmasıymış, Shumpert çok kötüymüş. Andric kötü evet ama Oğuz gibi itiraz edemediği, hakemin üstüne çıkamadığı için kötü.

Bu arada bahane gibi olmasın ama hakemler 2. yarıda çok kötülerdi. Mağlubiyete sebeb aramıyorum ancak bi' köşede dursun.
 
Aynen öyle asıl taraftar hazır değilmiş finale.En az 4 maçlık serinin deplasmandaki 2 maçını kaybetti diye takım yerin dibine girdi bir anda. Bu takımla her türlü gurur duymamız lazım. Seri 4-0'da bitse 4-3'te bitse. İşleri zor , rakip belli. Ama bu takım daha ilk yılında bunları başardıysa önümüzdeki seneler neler yapacak.Sadece geleceğe bakın. Hiç biri çaktırmıyor ama öyle bir korkuyorlar ki bizden. Gelecekteki bizden. Sezon bittikten sonra gelen her transfer haberinde daha da korkacaklar.Avrupa kupasını kaldırdığımzda anlayacaklar asıl büyüğü, bu ülkeye basketbolu kimin getirdiğini , Yenilmez Armada'yı !.

Sinan Erdem'de fark açıldıktan sonra pınarbaşı çeken taraftarları görünce "İnanılmaz bir atmosfer bla bla " diyen spormax ekibini İpekçi'de de göreceğiz. "Ağızlarında salya ile bekliyorlar" sözü meşhur olmuş. Kıskanmayın bu kadar İpekçi Cehennemi'ni.
 
Partizan örneği gerçekten iyiymiş! Partizan yazan arkadaşın Partizan'ın altyapısından, geleneğinden, basketbol tarihine kimleri kazandırdığından ya da kim ne derse desin USA'dan sonra dünyanın en başarılı basketbol ülkesi olan Yugoslavya ekolünden ve bu ekolün hangi klüpten kaynaklandığından hiç haberi var mı acaba? Yaz da ne yazarsan yaz...

Skor taraftarları ya da at gözlüğü takan futbol taraftarları lütfen gidip transfer nöbeti falan tutsunlar. FBU'den 20 sayı fark yemekte utanılacak bir durum yok, o FBU bu sene hem de deplasmanda Barcelona'ya (ki bir önceki Avrupa Şampiyonu) 10, Olympiakos'a yine deplasmanda 14 sayı fark atmış, yıllardır Euroleague'de en üst seviyede mücadele veren bir takım. Efes gibi bütçesi bizim 3 katımız olan takımı dümdüz etmiş bir takım ve üstüne 1 haftadır bizim maçları bekleyen bir takım.

Bizim takım son 12 günde 6. üst düzey maçını oynadı, bu dar kadroya ve üzerine sakatlıklara rağmen çatır çatır mücadele ediyorlar, ayıptır. Kazanırlar kaybederler hiç sorun değil, canları sağolsun. Kupa için takım tutanlar birkaç yıl gidip FBU'i tutsunlar nasıl olsa 2-3 yıl içinde geri dönecekler!

Eline sağlık Murat Bey, duygularıma tercüman oldun.
 
Partizan örneği gerçekten iyiymiş! Partizan yazan arkadaşın Partizan'ın altyapısından, geleneğinden, basketbol tarihine kimleri kazandırdığından ya da kim ne derse desin USA'dan sonra dünyanın en başarılı basketbol ülkesi olan Yugoslavya ekolünden ve bu ekolün hangi klüpten kaynaklandığından hiç haberi var mı acaba? Yaz da ne yazarsan yaz...

Skor taraftarları ya da at gözlüğü takan futbol taraftarları lütfen gidip transfer nöbeti falan tutsunlar. FBU'den 20 sayı fark yemekte utanılacak bir durum yok, o FBU bu sene hem de deplasmanda Barcelona'ya (ki bir önceki Avrupa Şampiyonu) 10, Olympiakos'a yine deplasmanda 14 sayı fark atmış, yıllardır Euroleague'de en üst seviyede mücadele veren bir takım. Efes gibi bütçesi bizim 3 katımız olan takımı dümdüz etmiş bir takım ve üstüne 1 haftadır bizim maçları bekleyen bir takım.

Bizim takım son 12 günde 6. üst düzey maçını oynadı, bu dar kadroya ve üzerine sakatlıklara rağmen çatır çatır mücadele ediyorlar, ayıptır. Kazanırlar kaybederler hiç sorun değil, canları sağolsun. Kupa için takım tutanlar birkaç yıl gidip FBU'i tutsunlar nasıl olsa 2-3 yıl içinde geri dönecekler!

Altına imzamı atıyorum ve Abdi ipekçide yenilsek dahi ( Bu ihtimali düşünmek bile istemiyorum) bu takım kanının son damlasına kadar savaşan bu takım omuzlarda taşınmayı hak ediyor. Buradan atıp tutanlar acaba sezon başında bu takımın final oynayabileceğini akkıllarının ucundan geçirebilirmiydi? Bir düşünsünler lütfen...
 

Üst