Havada Kalan El!

Geçenlerde 29 Ekim Resepsiyonun da bir olay yaşandı. İlk görüntüyü koyacağım sonra yorumlayacağım..

14226.jpg

Şimdi siz ne düşünüyorsunuz bilmiyorum ama bu çok çirkin bir görüntü. Beni az çok tanıyanlar Gül ve Eşi hakkında ki düşüncelerimi de bilirler ama şu görüntüye bakarken kadının düştüğü durumda olmak istemezdim..

Öncelikle bu "el sıkma" olayı bir görgü kuralıdır, misafir olarak gelenlere elinizi uzatır ve hoşgeldiniz dersiniz, bu görüntüde de Hayrünnisa Gül Hanım güzel şekilde hoşgeldiniz diyor ve elini uzatıyor ammaa velakin bizim TRT Genel Müdürü tokalaşmıyor! Bu olay bir kez benimde başıma geldi. Bir kaç sene önce bayram ziyaretine gelen bina sakinine görgü kuralı olarak elimi uzattım ve kadın yüzüme dahi bakmadan "ben tokalaşmam" gibi bir söz ile benim elimi havada bıraktı. Ondan sonra bir başka kişi yine bizim evde arkadaşıma yaptı ve yine akraba ziyaretine gittiğimiz yere gelen bir kadın bu sefer ablama aynı şeyi yaptı. Yani bu olay bizim başımıza tam 3 sefer geldi, nasıl bir duygu olduğunu ve o anda ne hissettiğini biliyorum.

İster müslüman ol ister gayri müslüm, ne olursan ol ama ilk önce adam ol!

İlk önce benim başıma gelen olay için bir iki şey yazacağım..

Şimdi iyi güzel, müslümansın. Ne sana ne de dinine diyeceğim yok, dini bayram ziyaretine gelmişsin bende elimi uzatarak hoşgeldiniz demişim. E be kadın ben senin namusunu mu kirlettim!

Yahu anlayamadığım bir şey var, nedir bu el vermeme meselesi? Burası şeriat ülkesi değil, burası Türkiye Cumhuriyeti! Ben sana görgü kuralı olarak el vermişsem sen sıkmalısın, geri çevirme ya da öküz gibi suratıma bakmaya hakkın yok.. Yani senin elini tutunca senin namusunu bozmuyorum ya da sarkıntılık yapmıyorum, daha ne istiyorsun da böyle abuk subuk hareketler yapıyorsun! Ben senin o eşsiz elini sıkmaya can atmıyorum, herkesin yapması gerektiği gibi evime gelen misafiri güzel şekilde ağırlamaya çalışıyorum ama dakika bir gol bir mantığı ile herşeyi yıkıyor bunlar.

Gelelim üstte ki görüntüye, ilk önce video'yu vereyim..

http://video.ntvmsnbc.com/#v09518903702 ... 0046014120

ABDullah Gül ve Eşi elini uzatıyor, önde ki İran Elçisi elini göğsüne götürerek tavrını belli ediyor ki ona bir lafım yok orası zaten şeriat ülkesi, olacak o kadar.. Onun arkasından gelen bizim TRT Genel Müdürü kadıncağızı çok zor bir duruma sokuyor, bu adam korkuyor galiba. Allah korusun, namusu kirlenecek Genel Müdürün.. Bunun adı artık görgüsüzlükten de ötedir, normalde olması gereken bu değildir ama şu işlere bir bakın. Bunun yapıldığı tarih ve yere de dikkat edin..

Tarih: 29 Ekim 2009

Yer: Cumhurbaşkanlığı Resepsiyon Salonu

29 Ekim'de biz neyi kutluyoruz ya da bu resepsiyon ne için yapılıyor? Cumhuriyet için..

Peki bu "el sıkmama" meselesi neyin simgesi? Şeriatın..

Şimdi gelin işin içinden çıkmak için TRT Genel Müdürü Sayın İbrahim Şahin'e soralım.

Sayın Şahin, yukarıda ki yer, tarih ve cevapları verilmiş soruları dikkate alırsak;

1-Siz nesiniz?

2-Kime ve neye hizmet ediyorsunuz?

3-Başında bulunduğunuz kurulun ne olduğunu hâlâ kavrayamadınız mı?

Tamam eski imamsın, tamam müslümansın ama yuh be kardeşim! Ben bu görüntüyü Bayan Gül'den beklerken bir erkek yaptı, helal olsun!

Gerçekten çok kötü bir durum.

Hayrünnisa Gül bir bayan olarak bunu kendi görüşlerine göre yapmak istememiş olsa bir yere kadar hoş karşılayabilirdiniz. Ancak TRT Genel Müdürü olmuş bir insanın kendisine uzanmış eli sıkmaması tolere edilebilecek bir durum değil. Herşeyden öte bir bayanı o hale düşürmek nezaketsizliğin önde gidenidir.

Söylenecek söz yok.

Düşüncene saygı duyuyorum Eren ancak burası her ne kadar basketbol sitesi olsa da sadece basketbol ile ilgili materyal bulunmaması gerekir. 2 gün önce gündemde olan bir konu idi, bende düşüncelerimi dile getirdim.

Neyse gerekli görülmez ise silinebilir. ;)

Yeri değil bence de.

Bir de şahsi kanaatimce bu tarz şeyleri paylaşmak alışkanlık haline geldi hep bi mesaj kaygısıdır gidiyor.

Her şeyden bahsederiz burada, her şeyi konuşuruz. Bu yeri gelir ciddi olur, yeri gelir güler eğleniriz ama birilerini iğnelemek birilerine giydirmek şekli ile mesaj vermek iyice alışkanlık oldu. Bence Yanlış ve dikkat edilmesi gereken bi nokta.

Tamam illa basketbol yada illa spor konuşmayalım ama konuşurkende biraz daha hassas olalım şunu aklımızdan çıkarmayalım bir fikir varsa karşı bir fikir de her zaman var. Doğrudur, yanlışdır ama var. Ne olursa olsun, ne kadar doğru olursa olsun bu tarz konuların yeri burası değil.

Bence gereksiz olmuş silinmeli (şahsi düşüncem).

Herkes dini veya siyasi düşüncelerini dile getirip daha sonra '' Gereksiz ise silinebilir '' derse bu işin suyu çıkar...

Ayrıca bu forumda annesi,bacısı vb. bayan eş,dost,akrabalarından karşı cinsin elini sıkmayan olabilir. Sonuçta özgür bir ülkede yaşıyor isek kişierin bu tür kişisel görüş ve davranışlarına saygı göstermek zorundayız. Tasvip etmediğiniz bir durum olabilir elbette fakat her ne kadar yaşadığınız olay ile paralel olarak kişilere öfkeniz olsa da öfkenizi kusacağınız yerin burası olduğunu düşünmüyorum.

Şamil Turançiftçi' Alıntı:
Yeri değil bence de.

Bir de şahsi kanaatimce bu tarz şeyleri paylaşmak alışkanlık haline geldi hep bi mesaj kaygısıdır gidiyor.

Her şeyden bahsederiz burada, her şeyi konuşuruz. Bu yeri gelir ciddi olur, yeri gelir güler eğleniriz ama birilerini iğnelemek birilerine giydirmek şekli ile mesaj vermek iyice alışkanlık oldu. Bence Yanlış ve dikkat edilmesi gereken bi nokta.

Tamam illa basketbol yada illa spor konuşmayalım ama konuşurkende biraz daha hassas olalım şunu aklımızdan çıkarmayalım bir fikir varsa karşı bir fikir de her zaman var. Doğrudur, yanlışdır ama var. Ne olursa olsun, ne kadar doğru olursa olsun bu tarz konuların yeri burası değil.

Bence gereksiz olmuş silinmeli (şahsi düşüncem).
Eğer bu lafın bana ise, bende bir alışkanlık olmadı Şamil. Daha önce Atatürk topiclerini açtım laf edildi, Hayrünnisa Gül'ün düştüğü durum için konu açtım yine laf edildi..

Kimseyi iğnelemedim, olduğu kadar açık şekilde rahatsızlığımı dile getirdim. Ne yani, ben şimdi TRT Genel Müdürünü eleştirdim diye birilerini mi iğlenedim ya da birilerine mesaj mı vermek istedim? Bazı konularda düşüncelerimi dile getirebilir miyim diye Onur Abi ile konuşmuştum, o'da onay verdikten sonra Atatürk topicleri açtım, bir kaç gün önce de bu olay oldu bende konuyu sizlerle paylaşmak istedim..

Bu arada bazı ulema ve bilirkişilerinin dediği gibi "nefret kusma" yoktur konuda, kendi nefretlerini başkaları üzerinden laf cambazlığı yapanlar nefretlerini kusuyorlar.. Kimse kimseye maval okumasın o yüzden, bir çoğunuz benden çok çok eski ve herkes birbirini ve neyin ne olduğunu çok iyi biliyor o yüzden laf salatası yaparak, bana laf sokmasın.. Laf sokmaya çalışanlara; birgün karşınızdakilere soktuğunuz laflar bir bir size sokulursa şaşmayın ve ne oldu diye düşünmeyin.. ;)

Yöneticilerin eli havada kalmasın bari, konuyu silebilir, bana ceza verebilir hatta başka şeylerde yapabilirsiniz. Birde sizi zor duruma sokmayalım. ;)

Yahu kime laf sokmuşum arkadaş? Sevmediğim Abdullah Gül ve Eşini savunmuşum burada, bu mu yani laf sokmak?

TRT Genel Müdürüne eleştirimi diyorsanız, laf sokmak değildir bu. Sade ve sadece eleştiridir, demokrasi nağraları atıyoruz her yerde ee bu ne?

Yahu Barış suçlusun kabul et..bilmiyormusun Televole gençliğiyiz..Böyle konular konuşulmaz zinhar Günah yahu..Git Doğumgünü topiği aç..Dizi film şarkı Topiği aç..Uğraşma böyle önemsiz(!) şeylerle..biz mi kurtaracağız bu memleketi amaaannnn

Erdem Akkaş' Alıntı:
Yahu Barış suçlusun kabul et..bilmiyormusun Televole gençliğiyiz..Böyle konular konuşulmaz zinhar Günah yahu..Git Doğumgünü topiği aç..Dizi film şarkı Topiği aç..Uğraşma böyle önemsiz(!) şeylerle..biz mi kurtaracağız bu memleketi amaaannnn
Abi olayın bu olmadığı çok açık. Burası Galatasaray ile ilgili bir forum onun dışında da konuşulanlar belli. Eğer bu konuları konuşmaya başlayacaksak her gün 10 tane konu açılır böyle. En son Akp'li millet vekilinin şehitlerin ardından atılan sloganlarla ilgili söyledikleri mesela. Yeri burası değil işte. Bunun için milyon tane siyaset forumu var.

Sevgili Eren ben Siyaset olarak bakmadım olaya..Tabiki Siyaset yapılacaksa onlarca konu açılır ha çaktırmadan da laflar sokulur..anında da kilidi yer..Ama kaldıki Burada Doğumgününde topicler açılıyor duygu düşünceler paylaşılıyor yada Birçok Galatasaray dışında da konular tartışılıyor fikir beyaan ediliyor..burda da Barış arkadaşımız (siyasi görüşleri tamamen zıt buarada) bir bayanın durumunu ve Tokalaşmada zihniyeti paylaşmış...Bukadar linç edilecek bir olay göremedim..siyasette göremedim ne yazıkki.. Ha burdaki ne çeşit bir siyaseti göremediysem de ben yazık olmuş yıllarıma..ülkeyi ilgilendiren bir olayda bizim bunları paylaşmayacak kadar mı bazı duygularımız köreldi..yada bir insanın paylaşımına saygı duyamayacak kadarda mı sabrımız yok..Aksi bir fikri yada görüşüde büyük bir zevkle dinlerdim..konuyu başka bir görüşteki kişi açsa bu tepkide olmayacaktı..bukadar tepkiye de bu yüzden gerek yoktu bence de..yani sel olayından sonrada bazı şeyler konuşuldu onada gerek yoktu ozaman..sel le Basketbolun ve Galatasarayın ne alakası var...yani illa bazi şeyleri konuşmak paylaşmak için hepimizin aynı şeyleri mi düşünmesi gerek..ters bir düşünceyi bile kaldıramıyoruz sonrada basketbol tartışalım..nese

Yakın zaman önce facebook´ta üniversite öğrencileriyle yapılan röportajları izlemiştim.

Yaşar Büyükanıt hakkındaki düşünceleriniz nedir sorusuna; oyumu ona vermeyeceğim; Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı, Başbakanı kim sorusuna yanıt vermek istemiyorum diyen bir gençlik yetişiyor.

Bu konuların tartışılabilmesini isterdim ama bu forumda siyasi konuları düzeyli bir şekilde tartışmak mümkün olmuyor. Umarım tartışma seviyeli biçimde yoluna devam eder de, yanılan ben olurum.

Benim de söyleyeceklerim vardı bu konu hakkında ama tam mesajımı yazarken konu kilitlendi bende Onur Abi den rica ettim benim ismime cevap verilmiş abi benim de cevap hakkım doğar dedim o da sağolsun konuyu açtı ama ben yazacaklarımı yazmayacağım kilitli kalması bence de uygun inşallah böyle konularda artık daha dikkatli olalım farklı düşüncelere saygı duyalım kimseyi kırmayalım 3 günlük dünyada.

Ben Onur Abi ye gösterdiği Hassasiyetten dolayı teşekkür ederim ve tekrardan konuyu kilitlemesi için ricada bulunuyorum teşekkür ederim abi seni zor durumda bırakmam, bırakmak istemem biliyosun.

Beyler, eğer sakıncalı gördüğünüz bir husus varsa çevirimiçi gördüğünüz bir yöneticiye yahut herhangi bir yöneticiye bir özel mesaj atıverin. Ancak konuya "bence silinmeli, silinsin" tarzı şeyler yazmayın lütfen.