Her Mahalleye Bir Pota

Milli Takım serüveni ve tartışmaları arasında bir mektupla bir hareket başlatıldı. Bu hareketin içinde bizler de üstümüze düşeni yapmalıyız diye düşünüyorum.

Gelen mektup uzaklardan.. Uzak görülenlerden.. Şırnak'ın İdil ilçesinden Okçular köyünden..

"Bizi de uçurun lütfen"

"Türkler uçuyor sevindik, gururlandık ama burada, benim görev yaptığım köy okulumda çocuklar bırakın uçmayı zıplayamıyorlar bile. Burası damsız evlerin diyarı. Köyün ve öğrencilerin durumunu anlatmak istemiyorum, aynı bilindik manzaralar. Çocukların spor adına yaptıkları, patlak topları, terlikleriyle okul bahçesinde futbol oynamak. Okulumuz, tahtamız, kitabımız var, biz de buradayız, kısacası eğitimde sorunumuz yok. Fakat biz Hidayet?in üçlüklerine, Semih?in bloklarına, Kerem?in asistlerine özendik, biz potaya, yani basketbola özendik. Demiyoruz ki bize parlak cilalı parkeli spor salonu yapın, bize 2 tane pota yapın yeter, çemberin filesini biz öreriz. Hadi, yapın bir asist biz de uçalım...

Okçu Köyü İlköğretim Okulu ? İdil/Şırnak"

Alınan paraların değeri, ederi tartışılırken unutulan geleceğimiz için bir ışık tutmak istiyoruz.

Aşağıda görülen köydeki çocuklarımızla yeterli kalmayız umarım. Bu okul için bu projeye başlayan bizlerde kendi cebimizden birşeyler yapabilirdik. Bu projenin amacı her semte, her mahalleye bir pota sloganıyla açıkça belirtilmektedir.

rafia-safia1.jpg


sirnak-idil.jpg


Çok fazla uzatmak istemiyorum. Konuyla ilgili web sitesini mümkün olduğunca yayalım lütfen.

http://sosyalbasketbol.wordpress.com

Konuyla ilgili yardımı dokunabilecek her türlü bilgi, iletişim konusunda ulaşın lütfen.

ricardo@istanbul.com
 
Çok teşekkürler Murat Bey.Siteyi ziyaret ediyorum hemen.
 
rafia-safia1.jpg


Rafia ile Şafia ikizleri görüyorsunuz, o gözlerin hatrına kapı kapı gezip 2 pota parasını çıkarırız ama işimiz o kadar basit değil işimiz. Görmediğimiz nice gözler var o yüzden sponsorlara, basketbolun gerçek destekçilerine de ihtiyacımız var. Tabii bizim bireysel olarak elimizi taşın altına sokacağımız günler de gelecek, organize olalım lütfen.
 
Bu konuyu henüz görmek benim ayıbım sanırım.

Siteyi de hemen dolaştım ama sadece yardım için değil, ayrıca ne yapabiliriz fikirlerinin de paylaşılması istenmiş sanırım.

Alınacak malzemeler ve bunların fiyatları belli olduktan sonra elimizden geldiğince yardım ederiz biz de.
 
Sponsorlar pek sıcak yaklaşmasa da güzel gelişmeler var, bu haftaiçi netlik kazanmış olur herhalde..Kendimiz de üzerine elimizden geldiğince ilaveler yaparak 1köy 1 köydür mottosundan hareketle mutlu sona ulaşabiliriz sanırım..
 
Bu konuyla ilgili maddi yardımda bulunmak isteyenler bana ulaşsın lütfen. Az çok farketmez.

Sponsor konuları ne yazık ki! zora girdi.
 

Üst