Hıncal Uluç - İnşallah Eleniriz!

İNŞALLAH ELENİRİZ!

İnanın fena halde böyle diyesim geliyor.. Hatta çıkıp duaya çağırasım geliyor, mahalleyi..
Bu kahrolası Allah'ın belaları yüzünden, hem de ulusça en ihtiyaç duyduğumuz günlerde zafere lanet edip, yenilgi dilenesim geliyor..
Hep ayni hikâye.. Hep ayni trajedi..
Bir futbol maçı kazandık mı patlayan tabancalar ve durup dururken ölen masumlar..
Çek maçı biterken, Sevgili spiker kardeşim Melih sevinç çığlıkları atma yerine öğüt veriyordu başımıza gelecekleri bildiği için.. "Sakın silaha sarılmayın, sakın şarjör boşaltmayın.. Masumları öldürmeyin" diye..
Ama sarıldılar.. Cinsel iktidarsızlıklarını, eksik erkekliklerini saklamak için her fırsatta silaha sarılanlar, güya havaya saydırdıkları kurşunlarla gene, zaferi kana boyadılar.
Yığınla yaralı var.. 12 yaşındaki İzel şimdi yoğun bakımda yaşam savaşı veriyor. Çıkar mı belli değil.. Çıksa bir daha sağlıklı olur mu belli değil?..
Söyler misiniz, dünyada hangi maçı kazanmak buna değer?.
İnsan canından kıymetli bir şey var mı?. O canın bedeli var mı?..
Her zaferin ardından bu haberleri kanıksadık. En acısı da bu.. Kanıksamak.. Ateş düştüğü yeri yakıyor, ötesinin umurunda değil.
Bu ülkede medya medya olsa, gerçekten dördüncü güç olsa, bu yasa değişmez mi?.. Caydırıcı hale getirilmez mi?. Kutlamalarda silah gösteren ve sıkanların hayatını kaydırsak, bir daha sayabilir mi, hayvan oğlu hayvan?..
Medya medya olsa, bu Meclis'i yeni yasaya zorlamaz mı, insanlarımızın canı için..
Sıkanlar bu Meclis'te.. Milletvekili, hatta bakan var, sıkan, sıkanı teşvik eden.. O zaman İmam cemaat hikâyesi.. O film adına geçen O. Çocuğunu kim durduracak?..
Hırvat zaferi kaç cana mal olur, düşünebiliyor musunuz?..
Türkiye, yarı finale, finale çıkarsa, hele bir de Maazallah şampiyon olursa kaç masum ölür?..
Kızar mısınız bana "İnşallah eleniriz" dersem?..

Ben kızmam.
Hiç birşey insan hayatından değerli değildir.
Şimdi diyeceksiniz ki kazanıp,tur atlamayla insan hayatının ne alakası var?
Yaşadığımız talihsiz olaylardan sonra güzel ülkemizde nasıl bir alaka olduğunu gördük.
Adam gibi sevinmeyi,adam gibi üzülmeyi bilmiyorsak hakettiğimiz bir sevinç,başarı olduğunu da düşünmüyorum.

Kimse kusura bakmasın ama çok cahil bir milletiz.Nihat'ın attığı 1 golü bırak Dünya Şampiyonu da olsak o çoçuğun babasının acısını dindirebilir mi ? Sevinmeyi bilmiyoruz çok normal çünkü hayatımızda hiç başarımız yok ki .Eline sağlık Üstad gene döktürmüş.

Kesinlikle haklı. İnsan hayatı hiçbir seye degisilmez. Diger taraftan ''mucizevi'' galibiyetlerden haz etmiyorum. Top oynamadan hak etmeden turu gececeksek gecmeyelim daha iyi. Kagıt ustu basarılarından gurur duymuyorum. Acıklanamayacak galibiyetler, kendimiz hakkında yanlıs fikirler edinmemize neden oluyor.

Her ne kadar Hıncal Uluç'u pek değil hiç sevmesemde doğru bir konuya değinmiş. Hala daha sevinmeyi öğrenemedik. Hala daha bir şarjör boşaltmadan eğlenebileceğimizi anlayamadık. Her sevinçli bir olay sonucunda ertesi gün bu tür haberler ile sevincimiz kursağımızda kalıyor...

Galatasaray için yazdığı bazı yazılarını beğenmesemde, bu samimi düşüncelerine katılmamak elde değil.

Maç biter bitmez sipere attık kendimizi.Sevinmek haram oldu normal insanlara.Herşeyin tadını kaçırıyoruz.O ateşledikleri silahın birine zarar verebileceğini bile bile nasıl yapıyorlar bunu.Nasıl bir ruh hali yaptırır bunu insana.Bırakında galiyebiyetlerde bedel ödemeyelim artık.Kazanalım ama artık silahta sıkmayalım.
Nedir bu Allah aşkına hadi kavga silahla,sevinçtemi silahla...

Bozuk saat Uluç´un akrep ve yelkovanının doğruyu gösterdiği an...

Her sorunun yanıbaşında bir çözüm vardır sözünü çok severim. Hem gerçek hem mecazi anlamda bu sorunun çözümü yanıbaşında. Yan komşumun kullandığı silahtan çıkan kurşunun benim çocuğuma, yakınıma, sevdiğime gelme ihtimali var mı, var. O zaman arayacaksın 155´i komşunu ihbar edeceksin. Sonuçta ilgili yasa çıktığı zaman gazeteler geniş yer ayırarak bu konuya (soruna) değindi.

Boşuna dememiş atalarımız; "Tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir."

Hıncal ULUÇ' Alıntı:
...hayvan oğlu hayvan.
Haberi izlerken o kızcağızı görünce bu ve bunun gibi bir sürü tabir kullandım o hayvana.

Kızcağızın evini gösterdiler, zeminin altında bulunan bir ev. Nasıl becerirsin de, kendi hizandan daha aşağıda bulunan bir yere ateş edersin?

Bu soruya da gerek yok. Sevinmeyi açığa vurmak, rahatlamak için silaha mı sarılmak gerekiyor?

Bir kez daha nefret ettim şu silahtan. Bir kez daha "Bireysel Silahlanma"ya "HAYIR" diyorum.

Bu konuda destekte bulunmak isterseniz: Bireysel Silahlanmaya Hayır...

Maçı hemen bizim yan apartmandaki aile dostlarmızla seyrettik maç bitti ve bir anda o inanılmaz silah sesleri sanki savaş cıkmış gibiydi yan apartmandan eve gidene kadar neler cektik.

Bazen doğruları yazmasını da biliyorsun Uluç...

Türkiye-Çek C. maçını amcamlarda izliyorduk maç bittikten sonra öyle sevinçliydik balkona çıktık ve yoldan geçen konvoyu izliyorduk derken ordan birisi silahi çıkarır ateş eder ve kurşun 2-3 metre yanımdan geçti... Sonra durdum kendi kendime ''Lanet olsun böyle insanlara,ben bu insanların Türk olduğuna inanmıyorum,amaçları insan öldürmekten başka bir şey değil '' dedim ve sevincim kursağımda kaldı.

Silahlanmaya Hayır.

Respect And Peace !

Saygı ve Barış !

4206.gif

Rap müziğin sürekli ön planda tutmak istediği konulardan biridir bu..

Hırvatistan maçından sonra da aynı şeyler yaşandı. Hem de daha fazlası... Başarıya oranla, sıkılan kurşun miktarı da artacak sanırım inatla! :?

"Ne zaman akıllı olurlar?" sorusunu bıraktım, "Bir ... olmaz bunlardan." demeye başladım.

İnsanlara yapma denilen şeyi daha çok yapmaları inanılır gibi değil.Bunun çeşitli yaptırımı olması gerekiyor.Yakalayacaksın 4-5 serseriyi iyi de korkutucu ceza vereceksin bak bakalım Dünya Şampiyonu'da olsak bir tek ses geliyor mu ? Allah Belanızı Versin.

Dün bir polis arkdaşla muhabbet ettim. Gece saat 1 e kadar nöbeti varmış. Maç bitince arabayı çektim bir köşeye kendimizi garantine aldık dedi.

Bu kurşun sıkan insanlar Türk'mü diye soruyorum kendime.Hırvatistan'ı elemişiz ve kutlamalra katılıyorz.Fakat bazı kendini bilmezler havaya kurşun sıkıyorlar.Bunu kaç kere yapma diyenlere inat başarılar arttıkça daha çok sıkıyorlar.Hadi Hırvatlar yenildiler diye çekip vurdular deseler anlıyacağım ama kendi vatanadaşımız(!) kurşun sıkıp kendi vatandaşına zarar veriyorsa ben o insanlara edecek küfür dahi bulamıyorum.

Balık baştan kokar.

Sen eski türk filmlerinde bolca şiddet kullan,filmdeki herkesin bir elinde sigara,bir elinde içki,Kadına hertürlü şiddetin en ağırını göster,Savaş kahramalığını konu alan filmlerde yabancı kadınları potansiyel o..... göster,türklüğü at,avrat,silah üçlüsünden ibaret say,filmlerde hukuku hiçe say,Eline silahı verdiğin figuran gitsin katliam yapsın,Ve daha birçok şey...

Hiçbir doğru örneğe yer verme.Sonra neden toplumumuz ahlak çöküntüsüne girdi de.Yıllar sonra çık bizim başımıza neden bunlar geliyor de.E çünkü sen böyle istedin.Yıllarca topluma bunları aşıladın.Şimdi o ebeveynler ve çocuklarıda kendilerine öğretildiği gibi yaşıyor.Bilinçli insanları tabiki bir kenara koyuyorum.Ama işte çoğunluk öyle değil..Gençlerimiz neden sigara,içki tiryakisi oluyor de.Neden kadına şiddet uygulanıyor de,Pippa' lar neden öldürülüyor de,neden silah atılıyor de,(milletvekilleri dahi silahla dolaşırken) vede vatan kurtarmaya meraklı gençler neden milliyetçilik adına Hrant'ları öldürüyor de.Televizyonun önemi çok büyük.Sen 7 gün 24 saat hertürlü rezilliği televizyonlardan topluma aşıla.Sonra da ah vah çek...

Bu filmlerin insanları nasıl etkilediğini unutmayalım.Herkes aynı bilinç düzeyine sahip değil.Bazıları doğru yanlış ayrımını yapmaktan acizler.Ve bunlar çocuk yetiştiriyorlar.Onlara gösterilenin doğru olduğu kanaatindeler.Dizi ve sinemalarda gördüklerini birebir taklit eden büyük bir çoğunluk var.
Tabi bütün olanları filmlere bağlamıyorum ama büyük etkisi olduğu kanaatindeyim.
Eğer bunlarsız bir Türkiye istiyorsak,bu sayılanları filmlerden,tv' lerden çıkarıp yerlerine doğru örnekleri koymalıyız.Koyalimki gelecek nesilleri bari bunlarla zehirlemeyelim.

Ama ne yazıkki yetkililer bu konularda pek rahat.Hiçbir önlem almaya niyetleri yok.Kendi canları yanarsa belki ufak birşeyler yapabilirler.Tamamen bir başıboşluk hakim.Artık acilen birşeyler yapılması gerekiyor.
Türkiye alarm veriyor.
Sen yapmazsan, Ben yapmazsam, Biz yapmazsak, Nasıl çıkacak karanlıklar aydınlığa?

Ya bu gerizekalı embesil herifler ne zaman akıllanacak. Kendi çocuukları vurulunca falan mı akıllanırlar. Böyle malca bir zihniyet yok yahu insan görünümlü amipler.