House M.D.

thr7go.jpg

Konusu:Her bölümde yeni bir gizem ve her bölümde şaşırtıcı bir vak'a... Bunları ancak bu ekip çözebiliyor... Dr. Gregory House ve ekibi, doktorların çözemedikleri rahatsızlıkları teşhis etmek ve çok gizemli, kritik vakaları aydınlatmak konusunda uzmandır... Ekibin toplum kurallarına uymayan, antisosyal lideri Dr. House, azmi ve hafiyelik becerileriyle adeta Sherlock Holmes'ü andırır. Bu seçilmiş ekip; yasal ya da değil, teşhisini koyup hastaların hayatlarını kurtarmak için ne gerekirse yapar. Fakat tüm bu dramatik vakaların yanında komik yanlarını kaybetmeyen uzmanlarımız, kendilerini ve de hastalarını eğlendirmeyi ihmal etmez.

Dizinin Yaratıcısı
David Shore

Yapımcılar
Paul Attanasio
David Shore
Bryan Singer
Katie Jacobs

Karakterler
Dr. Gregory House (Hugh Laurie)
Dr. Lisa Cuddy (Lisa Edelstein)
Dr. Eric Foreman (Omar Epps)
Dr. James Wilson (Robert Sean Leonard)
Dr. Allison Cameron (Jennifer Morrison)
Dr. Robert Chase (Jesse Spencer)

copy pasteden sonra kendi yorumlarımızı yazalım.önce karakterler.

Dr. Gregory House : Hastalarının hiçbirine güvenmeyen ve "genellikle" hastaları ölmek üzere duruma gelmeden yüzyüze görüşmeyen,kronik hatta piskolojik ağrısı nedeniyle vicodin bağımlısı insanlardan kaçan ama bunlara rağmen tıbbı aşmış zeki bir doktor.Dizinin ana karakteri ismindende anlaşılabileceği üzere.

Dr. Lisa Cuddy : Hastanenin kadın direktörüdür kendileri.Sürekli Gregory House abimizle atışır durur.Ama içten içede birbirlerine hayranlıkları sözkonusudur.

Dr. Eric Foreman : Dizideki tek siyahi doktor sanırım.Houseun 3 kişilik ekibinin bir parçası.Araba çalmaktan zamanında içerde yatması Houseun onu ekibe almasının bir numaralı nedeni belkide.House un yöntemleri arasında hastalara güvenmediği için bu ekibi evlerine yollaması ve inceleme yaptırması sözkonusu.Özellikle ilk sezon baya bir çekişmekte bu ikili.

Dr. Robert Chase: Ekibin avustralyalı elamanı.Babası nedeniyle ekipte olduğu izlenimi var sürekli.Bir şekilde ekipte kalmayı beceriyor sürekli.Hata konusunda üzerine yok.

Dr. Allison Cameron : Ekibin son üyesi.Dizinin olmazsa olmazı sanırım.Bir ara ayrılıyor gibi olduğunda diziyi bırakmayı düşünüyorsunuz.Ekipte olmasının nedeni House a göre böyle güzel birinin doktor olması gerçekten bu mesleği sevmesi.Fazla duygusal ve yufka yürekli olması sorun açabiliyor.Ama bir o kadarda dobra ve dilinin kemiği yok.Ayrıca farklı konulardada dikkat çekebiliyor:)

Dr. James Wilson : Kanser uzmanı yahudi doktorumuz.Gregory House un belkide tek dostu.Ne olursa olsun birbirlerini hep yanında oluyorlar.Sanırım Gregory her seferinde haklı çıktığı için hala dostlar.Sürekli Gregory kendisine hasta paslıyor ayrıca.

Gelelim dizinin konusuna : Bildiğiniz brain stormingle hastalıkları çözüyorlar.Zaten uzmanlık alanları çözülemeyen hastalıklar.Çoğu zaman saçma gelsede bir şekilde mantık var her zaman işin içinde.Tek kötü yanı her hasta mutlaka ölüme yaklaşıyor yanlış teşhisle.Bölümler arasında (sanırım biri hariç) karakterler dışında bir bağ olmasada kendine bağlayan biri dizi.Diğer bütün hastane dizilerinden (e.r. scrubs...) son derece keskin hatlarla ayrılan bir dizi.Tavsiye ederim.Varmıdır benden başka izleyen ?

Çok insana bulaştırdım bu hastalığı..Uyarayım baştan.

aa Olivia varmış... :)
zaten epey bir övgü duymuştum bu dizi hakkında,bu başlıkla da başlama tarihim biraz daha öne çekilmiş oldu...

yanlış bilmiyorsam ilk sezon başlayacak...?
pcde tembellikten bir türlü başlayamadım,böylesi vesile olur o zaman =)
"izlemezsen eksiksin" diyorsanız izleyeyim =)

Süper bir dizi haftaiçi her gün TNT de gece yarısı var kaçırmıyorum..

Ama beni rahatsız eden bir şey var ki oda Doktorlar adlı dizi.. Bir dizi çakma olur bu kadar mı olur yani.. Biraz önce rastladım da replikler bile aynı yani.. Bebeği kurtaracaklar işte bebek ameliyatta doktorun elini tutuyor sonra kadına şok uygulanıyor falan diğeri itiraz edecekken şok senide çarpar falan.. Ben kendimden şüphe ettim acaba bu bölümü önceden izledim mi diye ama meğerse House u izlemişim :)

House 1 numaradır ya. 8)
Yalnız birşey merak ediyorum. Hastaların hepsininde teşhisi vs. hep teoriye dayalı. Örneğim beyin MR ı çekiliyor ama karaciğerin bittiğini öğreniyorlar. :)

Bu arada Cuddy ve Cameron diyorum başka da birşey demiyorum abi :)

7. sezonu beklemekten fenalık geldi artık. Özlemimizi TNT sayesinde gideriyoruz tekrar olsa da sıkılmadan izlenen dizilerden. Eylül'ün 8'inde 7. sezon başlıyor. Şimdiden iki bölüm çekmişler. 13'ün yerine yeni biri geliyormuş sanırım.

Bugün ilk sezonundan izlediğim 16 17 ve 18. bölümlerle artık benim içinde bir efsane haline gelmiştir :) Dizi aslında başındada çok güzeldi ama bu bölümleri arka arkaya nefes almadan izledim müthiş bir adam House :)

Daha birinci sezonu yeni bitirdiğim için cahilliğimden soruyorum :) Cameron ilerleyen bölümlerde diziden ayrılıyormu çünkü bir haber gördüm Cameron'un How i met your mother'da oynayacağı ile ilgili

Fatih Sinan Durak' Alıntı:
Daha birinci sezonu yeni bitirdiğim için cahilliğimden soruyorum :) Cameron ilerleyen bölümlerde diziden ayrılıyormu çünkü bir haber gördüm Cameron'un How i met your mother'da oynayacağı ile ilgili

Cameron diziden ayrılmıyor sanırım. Acil Servis bölümü ile ilgilenecek ilerleyen bölümlerde. Aynı şekilde Chase´de onla beraber çalışıyor.

Ekibe katılan Taub, 13 ve ismini hatırlamadığım esmer bir doktor onların yerini tutamıyor bence. :)
Keşke Cameron ve Chase´i daha çok görebilsek...