Hüdaverdi

247.jpg

1971 yapımlı rahmetli Lale Oral'ın yönetmenliğinde hazırlanmış film serisi.

Hababam Sınıfı serisi ile birlikte Türk Sinema Tarihi'nin en komik filmidir benim için, şu sıra için bayatlamış gibi gözüken bazı espiriler o zamanlar ilk defa yapılıyordu ki bu bayat gibi gözüken espirilerin sayısı günümüz için bile(neredeyse 40 yıl geçmiş aradan) fazla değil.

Youtube'dan bir parça koyayım, özellikle Hüdaverdi'nin dahil olduğu teplikler çok komiktir benden söylemesi:

[youtube:1ve6js1u]http://www.youtube.com/watch?v=BPEk9h_NBLw&feature=related[/youtube:1ve6js1u]

bizimkiler isimli karikatür serisinin bir ürünüdür..bu filmin başrol oyuncusunun haldun dormen olduğunu da unutmamak lazımdır.. ne hedeflenerek, ne düşünülerek çekildi, o günkü şartlarda ne anlatılmak istendi bilemiyorum ama haldun dormen ikna edilebildiğine göre önemli bir projeydi.. dormen'in oynadığı kaç sinema filmi vardır ki ? şimdi izleyince çok saçma ve bayağı kalıyor.. o ayrı bir konu..

Alperen CD ye çekip göndereyim sana benim nostalji arşivimde var bu film.
Çok gülmüşümdür bu filme birde bana gerçekten farklı gelir bu film çünkü hiç benzemiyor zamanın türk filmlerine konusu, işlenişi, çekilişi vs.

Fimden bahsedilince çocukluk yıllarıma döndüm,özellikle arkadaşımla beraber oturup izlerdik,bize o zaman çok çok güzel geliyordu.Hüdaverdi'nin Ali Bey amca deyişi ve filmleri banyo yaptırma sahnesi dışında aklımda pek sahne kalmamıştı ama şimdi birkaç sahnenin videosuna baktım.Bazı Türk filmlerini şuan şaçma bile gelse hala oturup izlediğim gibi Hüdaverdi de denk gelse yine onuda izlerim.