Kemalizm ve Atatürkçülük

Bir çok forumda hep gözüme çarpmıştır bu, ikisi aynı mıdır yoksa farklı mıdır diye bende kendi düşüncemle birlikte sizlerinde fikirlerini almak istedim.

Bana göre Kemalizm ve Atatürkçülük aynı şeydir. İkisininde açıklamarını iyi okursak çıkaracağımız genel kanı şu olabilir.. Farkın yazım ve telafuzunda olduğudur çünkü ikisininde tanımları ve taşıdıkları anlamlar aynıdır.

Kabataslak, Atatürk'ün ilkelerini benimsemiş ve özümsemiş, O'nun izinden gidenlere, emanetinin bekçiliğini yapanlara Kemalist yani Atatürkçü diyebiliriz bu bağlamda da Kemalizm ve Atatürkçü kelimelerin anlamları daha net bir şekilde ortaya çıkmaktadır...

Kemalizm Ve Atatürkçülük..

Kelime olarak sanki birbiriyle aynı gibi görünsede işin iç yüzü öyle değildr..Özetin özeti şeklinde geçersek eğer Atatürkçülük Kemalizmin siyasi olarak devletleştirilmiş halk açısından da Soyutlanmış bir kavramdır..

Öyleki Kemalizmin Doğuşu Mustafa Kemalin Bursa Nutkunu esas alır..Türk Gençliği memleketini tehlikede gördüğü an bu devletin Polisi var Askere var diye beklemez tepkisini ortaya koyar der..Ama Atatürkçülük ise bu gençlere Yok etmeye dayanır.. Kenan Evren gibi darbe sırasında Uzaktan Yakından alakası olmadığı halde Mustafa Kemalin adını ağzına alma cürretini gösterdiği gösterebildiği akımdır Atatürkçülük...bişeyi elersin elersin un ufak edersin Devlet açısından da Atatürkçülük budur..Kemalizmi eleye eleye eleye soya soya soya çırılçıplak kalmış halidir..Kısaca Atatürkçülük Devletin Yönetme şeklidir..

Halk olarak Baktığımızda ise genel konuşuyorum isteyen de alınabilir..Bütün gün cnbc e dizileri izleyip akşamları o bar bu bar gezen arkadaş ortamlarından çıkmayan sık sık Araba değiştiren kafelerde kadın kesen ha seçim zamanlarıda işte eğer Lütfederse Oyunu verip daha Sonra Görevini yaptığını sanan Kişilerdir..lafa geldimi evet Atatürkçülerdir..ama iki kelime edemezsin siyasete geçtim hayata dair..Atatürkçülük Atatürkü desteklemek için destekler..Ne olduğunu bilmez kim kimdir nedir ne iştir..Başka Biçaresi Yoktur Çünkü Mustafa Kemali desteklemekten başka okadar..

Kemalizmde ise 10 Kasımda 29 Ekim ve 23 Nisan dışında yılın geri kalan 362 gÜnü Mustafa Kemalcidir..Ogünlerde zaten herkes Atatürkçüdür..akıllarına gelir..Kemalizmde kimsenin Hatırlamayacağı Günlerde Hatırlar...Gidip hergün barlarda Eğlenmek yerine en azından haftada bir iki kere ahmet dayının recep efendinin kahvesine gider bi çay içer..muhabbet eder..Kemalizmin gerektiği gibi Halkla yaşamayı iyi bilir..Halkçılığı esas alır..Bu Kemalist Devlet anlayışına Ters bişey olduğunda herkesten önce gider tepkisini koyar..Faceden video paylaşarak ta değil....işin Özeti Kemalist olmak öyle kolay değildir..Gidip iş olsun diye maksat gezmek olsun diye Bandırma Vapurunu ziyaret edip Fotoğraf çekmeye çektirmeye benzemez..