Kıymeti Bilinmeyen Bir Sanatçı-Cansu Koç-

1b280b1cae.jpg

Birçok insan onu "Gamzedeyim Deva Bulmam" yorumuyla tanımış olsa da, o parçası bana kalırsa kendisinin tanınması için yanlış bir parçaydı. Zira genel olarak Cansu Koç'un tarzını pek yansıtmayan bir parça o parça. Kendisi mükemmel bir şekilde eski parçalarımızı günümüze adapte edip, Türk Halk Müziği ile gençlerimiz arasında bir köprü hüviyeti görmektedir. Kadife gibi mükemmel bir sese sahip olmasının yanında şarkılarının müzikal altyapısı da çok kalitelidir. Buna rağmen ülkemizde dinlenme oranlarının düşük seviyelerde kalması(saman alevi gibi parlama yaptığı bir dönem haricinde) şaşırtıcıdır. Bunda kliplerinin çok kötü seçilmiş olması etkilidir belki ancak benim için önemli olan eski müzikleri; ruhuna uygun bir şekilde, harika bir sesle okuyarak kendisine karşı olan saygı ve sevgimi üst seviyelere çekmeyi başarmıştır.

Bunun yanında Murat Kekilli'nin Alır Seni Boşarım parçasında seslendirdiği kısımdaki performansıyla da Türkiye'nin beni en fazla etkileyen bayan vokali oldu. Gelecek günlerde kıymetinin bilinebilmesi dileğiyle.

http://www.muzik23.net/v520-Cansu-Koc-dinle.html