Peker: Küfür yüzünden gideceğim
Efes Pilsen'in milli pivotu Kaya Peker, son yıllarda futbol sahalarında yaşanan küfür olaylarınının benzerlerini salonlarda da meydana geldiğini belirterek, bu durumun kendisini basketboldan soğuttuğunu vurduladı.
Milliyet Gazetesi'nin Taktik ekinde Gökhan Türe'nin sorularını yanıtlayan Peker, "Türkiye'de her gittiğimiz yerde küfür işitiyoruz, Örneğin Karşıyaka benim kulübüm ama onlardan bile küfür işitiyorum. Sadece orada değil, her gittiğimiz yerde küfür işitiyoruz. Gerçekten Türkiye'de basketbol oynamaktan soğudum açıkçası. Milli takım forması giymemize, Türk bayrağını taşımamıza rağmen herkes küfür ediyor. Gençken o kadar etkilenmiyordum. Ama dokuz yıldır bi ligde oynuyorum ver artık gerçekten bu tip olaylar insana koyuyor" dedi.
İspanya'da Serkan Erdoğan'ın formasını giydiği Tau Ceramica başta olmak üzere Avrupa'dan birçok kulüpten transfer teklifi aldığını belirten deneyimli pivot," Eğer ülkemden ayrılıp, Avrupa'ya transfer olursam bunun en büyük sebebi tribünlerden yükselen küfür sesleri olacak. Efes Pilsen'de oynamamın avantajıyla basketbol kariyerimi hep geliştirdim. Bu yüzden Efes'e çok şey borçluyum. Sözleşmem sezon sonunda bitecek. Tau Ceramica ve birkaç kulüpten daha resmi teklif aldım. Efes Pilsen'e sormadan hiç birşey yapmam" diye konuştu.
Kaynak: Milliyet Gazetesi / 28 Şubat 2006