Law Abiding Citizen(2010)

law-abiding-citizen.jpg

Güzel ve ilgi çekici bir konu, akıcı ve aksiyon dolu bir film. Filmde Gerard Butler ve Jamie Foxx oynuyor. Clyde Shelton(Gerard Butler) mutlu bir evliliğe sahiptir. Bir gün evine iki hırsız girer. Gözünün önünde eşini ve kızını öldürürler. Geleceği parlak bir avukat olan Nick Rice, davayı kaybedip mahkum etme oranını düşürmemek adına suçlular ile bir anlaşma yapar. Suçlulardan biri ölüm cezasına çarptırılırken diğeri hafif bir ceza ile kurtulur. Aradan 10 yıl geçer; Clyde adaleti sağlamak ve adalet sisteminin çürüklüğünü göstermek için ortaya çıkar.

İzlenilmesi gereken, kaliteli bir film.

Puanım; 9/10

not: Filmin finali ile ilgili yorumlar içermektedir.

En son izlediğiniz film bölümünde Onur Abi'ye de söylemiştim bu film bi Vandetta olabilrdi. Bir film bu kadar başarılı bu kadar güzel olupta finalinde herhalde daha fazla içine edilemezdi.
Filmin girişi, gelişmesinden ziyade sonucu akıllarda yer edecektir. Filmin en sonunda bizim esas oğlanımız bir katilden başka bir şey değildi. Oysaki o bombanın bir amacı vardı ve her ne pahasına olursa olsun o bomba patlamalıydı tıpkı Vandetta'daki gibi, o savcı kaznamamalıydı. Adalet sistemi ile ilgili filmin sonuna kadar verilen tüm mesajlar filmin sonunda tamamen yok olduğu yetmiyomuş gibi tersine çevrildi artık kahramanımız masum insanların canına kasteden bir pisikopattan başka bir şey değildi.

Filmin sonu hariç kısmı benden 9,5 alır, sonunu katarsak hesaba 7,0 den fazla etmez o da konunun akıcılığından ötürü.

Abi filmin sonu hakkında çok haklısın. Sonu izlenmeyen hiç kimseyi tatmin etmemiştir. Ve de film boyunca işlenen temaya ters bir son belirlenmiş. Ben yine de filmin konusu, ilerleyişinin etkisinde kalarak yüksek bir puan verdim. Keşke sonunu daha anlamlı bitirebilselerdi.