Mehmet Yağmur

Galatasaray Erkek Basketbol Takımımız, 30 yaşındaki oyun kurucu Mehmet Yağmur'u 1 yıllık renklerine bağladı.

Yeni transferimize takımımızda başarılar diliyoruz.
 
Yeni sezon transfer çalışmalarını sürdüren Galatasaray Odeabank, oyun kurucu Mehmet Yağmur ile bir yıllık sözleşme imzaladı.

1987 yılında İzmir’de doğan Mehmet Yağmur, basketbola şehrinin takımı Pınar Karşıyaka’da başladı. 16 yaşında A Takım formasını sırtına geçiren Yağmur, 2 yıl sonra takımın önemli parçalarından biri haline geldi. Başarılı oyun kurucu henüz 18 yaşında Türkiye Ligi’nde 50. maçına çıktı. Ardından Beşiktaş Cola Turka’ya transfer olan Yağmur, buradaki iki sezonunun ardından Tofaş ve Türk Telekom formalarını giydi. Mehmet Yağmur, son üç sezonunu Darüşşafaka’da geçirdi. Kariyerinde 350’den fazla Türkiye Ligi karşılaşması tecrübesini yakalayan Mehmet Yağmur, altyapı milli takım kategorilerinde de Genç Milli Takımla 2004 ve 2005 yıllarında gümüş madalya kazandı.

İmza sonrası konuşan Mehmet, “Öncelikle, Galatasaray gibi seçkin ve güçlü bir camianın parçası olmak benim için büyük bir gurur. Bugün itibari ile Galatasaray Kulübü’nün bir sporcusu olmaktan dolayı çok mutluyum ama daha önemlisi omuzlarımda büyük bir sorumluluk hissediyorum. Çünkü bu sezon herhangi bir sezon olmayacak. Oyuncusuyla, yöneticisiyle, antrenörüyle, taraftarıyla, Galatasaray’a gönül veren herkesin ekstra gayretini, elinden gelenin bir fazlasını ortaya koyması gereken bir sezon olacak” ifadelerini kullandı.

Kağıt üzerindeki avantaj ya da dezavantajların sahaya yansımasının farklı olduğunu söyleyen 30 yaşındaki oyun kurucu, “Kariyerim boyunca her iki yönde de örneklerini yaşadım. Başarı kağıt üzerinde değil sahada, maddiyatla değil takım ruhuyla kazanılıyor. İşte ben bu ekstra mücadeleyi vermeye, fark yaratmaya, hem saha içinde hem saha dışında taraftarımızla bir olup kazanma alışkanlığı olan bir takımın parçası olmaya geldim” şeklinde konuştu.

Türk basketbolunun en önemli oyun kurucularından biri olan Mehmet Yağmur’a Galatasaray ailesine hoş geldin diyor, Yenilmez Armada kariyerinde başarılar dileriz.
 
Bi ara sayı krallığına oynuyordu 5-6 sezon önceydi sanırım. Kariyerinde sayı krallığı var mı göremedim.


Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
 
Hayırlı olsun. Piyasadaki alınabilecek en iyi yerli guard... Gelmesine çok sevindim. Mehmet kariyerinde hatalı tercihler yapmasa şu an çok daha farklı bir konumda olabilirdi. Yaptığı açıklamalara bakarsak kendisi de bunun farkında. Umarım bizimle birlikte seviye atlar.
 
Açıklamaları bilinçli ve aklı yerinde. Başka takım taraftarı olaa bile tribune oynayacak aözlerden kaçınmış.
Başarılı olacağını düşünüyorum, takımda dengeyi sağlayabilecek ve takımı yönlendirebileceğini hissediyorum.
 
Cok yararli olabilir. Fb'ye giden arkadas da bize geldiginde 30 yasindaydi. Bizde bayagi ust seviye'ye cikti. Mehmet de boyle seviyesini atlatabilir. Umarim yanilmam.
 
Son düzenleme:
Hayırlı olsun, doların yeşili uğruna karakterini açık arttırmaya sunan şahısla birlikte piyasadaki en iyi alternatifti Mehmet Yağmur. Çok değerli bir transfer yaptığımızı düşünüyorum.

Hoş geldin Mehmet!
 
Son düzenleme:
Çok üst düzey bir oyuncu olmasa da oyun tarzı olarak Quim Colom'u çok istemiştim geçtiğimiz senelerde. Kendi Colom'umuzu bulmuş olabiliriz.

Savunmadaki devamlılığı çok önemli. İkili oyunlarda oyuncu değişme opsiyonu yok çünkü fiziği herhangi bir uzunun arkasında göstermelik olarak dahi durması mümkün değil. O yüzden tepeden hiç yenilmiyor olması, kısanın karşısında ısrarla kalabiliyor olması lazım.
Hücumda oyun organize etmesi için forvetlerimizin kim olacağı da önemli. Mehmet organizasyon işini gayet iyi yapar. Şutu da hiç fena değil. Zaten hücumda istikrarlı bir dış tehdit haline gelirse Colom'un da üstüne çıkmış olur.

Temennilerle karışık oldu biraz. Herşey onun için de bizim için de iyi olur umarım.
 
yılardır ön alanda baskı yapabilen tek oyuncumuz göksenin'di.Sinan'ı saymıyorum çünkü hücumda onun eline baktığımızdan savunması hiç iyi olmamıştı , hatta çok kötüydü.
Mehmet bu ön baskıyı çok iyi yapabilen bir oyuncu , yıllardır göksenin'in eline baktığımızdan güzel bir alternatif olmuş oldu bu baskılı savunmaya. Hücumda da gayet verim verebilecek belli bir plan dahilinde katkısı daha da artabilecek sezon boyu istikrar alabileceğimiz oyuncumuza hoşgeldin diyorum.
 
Hayırlı olsun. Uzun zamandır bir oyuncudan bu kadar aklı başında ilkgün açıklaması duymamıştım. Sahada doğru ve karakterli bir duruşu vardı, umarım bizde de üstüne katarak devem eder.
 
Galatasaray Odeabank’ın bu sezon kadrosuna kattığı Mehmet Yağmur, galatasaray.org'un sorularını yanıtladı.

Galatasaray Odeabank’a transfer sürecini değerlendiren tecrübeli oyun kurucu, “Galatasaray gibi büyük bir camiada olduğum için çok mutluyum. Hem kendim hem de takım için iyi olacağını düşündüğüm için burayı tercih ettim. Açıkçası Galatasaray olduğu için de çok da düşünmeye gerek kalmadı” dedi.

Bu sezon çok mücadele edecek bir takım olacaklarını ifade eden Mehmet Yağmur, “Bu sezon hiçbir sezona benzemeyecek. Taraftarın, oyuncuların, antrenörlerin, çalışanların fedakarlık yapması gereken, taşın altına elini sokması gereken bir sezon. Şu anda futbol takımımız da iyi gidiyor. Kulüpte de iyi bir enerji var. Hep beraber kenetlenip birlik olmamız lazım. Bu enerjiyi kendi avantajımıza çevirip, maksimum şekilde mücadele eden bir takım oluşturmak istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Galatasaray Odeabank koçu Erman Kunter hakkındaki görüşlerini de dile getiren Mehmet Yağmur, “Erman Abi ile daha önceden de ilişkimiz var. Oyuncu olarak da efsane olan, Fransa’da koç olarak büyük başarıları olan biri. Onun önderliğinde çok mücadele olan bir takım olacağımızı düşünüyorum” diye konuştu.

Taraftara da seslenen Mehmet Yağmur sözlerini, “Taraftarlar gelsin bizi desteklesin. Normal bir sezon olmayacak. Çok mücadele eden bir bir Galatasaray takımı olacak. Onları da bizimle beraber mücadele etmeye çağırıyoruz” ifadeleriyle tamamladı.
 

Üst