NBA 2008-2009 Sezonu

Cavs, Memphis'i 102-87 yenerken maça damgayı yine King vurdu. LeBron maçı tripple-double yaparak noktaladı. LeBron 30 sayı 11 ribaund 10 asist 3 top çalma ile mücadele ederken, West 19 sayı, Mo Williams da 16 sayı le ona yardımcı oldu.
Memphis'te ise Lowry 25 sayı 7 asist, Warrick 16 sayı 7 ribaund ile oynadı.
 
Rip'ten ilginç açıklama !
Detroit Pistons'ın All-Star oyuncusu Richard Hamilton, "eğer takıma faydası olacaksa oyuna sonradan girebilirim" dedi.
Tecrübeli oyuncu, yaklaşık bir hafta önce gazetecilere yaptığı açıklamada ise, oyuna sonradan girmek istemediğini belirtmişti.
Konuyla ilgili açıklamada bulunan Allen Iverson, "Oyuna sordan girmem istenirse bunun takıma faydalı olup olmayacağını düşünürüm. Fakat kenardan gelerek bir takıma katkı yapabileceğimi asla düşünmüyorum" dedi.
Chauncey Billups'ın ayrılmasıyla birlikte Pistons, karşılaşmalara üç gard (Rodney Stuckey, Richard Hamilton ve Allen Iverson) ile başlıyordu.

Bakalım bu açıklamanın adresi neresi çıkacak ? Yakında çıkar kokusu ...
 
Kobe , sazı yine elinde aldı ...
Kobe, takımının 27-18'lik üstünlük kurduğu son 12 dakikalık bölümde rakip potaya gönderdiği 13 sayıyla galibiyette büyük rol aldı ve maçı 33 sayı ile noktaladı.Lakers'da ayrıca 5 oyuncu daha çift haneli sayıya ulaştı. Lakers bu sonuçla sezonun 31. galibiyetini elde etti.
Rockets'da ise Wafer 23 sayı ve Yao Ming 19 sayı , 17 ribaund ve 5 asist ile oynadı.
 
Burak Ceyhan' Alıntı:
T-Mac sakat, Artest sakat... İki tane skor yükü taşıyan oyuncumuz sakat olduğu halde 5 sayı fark yemişiz ben skora sevindim. İyimser olduğumu düşünenler olabilir ama playofflarda umarım sakat olmayan bir kadroyla çıkarız da o zaman hesaplaşırız.

Go Rockets Go...


Burak, ben Rockets'in hiç bir zaman sakatı olmayan bir kadroya sahip olacağına inanmıyorum ne yazık ki.
 
NBA 11 maç ile devam ediyor.
Gecenin maçı AT&T Center'da SAS ile Lakers arasında olacak ;)
Diğer maçta Hornets @ Dallas'a konuk oluyor.
 
15 Ocak Sonuçları ;

Detroit@ Indiana 106 - 110 UZT

Portland @ Philadelphia 79 - 100

Chicago @ Toronto 102 - 98

New Jersey @ Boston 86 - 118

Washington @ New York 122 - 128

Miami @ Milwaukee 102 - 99

Utah @ Oklahoma City 93 - 114

New Orleans @ Dallas 104 - 97

L.A. Lakers @ San Antonio 111 - 112

Atlanta @ L.A. Clippers 97 - 80
 
bilindik mehmet okur performansı.. şuta dayalı oynayan uzun oyuncuları hiç sevmiyorum.. 2 gün önce her şeyi sokarak 43 at, 2 gün sonra 3/12 ile 9 sayıyla bitir..Her maç 15 sayı ile oynasa Salt Lake'in en büyük meydanına heykelini dikerler ama yok.. Mücadeleden kaçan, sürekli yüzü dönük şut arayan, post oyunlarını unutmuş bir uzun oyuncuyu benim sevmem imkansız.. Bu bir Türk de olsa fikrim değişmez.. Yarın çıkıp tüm şutlarını sokup 50 de atsa değişmez.. Mehmet oraya şut atarak kazanılmış bir şöhretle gitmedi, Pistonsta şampiyon olurken de böyle bir oyuncu değildi.. Ne olduysa o mormonların arasına düşünce oldu.. Gerçi bu bir seçimdir.. Ama kaçak dövüşen boksörleri sevmiyorum işte..
 
Doğan SAĞLAM' Alıntı:
Burak, ben Rockets'in hiç bir zaman sakatı olmayan bir kadroya sahip olacağına inanmıyorum ne yazık ki.

Neden Doğan abi, bu takım kuruldu kurulalı her sene sakat bir yıldız oyuncuya sahip değildi,mutlaka bir gün sakatlık falan kalmayacaktır ama ne zaman tabi... :oops:

Herşeye rağmen bu takım başarılı olacaktır.Belki başarı sayılmaz ama geçen sene 22-0 lık bir seri yakalayarak playofflara kaldı ama sakatlıkların sonucu doğurdu yorgunluktan dolayı Utah'a elendik. Bilmiyorum bu sene ne yapacağız iyice merak etmeye başladım. Yaşlı dede Mutombo'yu takıma aldık, zamanında iyiydi ama şimdi bu takıma bir faydası olmaz en fazla maça girer 1-2 blok koyar budur yani. Hayırlısı ne diyeyim bilmiyorum...
 
Chris Paul , quadruple-double'ı kaçırdı !
Hornets'in süper yıldızı Dallas maçında 33 sayı, 10 ribaund, 10 asist ve 7 top çalma kaydetti ve quadruple-double ( 4 kategoride çift haneye ulaşma) yapma şansını kaçırdı.
Mavs'te Terry 28 sayı ve Nowitzki 20 sayı , 13 ribaund ile oynadılar.
 
Pistons kayıplarda !!!
Üst üste 7 maç kazanıp , konferansında ilk 3'e yaklaşan Detroit evinde ki Bobcats yenilgisinden sonra dün gecede uzatmada Indiana'ya mağlup oldu.
Pacers'ta Granger 24 sayı , 10 ribanud ile double-double yaptı.
Detroit'te Stuckey'nin 30 sayı , 9 ribaund ve 6 asistlik performansı galibiyete yetmedi.

4858.jpg
 
Re:

Göker AKEL' Alıntı:
Chris Paul , quadruple-double'ı kaçırdı !
Hornets'in süper yıldızı Dallas maçında 33 sayı, 10 ribaund, 10 asist ve 7 top çalma kaydetti ve quadruple-double ( 4 kategoride çift haneye ulaşma) yapma şansını kaçırdı.
Mavs'te Terry 28 sayı ve Nowitzki 20 sayı , 13 ribaund ile oynadılar.
istatistiğe bakmayın Jason Kidd maçın 3. çeyreğinde Paul'a bir blok koydu.Adeta "sen daha olmamışsın." mesajı verdi.
 
Kobe Bryant: "Türkiye'yi istiyorum"
Los Angeles Lakers'ın süper yıldızı Kobe Bryant, 2010 yılında ülkemizde düzenlenecek Dünya Basketbol Şampiyonası'nda görev almak istediğini söyledi.
San Antonio Spurs coachu Gregg Popovich'in, "Yeryüzünün en iyi oyuncusu" dediği Kobe, hem 2010 hem de 2012 Londra Olimpiyatları'nda milli formayı giymeyi arzuladığını ifade etti.

"Ülkemi temsil etme şansını düşünme sürecine bile sokmaya gerek görmüyorum." diyen yıldız oyuncu, davet gelmesi durumunda bunu seve seve kabul edeceğini söyledi.

Kobe ayrıca İspanya'ya karşı oynadıkları 2008 Pekin Olimpiyatları finalini hatırlattı ve esprili bir dilde, Lakers'tan takım arkadaşı olan İspanyol yıldız Pau Gasol'e 2010'da rövanş şansı vermek istediklerini söyledi.

Bu arada Milli Takım'dan sorumlu yönetici Jerry Colangelo, 2008'de olduğu gibi Türkiye'de düzenlenecek 2010 Dünya Basketbol Şampiyonası'na da en iyi kadrolarını götürmek istediklerini ifade ederek Kobe'yi davet edeceklerinin sinyallerini verdi.

Colangelo ayrıca 2011'deki Olimpiyat Elemeleri'nin de yıldız oyuncular için iyi bir dinlenme dönemi olacağını söyledi.

Öte yandan takımın diğer iki süper yıldızı LeBron James ve Dwyane Wade'in, 2010 yaz'ında serbest kalacak olmaları, milli takıma katılıp katılmama konusunu belirsiz hale getiriyor. Bu yüzden her iki yıldızın da 2010 yılında Türkiye'de olmayabilecekleri ifade ediliyor.
 
Re:

Göker AKEL' Alıntı:
Chris Paul , quadruple-double'ı kaçırdı !
Hornets'in süper yıldızı Dallas maçında 33 sayı, 10 ribaund, 10 asist ve 7 top çalma kaydetti ve quadruple-double ( 4 kategoride çift haneye ulaşma) yapma şansını kaçırdı.
Mavs'te Terry 28 sayı ve Nowitzki 20 sayı , 13 ribaund ile oynadılar.
Paul, gerçekten çok iyi bir performans gösterdi. Zaten yeni neslin Deron ile beraber en iyi guardı. Takımını çok iyi yönetiyor ve hükmediyor. Yaptığı istatistikler tabi gerçekten iyi. Daha önünde zaman var fakat şu an NBA'in en iyi guardlarından biri.
Bu arada bugün Cavs ile Bulls'un maçı var...
 
mustafa_güler' Alıntı:
Nba de quadruple-double yapan kaç kişi vardır?

Erdal Avcı' Alıntı:
Jason Kidd,Hakeem Olajuwan,David Robinson hatırlayabildiklerim.

· Nate Thurmond, 18 Ekim 1974, Chicago?Atlanta; 22 sayı, 14 ribaund, 13 asist, 12 blok.

· Alvin Robertson, 18 Şubat 1986, San Antonio?Phoenix; 20 sayı, 11 ribaund, 10 asist, 10 top çalma.

· Hakeem Olajuwon, 29 Mart 1990, Houston?Milwaukee; 18 sayı, 16 ribaund, 10 asist, 11 blok.

· David Robinson, 17 Şubat 1994, San Antonio?Detroit; 34 sayı, 10 ribaund, 10 asist, 10 blok.
 
Wizards'a bir şok da Thomas'tan !
Wizards pivotu Etan Thomas, takımının Milwaukee Bucks'a 97-91 mağlup olduğu karşılaşmada sol dizine aldığı darbe sonucu oyundan çıkmak zorunda kaldı. Yapılan değerlendirmeler sonucu tecrübeli pivotun dizinde yırtık oluştuğu ve en az iki hafta takımdan ayrı kalacağı belirtildi.
30 yaşındaki Thomas, bu sezon 26 maçta Wizards forması giyerken, 3.1 sayı ve 2.5 ribaund ortalamaları tutturdu.

4858.jpg
 

Üst