NBA 2008-2009 Sezonu

Suns deplasmanda Raptors'u 117-113 yenerken Suns'ta Amare 31 sayı 6 ribaund , Nash 9 sayı 6 ribaund 18 asist ile ön plana çıkarken , ev sahibi ekip Raptors'ta A.Parker'ın 26 sayı 7 ribaund 5 asistlik ve C.Bosh'ın 20 sayı 12 ribaundluk performansları mağlubiyeti engelleyemedi ..
 
Amare yine döktürmüş ne denilebilir ki. Eski çağları mı aklına geliyor noluyorsa artık bir anda patlıyor. Deli adam seni seviyorum... ;)
 
tsi salı sabahı 05.30 da oynanacak lal-cavs maçı bence çok önemli.. erken bir nba finali provası olması muhtemel.. iyi bir deneme olacak.. ayrıca takımların galibiyet sayıları arasında yarım maç gibi bir fark var.. şu anda cleveland yukarıda.. los angeles'ta kazanabilirlerse çok moral yaparlar.. süper maç olur.. sabah kahvaltısında bir göz atmaya çalışacağız artık..
 
Denver 113 - 115 Houston (ev sahibi)

Hakemlere ve 2 önemli eksiğine rağmen ettikleri mücadeleye sadece şapka çıkartılır .

Houston'un genç oyuncularını izledikçe keşke basketbol 5 çeyrek olsaydı dedim kendi kendime . Gerçekten Houston'un genç oyuncularını izlemek müthiş zevkli (Hatta bir ara Boston'ı bırakmayı bile düşündüm , tabi maçın heyecanından) . Bu genç oyuncularda ilerde süperstar olabilecek potansiyel var . (Won Wafer,Aaron Brooks,Carl Landry ....)

Bu takıma Ron Artest ve Tracy McGrady formda dönerse Houston'lu basketbol severler için şampiyonluk hiç hayal değil
 
Emin abi objektif yorumun için teşekkür ederim. Ayrıca Rockets Fan'a bekleriz seni. ;)

Öncelikle hakemler; maçta o kadar çok hata yaptılar ki hepsini dikkatle analiz ettim. Alston'a verilen faul. Adam insan gibi Billups'u savunuyor topa müdale ediliyor hakemler faul düdüğü çalıyor.Chris Andersen,Kenyon baba,Nene hemen hemen her pozisyon da Yao'ya faul yaptılar ama hakemler görmemezlikten geldi.Yao temiz blok koyuyor hakemler faul çalıyor,Yao topunu oynuyor hakemler hücum faul çalıyor, ben sorarım bugüne kadar hangi maçta Yao bu kadar faule almış? Daha daha daha... Yazık yazık adam gibi hakemler verin maçlara!

Brooks; Her ne kadar kendini gösteremese de kritik anlardaki cesaretçi üçlükleri gerçekten gurur vericiydi.Yerinde doğru paslar vermesini bildi kendini daha çok geliştirecek ama olsun maçı bana göre gizli kahramanlarından!

Wafer; Maç boyunca tek eksiği dış şutu! Başka hiçbir şey diyemiyorum. Hırslı olması beni sevindirdi takıma böyle adamlar lazım. İlerde çok büyük oyuncu olması bana göre süpriz değil...

Barry; Maç içerisinde hiç ama hiç gözükmedi ama maç içerisinde öyle bir dakika vardı ki Denver maçı sürüklerken attığı 3'lük takıma hayat verdi.Ben pek tanımadığım için sevmiyorum ama kendini göstermesi lazım.

Battier; Savunması ve tecrübesi başka bir şey demiyorum!

Hayes; Kendini bir türlü ifade edemiyor ama birgün patlayacak...

Landry; Küçük zenci seni... :) Kenyon abini, Nene'yi pek tutamadın ama onlar zaten insan değil bu normal sen daha çaylaksın, olgunlaşacaksın o zaman onlar karşısında bir Amare gibi savaşacaksın.Herşeye rağmen Yao'nun yokluğunda iyiydi.En çok hoşuma giden maç esnasında Kenyon ile jr smith'in üzerinden smaca kalkıp faul alması.Cesaretli ve hırslı... Kendini geliştirecek!!

Scola; En önemli anlarda Kenyon'u savundun.Bu adamı savunmak hiç kolay değil.Hem hücum da hem savunmadaki gayreti çok hoşuma gitti.Böyle oynaması takıma çok faydalı helal sana.

Yao Ming; Hakkını yediler ama Çin seddi olmayı da bildi! Yao'da böyle hırs var işte herkes gördü. Sonra diyorlar neden allstar seçiliyor, yok çin halkının desteği fazla vs. vs... Adamdaki hırs gözlerimi doldurdu.Takımın direneceği adam kalmamış müthiş direndi.Hele son 2 dakika içindeki hırsı müthişti.Maçın bitimine 2 dakika kala vurduğu smacı Nene resmen izledi o kadar delirmiş ki gözü dönmüş. Nene hiçbir zaman öyle pozisyonları seyretmez kesin bloklamaya kalkar demek ki ona bile negatif etki yaratmış.

Rafer Alston; Skip To My Louuuu :p . Biraz streetball,biraz hırs,biraz tecrübe başka açıklama yapmaya gerek var mı? Ayrıca allstar da yer alması gereken önemli bir isim bana göre.

T-Mac ve Artest artık dönme vakti değil mi... Dönerse ne olur! Eğer T-Mac allstara katılırsa allstar havası ona iyi gelecek buna inanıyorum.

Denver ile de bir kaç kelime söylemek istiyorum. Nene, Kenyon işte atletik uzun,sert savunmacı böyle savunmacılar yanyana zor bulunur.Bu adamlar allstarda olmalı diyorum.Maçta Marcus Camby'i çok aramışlardır çooook. :p . Jr Smith atletik olman,takımı oyunu oynaman, şutlarının düzgün olması, yerinde ve de zamanında doğru işler yapman gerçekten çok büyük bir şey. Böyle takım oyuncusu bulmak gerçekten çok zor.

Söyleyecek bir şey yok artık. Hasta olduğum şu günde keyfim yerine geldi.T-Mac'te oynasa tam süper olurdu ama neyse... Bravo Rockets.

Go Rockets Go !!
 
Burak Ceyhan' Alıntı:
Emin abi objektif yorumun için teşekkür ederim. Ayrıca Rockets Fan'a bekleriz seni. ;)

Öncelikle hakemler; maçta o kadar çok hata yaptılar ki hepsini dikkatle analiz ettim. Alston'a verilen faul. Adam insan gibi Billups'u savunuyor topa müdale ediliyor hakemler faul düdüğü çalıyor.Chris Andersen,Kenyon baba,Nene hemen hemen her pozisyon da Yao'ya faul yaptılar ama hakemler görmemezlikten geldi.Yao temiz blok koyuyor hakemler faul çalıyor,Yao topunu oynuyor hakemler hücum faul çalıyor, ben sorarım bugüne kadar hangi maçta Yao bu kadar faule almış? Daha daha daha... Yazık yazık adam gibi hakemler verin maçlara!
Rockets fun işi anca Ray Allen Boston'dan giderse olur (o da zor) . :p

Hakemlere gelince : 2.Yarıda sende hatırlarsın C.Andersen'ın Yao'ya sarıldığı pozisyon var . Ama o öyle böyle pozisyon değil . 2 gün önce en ufak temasa faul çalan hakemler , buz dansı - güreş karışımı bir pozisyona nasıl faul çalmazlar aklım almıyor .

Veya ; Kobe'ye , L.James'e , Anthony'e , Duncan'a gösterilen toleras neden Yao'ya gösterilmiyor o da var .

Bu hakemleri görünce halimize dua edelim diyorum .
 
19 ve 20 Ocak Sonuçları ;

Chicago @ New York 98 - 102

Dallas @ Philadelphia 95 - 93

Toronto @ Atlanta 84 - 87

San Antonio @ Charlotte 86 - 84

Denver @ Houston 113 - 115

Minnesota @ L.A. Clippers 94 - 86

Indiana @ New Orleans 100 - 103

Washington @ Golden State 98 - 119

Detroit @ Memphis 87 - 79

Phoenix @ Boston 87 - 104

Milwaukee @ Portland 85 - 102

Cleveland @ L.A. Lakers 88 - 105
 
Detroit , 5 maçlık mağlubiyet serisini bitirip , galibiyet ile tanışdı.
Maçın ilk yarısı izledikten , bugün mesaide masada uyumaktansa , gece saat 2'de uyumayı tercih ettim.
Tabi öğrencilik yıllarında bu sınıfta uyuma şeklinde oluyordu ;)
Pistons'ta The Answer (A.I) 27 sayı maçın skoreri olurken , Hamilton ve Stuckey'de 14'er sayı attılar.
Memphis'te Rudy ve Mayo'nun 15'şer sayıları mağlubiyeti önleyemedi.
 
Staples'de biraz daha kafa kafaya gitmesini beklerdim ancak Ilgauskas'ın olmaması bu tür maçlarda çok bariz belli oluyor.
Clevland'ın Lakers'tan daha istekli olduğunu düşünüyorum.
İki takım da kendi sahalarındaki maçları kazandı bakalım Finalde neler olacak.
Saha avantajı çok önemli olacak iki takım arasında, çünkü iki takımında birbirini deplasmanda yenmesini olası görmüyorum.
 
Boston maçı bitip 1.5 saatlik uykuya daldıktan sonra Lakers maçının ikinci yarısına yetişebildim anca . Lakers bir ara farkı 18'e cıkarmıştı zaten . Gerçi 11-0'lık seri yakaladı Cleveland ama o ara mola alındı fark yine açıldı . Varejao'dan umutluydum lakin Gasol çok daha üstün oynadı açıkçası . Hakemler faul konusunda çok tolerans sağladı Lakerslı oyunculara yalnız . Cleveland kazanacak kadar oynamadı bu yüzden yenilgi sürpriz olmadı .

Boston-Suns maçına gelecek olursak konuşmaya pek gerek yok . İlk yarı 64-34 gibi çılgın bir skorla bitince ikinci yarı maç bitsin havasında geçti her iki takım için . Amare gibi bir uzunu 30 dakika sahada kalmasına rağmen sadece 3 sayıda kalmasına izin verdik . 5 maçlık seri yakaladık önümüzde Miami,Orlando deplasmanları var . Bu maçları da atlatırsak uzunca bir seri yapabiliriz yine . Go Celtics ! ;)
 
Ben bir Celtics taraftarı olarak Phoneix macının tekrarını izleyebilecekmiyim ?
 
J.R. Aklandı / Cuban İnceleniyor

Denver Nuggets'ın Dallas Mavericks'i yendiği maçta J.R. Smith ve Mark Cuban arasında yaşanan olaya NBA yönetimi el koydu.

Smith'in herhangi uygunsuz bir hareketinin olmadığı kararına varılırken, Cuban'ın hareketleri hala incelenmekte.

Bilindiği üzere Cuban, Smith'in üzerine Antoine Wright'a dirsek vurduğu iddiasıyla küfür ederek yürümüştü.
 
Melo 30 Ocak'ta Dönüyor

Denver Nuggets'ın süper yıldızı Carmelo Anthony, takımın 30 Ocak'ta Charlotte Bobcats'le karşılaşacağı maçta forma giymeyi umuyor.
Sağ elindeki sakatlığı yüzünden bir süredir takımını yalnız bırakan Anthony sakatlığı hakkında;

"Kesin bu tarihte dönerim demiyorum ama büyük ihtimal öyle. Belli olmuyor günden güne herşey değişebiliyor." dedi.
 
Doğuda üst sıra iyice kızıştı ...
Orlando Magic (1) , bir maçgerisinde Cavs , ardından maç fazlası ile Celtics !
Batıda ise Lakers enyakın rakibi olan SAS'ın 5 galibiyet önünde , hem maç sayıları ''aynı''.Geriden de Denver ,New Orleans ve Rockets'ın takibi uzakta olsa sürüyor 8)
 
Batı konferansında geçen seneki heyecanın ''H''si yok!
 

Üst