NBA 2008-2009 Sezonu

Jerome James sezonu kapattı !
New York Knicks'te Jerome James'in aşil tendonundaki problemden dolayı sezonu kapadığı öğrenildi. Pazar günü gerçekleşen idmanda sakatlık geçiren oyuncunun durumunun ciddi olduğu ve geçireceği ameliyatın sezonu kapamasına neden olacağı bildirildi.
Öte yandan Knicks ile 1 yıllık kontratı kalan James'in, bir daha NBA'de forma giyememesi adına bir olasılığın da yer aldığı ifade edildi.
1975 doğumlu pivot son 2 sezonda sadece 4 karşılaşmada forma giyebilmişti. Kariyerinde 357 maç oynayan (ort 13.2 dak), Jerome James, 4.3 sayı, 3.1 ribaunt, 1.1 blok ortalamaya sahipti.
 
NBA'de Haftanın ''En''leri ;

NBA'de geçtiğimiz haftanın en başarılı iki oyuncusu açıklandı. Haftanın oyuncuları Batı'da Chris Paul olarak belirlenirken, Doğu'da ise bu isim Jameer Nelson olarak açıklandı.
Aynı ikili bu onuru yaklaşık 1 ay önce de aynı haftada yaşamışlardı. Doğu'da haftanın oyuncusu olan Nelson, Magic'in 3 galibiyet ve mağlubiyetsiz atlattığı haftayı 24.7 sayı, 8 asist, 2.7 ribaund ortalamaları ile tamamladı.

Ligin MVP adaylarından Chris Paul ise geçtiğimiz haftayı 24.3 sayı, 9.5 asist, 6.8 ribaund ve 2.3 top çalma ortalamaları ile noktaladı.

Bu sezon bu ödüle üçüncü kere layık görülen oyuncu kariyerinde ise bu ödül ile 6 kere onure edilmesiyle beraber Hornets organizasyonunda bir ilki gerçekleştirdi.
 
Hamilton: Herşey Takımın Başarısı İçin

Detroit Pistons'ın başarılı oyuncusu Richard Hamilton kendisinin coach Michael Curry tarafından 6.adam olarak oynatılmasından rahatsız olmadığını açıkladı.

Richard Hamilton yaptığı açıklamada İverson ile kendisinin herşeyin farkında olduklarını şampiyonluk için ne gerekiyorsa onu yapacaklarını söyledi.Ayrıca 6.adam konusunu kafasına takmadığını takım için en gerekli olanı yapacaklarını belirtti.

Bu sezon 32 mücedelede forma giyen Hamilton 16.7 sayı-3.3 ribaund-3.3 asist ortalaması ile mücadele etti.

http://www.basketurk.net/hamilton-herse ... -icin.html
 
Şuan devam eden daha doğrusu ilk çeyreği biten macta

Boston 29 - 10 Miami(HOME)

İlginçtir Ray Allen ilk çeyrekte 12 sayı , Miami ise takım olarak 10 sayı attı

GO CELTİCS GO!!!
 
22 Ocak Sonuçları ;

Memphis @ Charlotte 86 - 101

Toronto @ Detroit 76 - 95

Boston @ Miami 98 - 83

Phoenix @ New York 109 - 114

Dallas @ Milwaukee 99 - 133

New Jersey @ New Orleans 92 -102

Utah @ Houston 99 - 108

Cleveland @ Portland 104 - 98

Washington @ Sacramento 110 - 107

Oklahoma City @ Golden State 122 - 121

L.A. Lakers @ L.A. Clippers 108 - 97
 
Cavs , zorda olsa Portland'ı deplasmanda geçti.
Cleveland'da LeBron & Mo ikilisi maça damgasını vurdu.King 34 sayı , 14 asist ve 7 ribaund ile triple-double çok yaklaştı.Mo ise 33 sayı ile oynadı.
Portland'da roy 23 sayı ve Aldridge'in 21 sayısı galibiyete yetmedi.
 
LeBron önderliğinde Mo ile Cavs iyi gidiyor. Ancak ilerisi için ve büyük maçlarda her katkının bir etki sağladığını düşünerek Ilgauskas'ın takıma dönmesi oldukça iyi olacaktır. Ayrıca tabi yine takımda önemli bir opsiyon olan West'in de sakatlığı var.... Bu eksiklerin dönmesi ile Cavs daha da iyi olacaktır...
 
Eralp Demirkul'un haberine göre T-MAC 25 Ocak Pazar günü sahada olacak .
 
Orlando , evinde Boston'a teslim oldu.
Celtics'te Pierce (P.P) 27 sayı , 10 ribanud ile maçın en skoreri oldu.
Magic'te Hido'nun 22 ve Lewis 20 sayısı mağlubiyeti önleyemedi.

magic4.jpg
 
Gümbür gümbür geliyor Celtics . Cleveland yenilgisinden beri 7 galibiyetlik seri yakaladık . Orlando maçının zorlu olacağını düşünürken beklenildiğinden kolay bir maç oldu . Bu arada G.Davis beklediğimden çok daha iyi oynuyor şu son maçlarda . Formunu sürdürmesi dileğiyle küçük Shaq'ımızın :)
 
Toronto Raptors'ın yıldız oyuncusu Chris Bosh çarşamba gecesi oynanan Detroit Pistons karşılaşmasından sonra basına 2010 yılı için açıklamalarda bulundu.

2010 yılında free-agent olacak olan Chris Bosh yaptığı açıklamada çarşamba gecesi kendisine ısrarla teklifin olduğunu ama geleceği hiç düşünmeyerek şu an aklında sadece basketbol oynamayı istediğini söyledi.

http://www.basketurk.net/bosh-2010u-dusunmuyor.html
 
340x.jpg


Memphis'te Iavaroni kovuldu

Amerikan Profesyonel Basketbol Ligi (NBA) takımlarından Memphis Grizzlies, koç Marc Iavaroni'nin görevine son verdi. Üst üste aldığı başarısız sonuçlarla lige kötü bir başlangıç yapan NBA takımlarından Memphis Grizzlies'ta fatura koç Marc Iavaroni'ye kesildi.
Grizzlies'ın eski koçlarından olan ancak şu anda Milwaukee Bucks'ta yardımcı antrenörlük yapan Lionel Hollins'in hafta sonu Iavaroni'nin yerine göreve getirilmesi bekleniyor. Iavaroni, bir buçuk yıllık görev süresi boyunca takımıyla birlikte 33 galibiyet alırken, 90 kez de salondan mağlubiyetle ayrıldı. Memphis Grizzlies bu sezona 11 galibiyet, 30 mağlubiyetle ligin en kötü galibiyet yüzdesine sahip takımları arasında yer alıyor. Ligde oynadığı son 7 maçı da kaybeden Memphis, son 17 maçta ise 15 yenilgi aldı.
 
2006-06-07-avery.jpg


Memphis'den Avery'e 5 Yıllık Teklif

Marc Iavaroni ile yollarını ayıran Memphis Grizzlies, Dallas Mavericks'in eski koçu ve şuan ESPN'de yorumculuk yapan 5 yıllık kontrat teklif etti.
NBA kaynaklarının absına verdiği bilgilere göre Memphis'in sıcağı sıcağına Avery Johnson'ın kapısını çaldığı ve 5 yıllık kontrat önerdiği belirtildi.

Ancak Avery Johnson'ın teklife sıcak bakmayarak kabul etmediği gelen haberler arasında.
 
memphis için hayırlısı olmuş.. mavericks gibi bir kadroyu tarumar eden küçük general (!), memphis gibi bir kadroyu 10 kere dibe vurdururdu herhalde. nba de bir coach kıtlığı olduğu kesin.. terry porter, avery johnson, vinny del negro.. bunlaın yeterli olup olmadıkları tartışılır..
 
24 Ocak Sonuçları ;

Phoenix @ Charlotte 76 - 98

Dallas @ Detroit 112 - 91

Houston @ Indiana 102 - 107

Milwaukee @ Atlanta 87 - 117

Memphis @ New York 88 - 108

New Orleans @ Minnesota 108 - 116

Toronto @ Chicago 114 - 94

New Jersey @ San Antonio 91 - 94

Cleveland @ Golden State 106 - 105

Oklahoma City @ L.A. Clippers 104 - 107
 
media_hollins_041004.jpg


Grizzlies'da Yeni Koç Hollins,Yardımcı Cheeks Oluyor

Mark Iavaroni ile yollarını ayıran ve Avery Johnson'dan olumsuz cevap alan Memphis Grizzlies'da yeni koç Lionel Hollins oluyor.
Daha öncede Memphis Grizzlies'da koçluk yapan ve şuan Milwaukee Bucks'ta asistan koç olarak görev alan Lionel Hollins'ın tekrar takımın başına geçmesi bekleniyor.

Lionel Hollins'in yardımcılıklarını ise Sixers'ın eski koçu Maurice Cheeks ve Clippers'ın eski koçu Barry Hecker yapacak.
 
Detroit , The Palace faciası !!!
Pistons bu sezon evinde oynadığı 21 maçta 13 galibiyet , 8 mağlubiyet alarak geçen yılki takımdan eser olmadığını çok net gösterdi.Bu takım geçen sezon evinde oynadığı 41 maçta 34 galibiyet , 7 mağlubiyet almıştı ve normal sezonu 59 galibiyet , 23 mağlubiyet ile kapatmıştı , bakalım bu sene nasıl bir istatislik ile kapatacak , Joe Dumars'a yazılı veya sözlü artık nasıl anlayabilirse sormak isterim.Sen takımın GM'si olarak ne yaparsın , yada sadece oturup maç mı izlersin acaba ?
Dün gece Dirk tek kelime ile süper bir performans (26 sayı ? 7 ribaunt ? 2 asist) sergiledi.
Detroit'te ile ilgili yazacak hiçbir şey yok.Ama Joe Dumars'ın masaya oturup , bir karar verme vakti geldi !!! Hatta biraz daha beklerse çok geç olucak ...
 

Üst