NBA Draft- 2009

2009 yılında ilk 14 sıradan seçim yapacak, 08-09 sezonunu play-off yapamadan tamamlamış 14 takım arasında lottery gerçekleşti ve seçim sırası şu şekilde oldu..

1) clippers
2) memphis
3) oklohoma
4) sacramento
5) washington
6) minnesotta
7) golden state
8- new york
9) toronto
10) milwaukee
11) new jersey
12) charlotte
13) indiana
14) phoenix..

clippers rezil bir sezon geçirmiş ve kuradaki top sayısını arttırmıştı.. amaçlarına da ulaştılar böylece.. 1. sıradan seçilmesi beklenen isim blake griffin. okolohoma üniversitesinin 2.06 lık 3 numarası.. müthiş bir atlet.. amare ye benzetiliyor.. büyük ihtimalle 1 numara olacak.. ispanyol guard ricky rubio da kesin ilk 3 te seçilir ve bence seçilmelidir de..

yalnız bu clippers olowokandi yi (kandi man) 1. sıradan nba e kazandırmış (!) bir organizasyondur.. tutup bir sürpriz yapabilirler.. bu arada avrupada oynayan genç guard brandon jennings de draftte olacak..üniv. okumaktansa avrupada, euroleague de oynamayı seçmişti.. bu da değişik bir yol..

draftlerle, özellikle mock draft ile ilgili en yetkin site şu ;_

http://www.nbadraft.net/

bu siteye göre emir preldzic ikinci turda draft edilecek.. ayrıca milenko tepic ve sergio lulll da nba lik diyorlar ama bilmiyorum.. bu lulll un raul lopez den bir farkı yok ki.. ondan birşey olmaz bence..
 

Üst