NBA Europe Live 2008

NBA takımlarını Avrupalı basketbolseverlerle buluşturan NBA Europe Live'da perde, Miami Heat-New Jersey Nets karşılaşmasıyla açıldı. Nets normal süresi 91-91 biten maçta, Heat'i 100-98 mağlup etti.

Karşılaşmanın ilk çeyreğini 24-21 önde geçen Heat, devreyi de 49-43 önde kapattı. Takımlar üçüncü çeyrekte de başa baş bir oyun sergilerken, son bölüme Miami Heat 68-64 üstün girdi. Ancak oyunu bırakmayan Nets, normal süresi 91-91 biten maçtan, uzatma devresi sonunda 100-98 galip ayrılmayı başardı.

New Jersey Nets'te Devin Harris 21 sayıyla en skorer isim olurken, Douglas-Roberts 18 sayı ? 6 ribaunt, Eddie Gill 14 sayı, Josh Boone da 10 sayıyla çift hanelere ulaştı. Nets'de ayrıca Ryan Anderson da 9 sayı ? 9 ribauntla dikkat çekici bir performans sergiledi.

Miami Heat'te ise Michael Beasley 21 sayı ? 7 ribaunt, Dwyane Wade de 21 sayı ? 5 ribauntla oynadılar. Heat'te Shawn Marion 10 sayıyla çift hanelere ulaşan bir başka isim olurken, istatistiklerinde 7 de ribaunt yazdırdı.

New Jersey Nets ile Miami Heat, 12 Ekim'de Londra'da yeniden karşı karşıya gelecek ve saat 21.00'de başlayacak bu maç da NTV'den canlı yayınlanacak.

NBA Europe Live'ın diğer ayakları ise, 14 Ekim Salı ve 17 Ekim Cuma günü Washington Wizards ve New Orleans Hornets arasında, Berlin ve Barcelona'da gerçekleştirilecek. Bu iki maçı da basketbolseverler NTV Spor'dan canlı olarak izleyebilecekler.

36098.jpg


Maçta sakatlanan Carter'ın sakatlığının ciddi olmadığı belirtildi.Artık Wade ile 12 ekimde kozlarını paylaşacaklar ;)
 
NBA takımlarını Avrupalı basketbolseverlerle buluşturan NBA Europe Live'da ikinci maç bir kez daha New Jersey Nets'in üstünlüğüyle tamamlandı. Miami Heat ile Paris'te karşılaşan Nets, son bölümleri oldukça zevkli geçen karşılaşmayı 94-92'lik skorla kazandı.

Paris'te oynanan ilk maçı uzatmalar sonucu 100-98 kazanan New Jersey, NTV'den canlı yayınlanan Londra'daki ikinci maça da çok iyi başladı. İlk periyotta 30-16'lık üstünlük yakalayan Nets, ikinci çeyrekte toparlanan rakibi karşısında devreyi 50-47 önde geçti.

Dwyane Wade önderliğinde rakibini zorlayan Miami son çeyreğe 65-62 önde girmesine karşın, son bölümlerde Jianlian ve Carter'ı durduramayınca salondan 94-92 yenik ayrıldı.

Vince Carter ve Yi Jianlian ikilisinin etkili oyunuyla sonuca giden New Jersey'de, Carter 30 dakika süre aldığı maçı 19 sayı-4 ribaunt-4 asistle tamamlarken, 21 yaşındaki Çinli yıldız Jianlian 17 sayı-3 ribaunt-2 asistle oynadı. Nets'te Devin Harris de 14 sayı-2 asistle katkı yaptı.

Yaptığı 27 top kaybıyla rakibine ikinci kez kaybeden Miami Heat'de ise Marcus Banks 19 sayı-4 asist, 34 dakika ile maçın en çok süre alan ismi Dwyane Wade de 18 sayı-6 ribaunt-7 asistle mücadele etti.

36193.jpg


Maçın ilk yarısı çok sıkıcı geçmesine rağmen , özellikle 4. çeyrekteki oyun biraz da olsa NBA maçı izleme fırsatı sağladı ...
 
NBA Europe Live kapsamında New Orleans Hornets'la sakatlıklar nedeniyle sıkıntılı günler geçiren Washington Wizards Berlin'de karşı karşıya geldi.Yıldız oyun kurucu Chris Paul'ün önderliğinde ilk yarıda rakibine üstünlüğünü kabul ettiren Hornets, NTV Spor?dan canlı yayınlanan karşılaşmada, sahadan 96-80'lik skorla galip ayrıldı.

Karşılaşmanın ilk 1.5 dakikalık bölümünde iki takımda skor üretemezken, Washington Wizards 16-0'lık seri yakalayarak maça ağırlığını koydu. İlk çeyreğin son iki dakikasına 31-9 önde giren Hornets, çeyreği de 36-9 üstün tamamladı.

İkinci çeyreğe de çok hızlı bir başlangıç yapan Hornets, skoru 47-9'a getirerek farkı 38 sayıya kadar çıkarttı. Farkın açılmasıyla birlikte yedek oyuncularına şans tanıyan Hornets, Rasual Butler'ın sayılarıyla soyunma odasına 61-24 önde gitti.

İkinci yarıda daha başarılı bir performans sergileyen Wizards, DeShawn Stevenson'ın üç sayılık basketleriyle ayakta kalmaya çalıştı. Üçüncü çeyreği 22-15 önde kapatan başkent ekibi, son çeyreğe 76-46 geride başladı.

Dördüncü ve son çeyrekte farkın verdiği rahatlıkla savunma sertliğini azaltan Hornets, Dermarr Johnson ve DeShawn Stevenson'ın sayılarına engel olamadı ve başkent temsilcisi farkı 20 sayının altına çekti. Kalan bölümde oyunu kontrol eden Hornets, sahadan 96-80'lik skorla galip ayrıldı.

New Orleans'ta Rasual Butler 20 sayıyla sahanın en skorer ismi olurken, James Posey 17 sayı ? 5 ribauntla, Hilton Armstrong 10 sayı ? 8 ribauntla, Chris Paul 11 asist ? 9 sayı ? 2 top çalmayla oynadı.

Wizards'ın en skorer ismi 19 sayıyla Dermarr Johnson olurken, DeShawn Stevenson 15 sayı ? 3 ribaunt ? 2 asistle, Etan Thomas 10 sayı ? 5 ribauntla, Caron Butler 8 sayı ? 4 ribaunt ? 2 asistle karşılaşmayı tamamladı.


36271.jpg


Dee Brown , zevksiz geçen bu maçta kullandığı serbest atışlar ile maça ayrı bir hava kattı :oops:
 
Bu iki takımın Barcelona'daki randevusu da Berlin'deki maçın bir benzeri gibi oldu. Washington karşısında baştan sona üstün bir oyun sergileyen New Orleans, karşılaşmadan 102-80 galip ayrıldı.

Washington, sakatlıkları bulanan yıldız oyun kurucu Gilbert Arenas ile pivot Brendan Haywood'un eksikliklerini karşılaşma boyunca hissetti. Sakatlıktan yeni çıkan Antawn Jamison 9 sayı - 7 ribantluk performansına rağmen hazır görünmedi.Washington'da, Caron Butler attığı 15 sayı ve yaptığı mücadele ile New Orleans karşısında ayak kalan tek isimdi.

New Orleans ise diğer maçta olduğu gibi 28 Ekim'de başlayacak yeni sezona hazır olduğunu gösterdi. Beş oyuncunun çift haneli sayılarda tamamladığı karşılaşmada Melvin Ely 19 sayı ile maçın en skorer oyuncusu oldu. Ely, 8 de ribaund aldı.New Orleans?da Chris Paul de 10 sayı, 6 ribaund ve 8 asistlik performans sergiledi.

36396.jpg


Washington'un nefesi , New Orleans'a ancak 1 çeyrek yetti.Sonrası ilk maçın kopyası gibiydi.Dee yine bildiğimiz Dee değişen tek birşey yok ! Saç baş yoldurmaya kaldığı yerden devam ...
 

Üst