NBA Liginde Avrupalı Oyuncular Takımı

Avrupalı oyunculardan kurulu bir takım NBA' de neler yapabilir?

  • Normal sezonda elenir

    Oy: 1 3.8%
  • Play Off ilk turunda elenir

    Oy: 6 23.1%
  • Play Off Konferans Yarı Finalinde elenir

    Oy: 10 38.5%
  • Play Off Konferans Finalinde elenir

    Oy: 2 7.7%
  • Finale çıkar

    Oy: 5 19.2%
  • Şampiyon olur

    Oy: 2 7.7%

  • Kullanılan toplam oy
    26
Ben gerçek basketbolun Avrupa' da oynandığını ve bu doğrultuda Avrupalı oyuncuların da basketbolun gereklerini çok daha fazla yerine getirdiklerine inanan bir basketbolseverim. Bundan 15-20 sene önce sadece avrupalı oyunculardan kurulu bir takımın NBA' de ne yapabileceği sorusu sorulsaydı hemen herkes gülüp geçerdi; ancak bu soru şimdi sorulduğunda insanlar ister istemez kendilerine ACABA diye soruyorlar. Özellikle son senelerde birçok Avrupa orijinli basketbolcu NBA' de başarıyla mücadele ediyorlar, hatta hatta içlerinden birkaç tanesi elit oyuncular kategorisinde gösterilmekte. Bu girişi yaptıktan sonra; şu anda sadece avrupalı oyunculardan bir takım kurup NBA' e katılsaydınız bu ligde neler yapabilirdiniz diye sormak istiyorum. Anketi cevaplamakla beraber Avrupalı oyunculardan oluşturacağınız 18 kişilik kadronuzu da yazmanızı istiyorum.
 
1. Tony PARKER
2. Nicholas BATUM
3. Andrei KIRILENKO
4. Dirk NOWITZKI
5. Pau GASOL
------------------------------------
6. Ricky RUBIO
7. Jose Manuel CALDERON
8. Rudy FERNANDEZ
9. Juan Carlos NAVARRO
10. Alexey SHVED
11. Hidayet TURKOGLU
12. Dimitris DIAMANTIDIS
13. Luol DENG
14. Linas KLEIZA
15. Ersan ILYASOVA
16. Nicola PEKOVIC
17. Nenad KRSTIC
18. Marc GASOL

Oyuncu Havuzu:
Vassilis SPANOULIS
Milos TEODOSIC
Roko Leni UKIC
Goran DRAGIC
Tomas SATORANSKY
Martynas POCIUS
Marco BELINELLI
Omri CASSPI
Danilo GALLINARI
Nicola MIROTIC
Mirza TELETOVIC
Omer ASIK
Joakim NOAH
Chris KAMAN
Andrea BARGNIANI
Sofoklis SHORTSANITIS
Darko MILICIC

Unuttuklarım varsa lütfen ekleyin :)
 
1. Tony Parker/Ricky Rubio/Jose Calderon
2. Nicolas Batum/Diamantidis/Spanoulis/Rudy Fernandez
3. Loul Deng/Andre Kirilenko/Linas Kleiza/Danilo Gallianari
4. Dirk Nowitzki/Pau Gasol/Ersan İlsayova/Andre Bargiani
5. Marc Gasol/Nikola Pekovic/Joakim Noah

Oyuncu Havuzuna Boris Diaw , Nando De Colo konabilir
 
diamantidis tercihimin biraz duygusal olduğunu belirtmekle birlikte ilk aklıma gelen 5'i söyleyim; tony parker, dimitris diamantidis, luol deng, dirk nowitzki, pau gasol.

bu takım veya kurulacak diğer takımların birçoğunun playoff seviyesinde olacağına inanıyorum. ne kadar ilerleyeceklerini öngöremem, o iş playoff'a kaçıncı sıradan katıldıklarına bağlı gibi biraz :)

ayrıca havuza viktor khryapa da eklenebilir abi, nba'de oynamışlığı var yanılmıyorsam.
 
Thabo Sefolosha
Serge İbaka
Kelenna Azubuike(İngiltere)
Byron Mullens
Ben Gordon
Marcin Gortat da havuza eklenebilir....

Kadro olarak
Tony Parker-Ricky Rubio-Calderon
Navvaro-Spanoulis
Kirilenko-Batum
Nowitzki-Pau Gasol
Nenad Krstic-Marc Gasol-Joakim Noah....
 
Anketin cevaplarından birinde hata yapmışım.
"Play Off Konferans Yarı Finalinde elenir" seçeneğinden sonra "Play Off Konferans Finalinde elenir" seçeneği yazmak istemiştim ama sadece Play Off Finali yazmışım. Muhtemelen belli oluyordur ama yine de bilginize.
 
Şampiyonluk ihtimali olan takımlardan öncelikle batıyı konuşursak; Nowitzki'nin olmadığı bir Dallas'ın GSW'den farkı kalmazdı. Gasol'un olmadığı bir Lakers diğer yıldızlara rağmen yine de çok büyük kan kaybederdi. Tony Parker'ın olmadığı bir Spurs'te sistem dağılır giderdi. İbaka'nın olmadığı Thunder'da potaaltı savunması paspas olurdu. Haliyle, Avrupalılar eğer batıda oynasalardı en az konferans yarı finali yaparlardı ama şampiyon olsalar da şaşırmazdım.

Doğu'ya geçersek; Noah'sız Boozer'ı ciddi manada rencide ederlerdi. Şampiyonluk adaylığı olup da zira hiç kan kaybı yaşamayan iki takım olurdu, onlar da Miami ve Boston, zira kaybedecekleri herhangi bir oyuncu olmayacaktı. Yaştan dolayı Boston'u elemeleri anormal bir durum olmazdı ama Miami'yi ne yaparlarsa yapsınlar yine de geçemezlerdi. Haliyle doğuda gidecekleri en yüksek yer konferans finali olurdu bana göre.

Evet böyle bilgisayar başında yazmak kolay olabilir ama NBA'de birçok takımın şu anda bile ilk ve ikinci beşleri arasında Ferrari'den WV'ye binme seviyesine gidecek kadar kalite farkları olabiliyor. Kaliteli benchleri olan takımlarda dahi kenarıdan gelip iş yapabilen, oyuna direkt etki edecek iki yada üç oyuncu çıkıyor. Avrupalılar'ın çıkaracağı ilk 5'in NBA'deki konumlarını ve derin benchlerinin hissedilir,farkedilir bi katkı vereceğini düşünerek yukarıdaki fikirlerimi söyledim.

Ve de Avrupalı oyuncuların NBA'de bu kadar söz sahibi olduğu bir dönemde böyle şeylerin hayalini kuruyor olabilmek bile geçmişi düşününce muazzam bir görüntü. Umarım her geçen yıl daha da fethederiz Stern'in kalesini. :)
 

Üst