Objektifin Arkasından

Elbet vardır fotoğraf çekmeyi seven forum üyeleri.

Nacizane düzen için kurallar.

[*]Kendi çektiğiniz fotoğrafları paylaşalım arkadaşlar. Unutmayın kendi çektiğiniz fotoğraflar.

[*]Boyut olarak uzun tarafın en fazla 400 pixel olmasına dikkat edelim. İdeal boyut 320*240 tır.
Fotoğrafları nete atmak için http://www.imageshack.us/ ı kullanıyorsanız oradan otomatik olarak seçebilirsiniz bu seçeneği.

[*]Bir de fotoğrafa en azından basit bir cümleyle yorum katalım ki anlamı olsun.

[*]Bir tane fotoğraf koyduktan sonra başkasının koymasını bekleyelim ki bir akışkanlık olsun.

02xdi5.jpg

Bir tarafta demir parmaklıklar..Ardında özgürlük hissiyatı taşıyan bulutlar..
Parmaklıklar mı korkutur bizi yoksa ardında ki bilinmezlik mi...

İsmim geçmiş. Geldim. : )

10 Kasım 2007 tarihinden...

458730antkabir12dy3.jpg

Fotograflarıma ilk olarak Anıtkabir'den başlıyorum. Anıtkabir hakkında yorum yapmıyorum, yorumları sizlere bırakıyorum. Bundan sonra ekleyeceğim fotolarım yazılarla birlikte gelecek.

Güzel olduğunu düşündüğüm fotograflarımla huzurlarınızda olacağım. : )

(İkinci fotograf sayfanın düzenini bozuyorsa silinebilir. Panorama olunca böyle oluyor.)

dee0099jv0.jpg

Bende bu yaz çektiğim bir fotoğrafı koymak istedim. Sümele Manastırı'na çıkarken yolda durup resmini çektim. Gerçekten doğa insanı rahatlatıyor. Bunu bir kez daha anladım...

Süper bir konu burada çok güzel Fotoğraflar konulacağınıdan eminim...
Bende elimden geldiğince koyacağım, fakat yeni makineyi bekliyorum fotoğraf çekmek lüks oldu ülkemizde yeni vergi geliyor bu yüzden kısa zaman içinde kavuşacağımı umuyorum makineme, bol paylaşımlar...

1 Mart 2008, Abant

Başlangıç

Bembeyaz kar eşliğinde bir başlangıç...
Sonunu bir türlü gözümde kestiremediğim...

Göle çekilmiş çitin kara yansıttığı gölge gibi karanlık bazen,
Bazense karın içine gömülmüş bankların dışarıda kalan kısımları gibi aydınlığa muhtaç...
Ve bazen karda, bata çıka ilerlenilen bir yürüyüş gibi...
Bazen de kar gibi beyaz, eskiden yaşananlar gibi...

Sonunu gözümde kestiremediğim bir başlangıç...

Onur Abi sen olayı aşmışsın. Profesyonel bir fotoğrafçı gibisin... Gerçekten çok güzel. Tabi o eşsiz resmin altındaki hoş yazılar insana ayrı bir tat veriyor...
dee0029rq2.jpg

Yazın ortasında susuz kalmış bir köpek... Çaresiz bir biçimde dolaşırken birde ne görsün... Kıştan kalmış bir buz kütlesi. Ne büyük şans değil mi???

27 Nisan 2008, Gökova

Özlem duyulana çekilen kürektir yalnız başına. Hiç usanmadan...

Teşekkür ederim Uğur'cuğum. Estağfurullah, benim fotograf olayım; sedece zevkten ibaret. Profesyonel değilim. Sadece, fotografı çok seviyorum. : )

Senin fotografların çok güzel, canlı, değişik, tatlı... Devamını bekliyorum. : )

Bekledim; ama fotograf ekleyen yok, devam edeyim dedim. : )

8 Temmuz 2008, Lüleburgaz

Yalnızlık

Tek başına oturup yudumlamaktır kadehi, sürekli aynı şarkıları dinleyerek, geçmişi düşünerek.
Hele içinde "bir tanesi" varsa yüreğini acıtan,
O türküyü tekrar tekrar dinlemektir gözyaşın yanaklarını kaşındırarak aşağıya doğru inerken.
"O kadar sevdim ki resmini." diyen şaire içten içten göndermelerde bulunarak.

Yalnızlıkta o kadar sevdim ki resmini...

denizsj2.jpg

yaşlı bir devrimci, düşürmez hiç ağzından
özgürlük kelimesini..
ve yatmadan önce, bir bardak su yerine
denize bırakır, takma dişlerini..

sunay akın

Uzun bir süre ara verdiğimin farkındayım. Geldim tekrar. : )

Esra, "Onur şimdi beni yorma." diyeceğini biliyorum; ama fotograflarını bu sayfada görmek bizi ayrı bir heyecanlandıracaktır. Sayfana girip gördüm ki, hoş ve hoş ötesi fotografların var. Tebrik ederim.

19 Mayıs 2006, Gökova
(Bir Gökova'dır gidiyorum bakalım.)

Pus

Hava puslu,
Yağmur yağmış,
E gün batacak,
Hüzün,
Karamsarlık...

Gün doğacak tekrar;
Ama ertesi gün yine batacak.
Doğacak, batacak,
Doğacak, batacak...
Bu böyle devam edecek doğuşun verdiği hazza inat, batarak.

dağlarına bahar gelmiş memleketimin..
ahmed arif

baharar6.jpg

Not : ustaların arasında acemi objektifimizle boy gösterdiğimiz için özür dileriz, tebrikler ve lütfen devam; Onur ve Esra..